Selam arkadaşlar,
Öncelikle Checkride sonrası sınavları olan arkadaşlarıma geçmiş olsun diyerek başlıyorum.
Daha önceki event ile şüphelendiğim bu akşamki Checkride da karşılaştığım durumu anlatayım;
LTAC GRD ile 1 sefer sorun yaşamamızın ardından sorunsuz iletişim sağlayabildim ardından LTAC TWR ile sorunsuz muhaberat sonrası LTAA CTR ile ses sorunu yaşadım. Sesim gidiyor ancak ben sesi alamıyordum. Ben geri dönüşleri sesli kendisi de sağ olsun TEXT olarak iletti ve sonrasında LTCR TWR ile de sorunsuz muhaberat sonrasında şu sonuca vardım;
Yukarıdaki senaryoyu benimle birlikte yaklaşık 4 arkadaş yaşadı ve hepimizde vPilot kullanıyorduk. Belli ki vPilot bir süre sonra kanaldan düşüyor ve tekrar kanal değiştirmenize rağmen sonuç negatif.
Ben FSINN geri dönüş yapmış bulunuyorum.
Benzer sorun yaşayan arkadaşlara duyrulur.
VPilot İletişim Sorunsalı
- THY4045
- Rookie
- Name: Can BECERIK
- PID: 4045
- Vatsim ID: 1283496
- City: Ankara
Sorundan muzdarip olanlardan biri de bendim. LTAC_GND ile sesli iletişim sağlayamadım. LTAC_TWR ile sıkıntısız olarak görüştükten sonra LTAA_CTR ile de iletişim sıkıntısı yaşadık, Fatih kaptanımın dediği gibi benim sesim gidiyor fakat ATC'nin sesi bana gelmiyordu. Daha sonra LTCG_APP, LTCG_TWR ve LTCG_GND ile hiçbir sıkıntı yaşamadık.
29 Ekim etkinliğinde de bazı sorunlar yaşanmıştı, fakat daha önce hiç böyle bir sıkıntı hatırlamıyorum. FSINN bende vPilot'tan çok daha fazla sorun yarattığı için geri dönesim yok açıkçası, ayrıca vPilot'un FSUIPC değil simconnect kullanarak bağlanması hoşuma giden bir özellik. Sorunun frekanstan düşme olduğunu sanmıyorum zira sesli iletişim tek yönlü sağlanıyor, textte zaten sıkıntı yok. Başka bir sorun olduğunu sanıyorum.
Benim önerim vPilot tayfası olarak debug özelliğini açıp, bir dahaki etkinlikte benzer sorun yaşanırsa debug loglarımızı toplayarak vPilot forumlarına göndermek. Teknik destek ekibi çok iyi çalışıyor genelde.
29 Ekim etkinliğinde de bazı sorunlar yaşanmıştı, fakat daha önce hiç böyle bir sıkıntı hatırlamıyorum. FSINN bende vPilot'tan çok daha fazla sorun yarattığı için geri dönesim yok açıkçası, ayrıca vPilot'un FSUIPC değil simconnect kullanarak bağlanması hoşuma giden bir özellik. Sorunun frekanstan düşme olduğunu sanmıyorum zira sesli iletişim tek yönlü sağlanıyor, textte zaten sıkıntı yok. Başka bir sorun olduğunu sanıyorum.
Benim önerim vPilot tayfası olarak debug özelliğini açıp, bir dahaki etkinlikte benzer sorun yaşanırsa debug loglarımızı toplayarak vPilot forumlarına göndermek. Teknik destek ekibi çok iyi çalışıyor genelde.
- THY4634
- Junior Member
- Name: Yunus Cagri KARADEMIR
- PID: 4634
- Vatsim ID: 1161401
- City: Kayseri
Bende aynı sorunları yaşadım.Biliyorsunuz ki muhaberat sınavda önemli bir yüzdeye sahipti kendi sistemimden kaynaklandığını düşündüğüm ama bugün sizlerinde yaşadığını öğrendiğim bu hatanın sınav değerlendirme komitesi tarafındanda umarım dikkate alırlar. Bilgilendirme için ayrıca teşekkürler arkadaşlar.