Online Traffic
- THY1971
- Rookie
- Name: Erhan YILMAZ
- PID: 1971
- Vatsim ID: 966324
- City: Istanbul
Değerli arkadaşlarım ben bu konuyu daha öncede yazdım çözüm bulamamıştım bu gün yine aynı konuda tıkandım , konu online olunca Sb kullanıyorum diğer trafficleri maalesef göremiyorum biliyorum ki Antivürüs programının firewall undan kaynaklanıyor (norton 360) komple kaldırma şansımız yok malum virüs v.s. ne yapacağımı şaşırmış haldeyim zor durumda kalıyorum zira online diğer trafficleri göremeyince crash oluveriyoruz yardımlarınızı bekliyorum bilen varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. Saygılarımla...
-
- Junior Member
- Name: Seyit Ulaş CEYHAN
- PID: 3564
- Vatsim ID: 1080929
- City: Alanya
Erhan kaptanım;
Yapacak bir şey yok vallahi kaldıracaksınız Norton'u .......
hatta kaldırdığınız halde olmuyorsa bir iki modem ayarı gerekli. onları yaptıracağız size...
eğer aynı zamanda virüsten de korunmak istiyorsanız hem sistemi yormayan hem de sqbx ile çalışabilen ESET NOD 32 Yİ TAVSİYE EDERİM...
Saygılarımla....
Yapacak bir şey yok vallahi kaldıracaksınız Norton'u .......
hatta kaldırdığınız halde olmuyorsa bir iki modem ayarı gerekli. onları yaptıracağız size...
eğer aynı zamanda virüsten de korunmak istiyorsanız hem sistemi yormayan hem de sqbx ile çalışabilen ESET NOD 32 Yİ TAVSİYE EDERİM...
Saygılarımla....
Ben vista kullanıyorum ve aynı problem hem fs2004 de hem de fsx de vardı.
aşağıdaki topic deki hotfix i (Windows6.0-KB961775-x86) kurunca sorun kalktı, ben deki virus programı Trend Micro.
http://www.flythy.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=6724
Hotfix i windows un sitesinde aratınca çıkıyor.
aşağıdaki topic deki hotfix i (Windows6.0-KB961775-x86) kurunca sorun kalktı, ben deki virus programı Trend Micro.
Hotfix i windows un sitesinde aratınca çıkıyor.
- THY1971
- Rookie
Arkadaşlar yukarda bahsi geçen hotfix'i aradım buldum yükledim gerçekten sorun çözüldü yardımcı olan ilgilenen tüm duyarlı arkadaşlara teşekkür ederim .
Dünya varmış diğer traffic leri görmeyi özlemişim
Dünya varmış diğer traffic leri görmeyi özlemişim
- THY2363
- Junior Member
- Name: Ahmet Efe YILDIRIM
- PID: 2363
- Vatsim ID: 1004720
- City: İstanbul
Sorunun çözülmesi sevindirici. Bende de aynı sorun var ve halen devam ediyor. Seyit Ulaş hocam mümkün oldugunca tecrübesini önerilerini paylaşmıştı. Virüs programını kaldırmaktan, hotfix'i yüklemeye oradan modemde port açmaya kadar gitmiştik. Amma velakin halen etrafımı göremiyorum. Sırf bu nedenle mümkün oldugunca boş meydanlara uçmaya yada kalabalık havasahsında eğer varsa ATC kontrolünde uçmaya çalışıyorum...
Çevremdeki trafikler beni görüyor,tepki veriyor. Ama bende tık yok. Daha geçen gün Saraybosna'da ATR'nin üzerine çıktım park yeri ararken... ATC kopardı kanalı
* THY7363 not on top of another traffic, we are Muslim ))
Çevremdeki trafikler beni görüyor,tepki veriyor. Ama bende tık yok. Daha geçen gün Saraybosna'da ATR'nin üzerine çıktım park yeri ararken... ATC kopardı kanalı
* THY7363 not on top of another traffic, we are Muslim ))
- THY1971
- Rookie
bahsi geçen topic i yükle, aynısını yüklediniz değilmi?
bi de nortonda güvenlik duvarı ayarlarında "program kuralları var onlarıda halletmeniz lazım sb, fr,fs orada tanımlı olması lazım.
bi de nortonda güvenlik duvarı ayarlarında "program kuralları var onlarıda halletmeniz lazım sb, fr,fs orada tanımlı olması lazım.
- THY2363
- Junior Member
Hocam aşağıdaki topicte gördüğünüz her yolu denedik. Sonuç olumsuz !!! Ya çok küçük bir ayrıntı gözden kaçıyor, yada ciddi sorun var!!!
- THY1971
- Rookie
http://rapidshare.com/files/291641770/Adsae_z.jpg
linkteki resimdeki norton güvenlik duvarı ayarını ve
bahsi geçen hotfix i (KB961775-x86) yükleyerek sorunu çözebilirsiniz ben de işe yaradı.
linkteki resimdeki norton güvenlik duvarı ayarını ve
bahsi geçen hotfix i (KB961775-x86) yükleyerek sorunu çözebilirsiniz ben de işe yaradı.
