Flight & Fuel planning

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Yeni başlayan arkadaşlara ve şu an uçan herkese faydası olması açısından paylaşmak istedim.Her uçuşumdan önce bu şekilde bir planning dolduruyorum,böylece ne yakıtta sorun çekiyorum (özellikle FR den yakıt yüzünden ceza yemezsiniz) hem de bunları saklıyorum ileride referans olması açısından.Hem de ATC varsa bu bilgilerin hemen göz ucunda olması faydalı oluyor,hem de alt boşluğa ATC den gelen bilgileri not alıyorum.Sözü fazla uzatmadan ekliyorum.

not : bir de böyle uzun uçuşlarda active sky kullanıyorsanız ve flight plan girdiyseniz navigation log un çıktısını alın,ve fmc den tüm bacaklara tek tek rüzgar bilgisini girin,bu inişte kalan yakıtı ve tam iniş zamanını tutarlı olarak gösterecektir.Aksi taktirde progress sayfasında gördükleriniz yanlış olacaktır.

Image

------------------------
Buğra Oğuzülgen - FlyTHY Boeing Fleet Chief & Check Captain - PID 1125
EX-VirtualPlanePictures.net Administrator
ImageImage
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Bugra gercekten ozenine hayran oldum desem yeridir ...

Bunu senin muhteşem car checklistin gibi , basılabilir bir form halşine getirsekmi bizlerin kullanımı için ....

Ergenekon Küçük
FlyTHY , PID177
İstanbul 1969
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

Pilotaj ve ise verilen ciddiyet budur Bugra gercekten tebrikler.

Ozgur Ozden
FlyTHY, PID045
Ankara, 1974
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

Buğra bunu bir form haline getirdikten sonra tekrar tekrar printout alıp gereksiz kağıt israfında bulunmamanız için, alacağınız çıkışı bir copy center'da PVC kaplatın. Daha sonra alabileceğiniz en ucuzundan bir keçeli kalem alın.SAKIN ASETAT veya CD kalemi ALMAYIN.
Her uçuşunuzda gerekli bilgileri doldurduktan sonra işiniz bittiğinde bir parça pamuk-selpak-peçete ve kolonya ile sayfayı silin, yeniden kullanıma hazır.

Hakan"737"Güven
THY177
VIP Member
VIP Member

Hakan buda muhteşem bir fikir ....hiç aklıma gelmedi ..

Sen bilirsin muhakkak hazırda mevcut buna benzer bir form bulabilirmiyiz..(yıllar once verdiğin linkteki Handy Sheet 'i hala kullanırım keyifle)

Tesekkurler bilgilendirme için ..

Selamlar..

Ergenekon Küçük
FlyTHY , PID177
İstanbul 1969
THY1125
Senior Member
Senior Member

Valla ben seve seve yaparım,ama excel tarzı bir programda yapmak gerek sanırım albenisi olsun görüntüsünde onu da ben pek bilmiyorum.İsterseniz düz bir şekilde word de yazabilirim ama şekil olarak daha güzel olmasını isterim.Ne dersiniz ?

------------------------
ImageImage
THY1472
Rookie
Rookie
Name: Onur Çakmak
PID: 1472
Vatsim ID: 1043065
City: Istanbul

Ben kendim icin Exel'de Flight Form hazirlamistim. Renkli ve tasarimli. A4 kagidina ikiser tane bastirip kullaniyordum. Biraz basit birsey ama yinede biraz hava katiyordu ucuslarima. Gecmis zaman kullaniyorum cunku yazicinin toneri SOS vermeye basladi, malum pahali birsey :)

Onur Çakmak
PID: 2870
VATSIM-ID: 1043065
Last edited by artuncs on 25 Jun 2014, 22:06, edited 1 time in total.
Reason: Resim Linki aktif olmadigi icin silinmistir
THY177
VIP Member
VIP Member

Yahu sevgili beyler ne cevherler varmış .. :)

Onur Kardesim guzel cok guzel hemde ama bunu Bugra2nın yaptığı gibi daha gercekci bir format içeriğine getirmek gerek ...

