FlyTHY Real Ops

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Sevgili Ersin,

Sorun uçma degil, skype. Ama Kaan Bey, mazereti nedeniyle katılamayacak istersen sen katılabilirsin.

Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
THY2937
Average User
Average User
Name: Ersin BOZKURT
PID: 2937
Vatsim ID: 1045773
City: Izmir

Seve Seve :D

Ersin Bozkurt
PID 2937
LTBJ/1987
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

Öncelikle bu faaliyeti organize edenlere ve sonra da 2,5 saat bizlere gerçek kokpit faaliyetlerini similatör faaliyetleri ile bileştirerek anlatan sorularımıza büyük bir zevkle cevap veren sayın Berhan Dönmez kaptanımıza emekleri için çok teşekkür ederim.

Yarım saat geç katılsam da gerçekten similatörde kullanmadığım ya da atladığım detayları yakalama şansım oldu.

Çok detaylı ve zevkli bir eğitim akşamı geçirdim.

Elinize emeğinize nefesinize sağlık.

Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Sevgili Arkadaşlar,

Berhan Dönmez Hoca mız. Kendi şirket uygulamalarına göre LTBA 36R YAA1K ile başlayan LTAC 03R ta biten bir örnek uçuş gerçekleştirdi.

Simulasyon ortamında birçok bilmedigimiz detaydan bahsetti. Cok degerli bilgiler verdi bizlere. Kendisine sonsuz teşekkürler.Gerçek hayat ucuslarında başarılar dileriz. Bizlerle de olmaya hep devam edecek zaten.

Ayrıca saatlerce Skype de bizlerle bu gece beraber olan çok degerli sanal pilot arkadaşlarımıza teşekkür etmek isterim. Hem ilgileri hem de vakit ayırdıkları için.

En önemlisi sesli olarak tanışma fırsatı bulmamızdı. FlyTHY ailesi olarak bu tip eventler le daha da yakın ilişkiler kurmayı diliyoruz.

Bir sonraki Real Ops VFR şartlarda tek motorlu(Cessna tipi) bir ucakla sevgili Deniz İrez tarafından verilecektir. Tarih ve detaylar daha sonra siteden duyurulacaktır.

Keyifli Ucuslar Olsun

Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
THY2286
Average User
Average User
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286

Nasıl bir uçuştu...Nasıl bir akşamdı,geceydi,sabahtı anlatılmaz :) İnişimizin hemen ardından sabah 4 te ben bu mesajı yazana kadar berhan hocamla ve flythynin çok değerli pilotlarıyla keyifli bir sohbete daldık ve konuşmadıgımız konu kalmadı sanırım...ne uygulamadık prosedür bıraktık,ne incelenmeyen kaza,ne de inilmeyen meydan...:) hatta kendi hayatımızı anlattık güldük eğlendik...ilk defa 'gerçek'leştirdiğim bir araya gelme etkinliğinde 'sanal' pilotlarla harika vakit geçirdim...Bu geceyi düzenleyenlere ve tekrar tekrar bizimle gecenin(sabahın:) ) bu saatlerine kadar vakit geçiren berhan hocama çok teşekkür ediyorum...

Bunun gibi gelecekte birçok etkinlik,uçuş,sohbet gerçekleştirmek dileğiyle...

Z.Ufuk Sasmaz
PID:2286
THY3672
Average User
Average User
Name: Ilker Aksan
PID: 3672

Değerli Arkadaşlar,
Real Ops uçuşu ile bu gece çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik.Emeği geçen,vakit ayıran değerli hocalarıma,sevgili kaptan arkadaşlarıma teşekkürler.Bilmediklerimizi detayı ile öğrenmenin sevinci ile tekrarını iple çekiyorum.
Sabah 4 e kadar süren keyif dolu hoş sohbette etkinliğin cilası oldu.

Berhan hocam,Kemal hocam sağolun varolun...

İlker Çıplak
Fly THY PID 3672
İstanbul 1977
THY3672
Average User
Average User

Ufuk hocam bize bu gazla sabahın 4 ünde bi uçuş yakışır,Keyifli uçuşlar olsun.:)
Tutmayın beni uçucam...

İlker Çıplak
Fly THY PID 3672
İstanbul 1977
THY3595
Rookie
Rookie
Name: Serkan ARIKES
PID: 3595
Vatsim ID: 1087361
City: Oslo

Gunaydinlar olsun,

Ilker hoca gruyorumki buyuk bir ucus askiyla, sabahlara kadar ucmaktasiniz, inanin hayran kaldim bu tutkunuzu ve sizin adiniza sewindim :). Sylemek istedigim, Berhan hoca ve diger degerli pilot arkadaslarla, dun aksam gerceklestirilen dark and cold ile ilgili egitimin herhangibir kaydi mevcutmudur, eger var ise forum ortaminda bizde paylasmak ve faydalanmak en buyuk arzumuzdur. Umarim bylesine degerli bir calisma kayitlara gecmistir :).

Simdiden emek verenlere ve diger dostlara tesekkurlerimi sunarim.

Saygilarimla.

