Birkac husus

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
THY3716
Legend
Legend
Name: Bahadir ALKES
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118
City: Istanbul

Arkadaşlar, ben biraz fazla forum açıyorum ama, istenilenler hiç çekinilmeden silinebilir, benim için hiç problem değil. Önümüzde icra edeceğimiz Berlin uçuşu dahil müsadenizle bir kaç husus var değinmek istediğim.

1. "Runway 26R is used for landings with tailwind components of up to 5 kts. Otherwise, runway 08L will be used. Runway 26L/08R is used for departures respectively. Runway 26R/08L is available for departures upon request. Check NOTAMs for actual runway and taxiway usage. " (http://www.vacc-sag.org/airport/EDDT) Belirtilen hususu son metar raporuna müteakip gözönünde bulundurmakta fayda var, zira bu meseleye paralel bir konu dün bizde de konuşulmuştu.

2. 08 L/R kullanacağımızı farzedelim. 08 pistleri için uygulanan RNAV/FMS Transition Chartında KLF 08L transition çok hoşuma gitti. Hiç böyle transition uygulamamıştım. Bunun kleransını kimden isteyeceğiz? CTR ? APP ? Uçuş planında belirtmek yeterli mi? Eğer klerans isteyeceksek şu cümle uygun oluyor mu..:?

"Tegel (CTR / APP), Turkish Airlines 8-7-1-6 is ready and requesting Kilo Lima Foxtrot Transition for Runway 0-8 Left with Foxtrot Mike Sierra"

3 ve 4. maddeler üyemizin herzamanki yapıcı tavrı ve izni ile tartısmalara yer açmaması için silinmiştir anlayışına teşekkür ediyoruz.

5. Başka bir husus, dün İlker Değirmencioğlu hocamla hoş bir tesadüf neticesinde aynı meydana aynı anda aynı görev uçuşunu icra etmemiz sebebiyle sohbet şansımız oldu. Kendisi bana İstanbul'a gelir misiniz diye sorduğunda LTAC-LTBA uçuşunu kastediyor düşüncesiyle tabii geleyim demiştim. Meğer gerçekten gelip gelmediğimi soruyormuş, tanışırız demişti. :) O an aklıma geldi. Bence bu tür bir gerçek organizasyona şimdi daha çok ihtiyaç var. Eskiden ne güzel yapıyordunuz bunları. Ben 14 Temmuzdan sonra İstanbul'da olacağım. Muhtemel 13-16 Temmuz tarihleri arasında dünyaya gelecek bir kız bebek bekliyoruz kısmetse, bunun kutlaması da ayrıca bir vesile olsun. Yemekte koca bir tepsi baklava benden olsun, ya da rakılar, siz seçin işte. 20 Temmuz civarı benim için uygun olacak. Efkar da dağıtmış oluruz, ne dersiniz?

6. Her zaman olduğu gibi, esenlikler...

Bahadir ALKES
FLYTH, PID3716
İstanbul 1976
THY3716
Legend
Legend

Ah be Kemal Abi, şimdi okuyabildim ricanızı, edit yapayım dedim olmadı, yapabiliyorsanız 3 ve 4 ncü maddeleri silin gitsin

Bahadir ALKES
FLYTH, PID3716
İstanbul 1976
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Sevgili Bahadır Hocam,

Benimkisi bir ricadan ibarettir. Eger sen müsade edersen, silmeyi tercih ederim. Yanlış anlamaz isen. Ama karar senindir. Malesef cevap hakkı doguran yazılar yazılmıştır ancak orada da saçmalayanlara müdahale eden aklı selim insanlar var.

Diger sorulara gelince, bunların cevapları geleneksel ground and flight briefinglerimizde :))

Toplantı yapılacak ve geleneksel hale getirilecek. Bu konuda tüm üyelerimizin katkı yapması gerekiyor. Anlamlı birşeyler ortaya cikarabilmek için

Sevgiyle, Keyifli ve Bol Uçuşlar

Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
THY3716
Legend
Legend

Abi ne demek, silin gitsin, diğer hususlar zaten brifingde konusulacaksa komple silin, yer de tutmasın boşuna

Bahadir ALKES
FLYTH, PID3716
İstanbul 1976
Post Reply

Return to “Training Lounge”