Evet be Bugra hadi yap bişiler kullanalım hepimiz ...
Hatta avsime upload edelim .. :)

Ergenekon Küçük
FlyTHY , PID177
İstanbul 1969
THY1472
Rookie
Rookie

Ne cabuk yazdiniz Ergenekon hocam, ben daha oldumu diye bakiyordum :)

Elimde bir kalip var sonucta, koyulmasi gerekenleri siz bana soyleyin bende elimden geldigince gercekci yapmaya calisayim. Dikkat ederseniz orda student pilot yaziyor, ama ben su anda firs officer'im. Bana kullanissiz geliyor su anda mesela. Ornegin METAR icin yer bile ayirmamisim :)

Onur Çakmak
THY1125
Senior Member
Senior Member

Onur kaptanımın hazırlamış olduğu gayet güzel,fakat flight plan tadında daha çok.Benimki ise ağırlıklı fuel planning,flight plan den ziyade uçuşla ilgili temel info yer alıyor üst kısımda.E o zaman 2 sini birleştirirsek harika bir combo çıkar sanki ? :)

------------------------
ImageImage
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

Ergenekon, handysheet masamda durmazmı? ben hala masamın üzerinde değişim tabloları temel bilgiler, her uçağın kayıtlı ZFW'si saatlik yakıt harcaması vs'yi bir küçük dosya içinde tutarım.Asla bu alışkanlığımdan vazgeçmem :)

sizin benim hatırladığım 4-5 sene önce bir loadsheet-plan form tasarımınız vardı, Jeppesen'in hemen hemen aynısı idi. Yoksa bunu avsim'demi görmüştüm hatırlamıyorum.

geçtiğimiz aylarda avsim'de şöyle bir dosya görmüştüm;
p_assist_v167.zip tabi bu işin sonu yok özellik ekledikçe iş basit masa üstü formunda uzaklaşıyor.

fazla uzatmadan en güzeli Buğra'nın hazırladığı formata birde ATc clereance ile metar satırları ekleyip düzenli bir form yapmak.

bende az önce bahsettiğim form Allahbilir hangi senenin backup cd'sinde , bulmam imkansız ama yinede bir ara bakarım.

Hakan"737"Güven
1219
Average User
Average User
Name: Emre ATAY
PID: 0000

bende internetten 767 için detaylı bir excel tablo bulmuştum zamanında. take off için ne kadar mesafe gerektiğini bile gösteriyor. auto brake in kaç olmasını falan gösterir derecede detaylı bir tablo. kullanmak isteyenler için rapidshare e yüklüyorum.

http://rapidshare.com/files/173676225/F ... a.ZIP.html

Emre ATAY

Emre ATAY
FlyTHY pid:1219
İstanbul,1974
THY1472
Rookie
Rookie

quote:Originally posted by THY1125

Onur kaptanımın hazırlamış olduğu gayet güzel,fakat flight plan tadında daha çok.Benimki ise ağırlıklı fuel planning,flight plan den ziyade uçuşla ilgili temel info yer alıyor üst kısımda.E o zaman 2 sini birleştirirsek harika bir combo çıkar sanki ? :)

------------------------
ImageImage

Hocam dogru dediniz o zaten flight form gibi birsey (kendimce ozellikler eklenmis ve tasarlanmis). Her ucusumdan once gerekli birkac bilgiyi yazabilecegim ve check yapabilecegim bir "oyuncak" diyelim artik :) Dedim ya bende kullanmiyorum zaten artik.

Benim bilgilerim kisitli. Ben zaten bilgisayarimdan dolayi PMDG vs. ile de ucmuyorum. Siz check kaptansiniz, soyle hem yakit hesaplamasinin yapilabilecegi, ucus ile ilgili notlarin yapilabilecegi bir flight form gibi birsey cikarabilirsiniz. Sonra Hakan hocanin dedigi gibi PVC kaplatip tekrar tekrar kullaniriz. Tek sayfa olmasida onemli degil zaten.

FR icin brainstorming yapmistik hep birlikte, isterseniz bu baslikta herkes kendince fikirlerini yazsin, hatta kendi kullandigi metodun resmini koysun ayni sizin yaptiginiz gibi, sonra ortaya birseyler cikartalim, Avsimede koyalim Ergenekon hocamin dedigi gibi.

Isterseniz bana ozelden mail adresinizi atin bende size bu resmin Exel dosyasini gondereyim uzerinde calisabilirsiniz :)

Onur Çakmak
THY177
VIP Member
VIP Member

Tamamdır arkadaslar bunun uzerine çalışalım ,bence cokda zor değil...

Bu arada Emre hocam link için cok tesekkurler ,sadece manualı bile başlı başına bir hazine ..

level D de ucarım diyen herkes kendim dahil okumalı ...

Selamlar..

Ergenekon Küçük
FlyTHY , PID177
İstanbul 1969
Ahmet DERVIS
Newbie
Newbie
Name: Ahmet DERVIS
PID: 1241

Ben de bir aralar Visio kullanarak bir tablo yapmistim. Fazla gelistiremedim. Oyle duruyor. Belki yenisini hazirlarken size fikir vermede malzeme olabilir diye buraya ekleyim dedim.

http://s10.directupload.net/images/081216/lslshgox.png

--
Ahmet DERVIS
FlyTHY, PID: 1241
ahmet at dervis nokta net
Post Reply

Return to “Training Lounge”