Serkan ARIKES
Flythy Pid3595
1973 / Oslo

Serkan ARIKES
THY3595
Isparta/1973
THY2937
Average User
Average User
Name: Ersin BOZKURT
PID: 2937
Vatsim ID: 1045773
City: Izmir

Gerçekden çok keyifli ve bilgili bir eğitim uçuşu gerçekleştirdik. yetmedi sabah ın dördüne kadar Berhan kaptanı meraklı sorularımızla Skyp ın başında tuttuk.:D Önce bu organizasyonu hazırlayan ve daha sonrada bize altı saat boyunca her türlü merakımızı cevaplıyım değerli zamanını ayırdığı için sevgili Berhan Dönmez kaptanıma teşekkür ederim.

Bu FlyThy nin Hümanist yaklaşımından ve gelişmemizi sağlayan eğitimlerinden artık gına geldi. yeter artık ya bu kadar hümanist olmayın.:D:D

Serhan Kaptan bende bir ses kaydı mevcut ama ben biraz geç girdim, gene başları sayılır, sanırım bir saat yirmi dakikalık bir süreyi kaydetmiş olmam lazım. bana ulaşırsan sana gönderebilirim. başka isteyen olursa bana msn den yada skyp dan ulaşsın. (Bak şimdi bu Hümanistlik banada bulaşdı. biri bana yardım etsin.:D)

Ersin Bozkurt
PID 2937
LTBJ/1987
THY1472
Rookie
Rookie
Name: Onur Çakmak
PID: 1472
Vatsim ID: 1043065
City: Istanbul

Basta bizlerle tam 6 bucuk saat geciren ve sabahin 4'une kadar bizleri yanliz birakmayan Berhan Donmez kaptanaimiza cok ama cok tesekkur ederim.

Bu event'i bizler icin ayarlayan ve bizlere boyle guzel bir ortam icinde bu guzel dostluklari yasattigi icin basta Kemal Tolu olmak uzere tum FlyTHY yonetimine ve ailesine de tesekkur ederim.

Unutulmaz guzel bir gece gecirdik. Saat 4 oldu biz hala doymamistik :) Tadi damaklarimizda kaldi. Yine bu tip organizasyonlarda bulusmak uzere, hepsi bir birinden guzel arkadaslarima tum sevgi ve saygimla tesekkur ederim.

Hepiniz iyiki varsiniz :)

Bu arada Ersin hocam, elindeki kaydi rapidshare'e yukleyip linkini buradan paylasabilir misin?

Image
Onur Çakmak
Kahramanmaraş, 1984
FlyTHY-PID: 2870
VATSIM-ID: 1043065
THY2286
Average User
Average User
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286

quote:Originally posted by THY3672

Ufuk hocam bize bu gazla sabahın 4 ünde bi uçuş yakışır,Keyifli uçuşlar olsun.:)
Tutmayın beni uçucam...

İlker Çıplak
Fly THY PID 3672
İstanbul 1977

Hocam sabah gördüm ya yoksa gökyüzünde yanlız bırakmazdım valla...;)Uyuyamadım zaten o saatten sonra "cross check","mcp altitude","attitude indicator" döndü kafamda berhan hocamın sesiyle :D
Neyse böyle akşamları sıklaştırmak için karar aldık zaten artık hepsinden sonra bir de grup uçuşu şart oldu...:)

Z.Ufuk Şaşmaz
PID:2286 Senior First Officer
THY3817
Senior Member
Senior Member
Name: Fatih Çevik
PID: 3817
Vatsim ID: 1104588
City: Istanbul

Merhabalar,
Evet Hocam.Kaydı buradan paylaşırsanız benim gibi katılamayan arkadaşlara yararı olur muhakkak.

Herkese iyi uçuşlar

Fatih Çevik
Software Developer
Istanbul 1983
THY2746
Rookie
Rookie
Name: Yunus Emre YÜCEL
PID: 2746
Vatsim ID: 1037800
City: Ankara

Eğer yayınlanırsa PMDG 738 eğitimi için bir kilometre taşı olacağını düşünüyorum. Özellikle herşeyi deneme yanılma ile çözmeye çalışıp yetersiz kalan bizler için çok ama çok faydalı olacaktır. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yunus Emre YÜCEL
THY2746
Ankara
THY3672
Average User
Average User

Arkadaşlar herkese selamlar,12 Nisan da Real Ops uçuşunu Müzellef Kaptanımız kayda aldı diye hatırlıyorum ama sanırım yoğunluğundan olsa gerek burda yok.
Ümit ediyorum en kısa sürede kaydı burada paylaşır.

İlker Çıplak
Fly THY PID 3672
İstanbul 1977
THY3393
Average User
Average User
Name: David Ay
PID: 3393
Vatsim ID: 1072326
City: Stockholm

Ilker kaptanim ben kayit olayini basari ile gerceklestirdim hatta biraz edit falan yaptim 2 gun sonra bizim ufaklik makineyi cökertmis islerden dolayi pek ilgilenemiyorum harddisk i kurtarmam lazim o yuzden makineyi de kuramiyorum bos bir gunumde bununla ilgilenicem.Herkez den cok özur diliyorum.[V]

Muzellef Aydogdu
FLYTHY , THY3393
Stockholm / 1979
Post Reply

Return to “Training Lounge”