- THY2363
- Junior Member
Hocam Norton kullanıcısı değilim..Hatta öneriler üzerine virüs programını kaldırdım..Bu hotfix Vista için diye biliyorum ama ben XP kullanıyorum.Ama işe yarar diyorsanız deneyebilirim
-
- Senior Member
- Name: Kisisel veri
- PID: 3841
- Vatsim ID: 1008925
- City: Arnavutkoy
93 yılından beridir bilgisayarlar ile uğraşıyorum (iş olarak başlangıç 97/98)..eğer girdiğiniz siteleri biliyorsanız, açtığınız posta eklentilerinin kimlerden yollandığını biliyor ve güveniyorsanız anti virüse hiç gerek yok. Bilgisayarınızı yormaktan, sisteminizi çökertmekten ve yüklediği güncellemeler dolayısı ile sabit diskte şişmekten başka bir işe yaramaz. Ne Norton, ne Kaspersky ne de Nod32. Sadece kullanım bilincinde olmak yeterli.
-
- Junior Member
- Name: Seyit Ulaş CEYHAN
- PID: 3564
- Vatsim ID: 1080929
- City: Alanya
Erhan hocam sorununuz çözüldü ise ne mutlu bana! hotfix yüklemesini başıma hçi gelmediği için denemedim açıkçası. gerçi Vista güncellemeleri sırasında bahsi geçen hotfix i de güncelliyor diye biliyorum; ama, önemli olan sorunun çözülmesi.
Ahmet Hocam, vallahi sizin sıkıntınız için bir çok çözüm üretmiştik yakın zamanda ama halen gideremediysek vallahi ne diyeceğimi bilmiyorum. siz eğer virus prog. kaldırdığınız halde sıkıntı geçmiyorsa; kesinlikle modeminizin firewall undan kaynaklanıyor. o zamanki topic te de bahsettiğim üzere; özellikle airtiesin RT205 ve 210 model modemleri benim başımı çok ağrıtmıştı. gerçi şu anda ofiste RT 210 var ve arada sırada buradan da uçuş yapıyorum henüz bir sıkıntıyla karşılaşmadım şu ana değin.
Dediğim gibi modem ve anakart firewall ları bu tarz problemlere neden oluyor. önceki bilgisayarımda Nforce 4 serisi firewall vardı. yani anakartın kendi firewall u. onu da kapatmıştım yanlış anlamıyorsam. zaten firewall lar mantıken izinsiz veri giriş ve çıkışını engellemek için var. modemde port açmak ve firewall u kapatmak da çözüm değlse o zaman yazılımsal bir sıkıntı var. yani FS te bir sıkıntı var. en son çare kaldır bir daha kur.
şimdilik aklıma gelenler bunlar....
ama google da araştırma yaparsak inanın aynı problemleri yaşayın onlarca insanın farklı farklı çözümlerini göreceksiniz..
Saygılar....
Ahmet Hocam, vallahi sizin sıkıntınız için bir çok çözüm üretmiştik yakın zamanda ama halen gideremediysek vallahi ne diyeceğimi bilmiyorum. siz eğer virus prog. kaldırdığınız halde sıkıntı geçmiyorsa; kesinlikle modeminizin firewall undan kaynaklanıyor. o zamanki topic te de bahsettiğim üzere; özellikle airtiesin RT205 ve 210 model modemleri benim başımı çok ağrıtmıştı. gerçi şu anda ofiste RT 210 var ve arada sırada buradan da uçuş yapıyorum henüz bir sıkıntıyla karşılaşmadım şu ana değin.
Dediğim gibi modem ve anakart firewall ları bu tarz problemlere neden oluyor. önceki bilgisayarımda Nforce 4 serisi firewall vardı. yani anakartın kendi firewall u. onu da kapatmıştım yanlış anlamıyorsam. zaten firewall lar mantıken izinsiz veri giriş ve çıkışını engellemek için var. modemde port açmak ve firewall u kapatmak da çözüm değlse o zaman yazılımsal bir sıkıntı var. yani FS te bir sıkıntı var. en son çare kaldır bir daha kur.
şimdilik aklıma gelenler bunlar....
ama google da araştırma yaparsak inanın aynı problemleri yaşayın onlarca insanın farklı farklı çözümlerini göreceksiniz..
Saygılar....
- THY1971
- Rookie
Aman aman tahtaya vuralım ne kardar uğraşmıştım ben firewallları kapattım virüs programını kapattım kaldırdım gerçe kaldırınca hallolmuştu sorun ama virüs programsız da ben rahat edemiyordum topic lerde googleda bahsi geçen tüm yollarıda denemiştim üstelik ama sözkonusu hotfix ilaç gibi geldi neydi o öyle kimsiyi görmüyorsun etmiyorsun hop bir mesaj hocam biçtiniz beni, görmüyormusunuz..... dünya varmış.