Autopilot

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
engoosti
Junior Member
Junior Member

Arkadaşlar merhaba fs2002 autopilot otomatik olarak düz uçuşa geçiyor
bunu düzeltmeyi bilen arkadaş varmı

Bazı sitelerde Wingleveler disable diye birşeyler yazıyor ilgili satırları uyguluyorum fakat olmuyor yardımlarınızı bekliyorum

use_no_default_pitch = 1 // 0 = Default to current pitch mode, 1 = No default pitch mode.
use_no_default_bank = 1 // 0 = Default to Wing Leveler mode, 1 = No default bank mode.

Bu yukardaki satırlar aircraft.cfg kayıt ediliyor Hiçbir işe yaramıyor.Bir program var vbrun60.exe ile çalışan onuda kurdum fakat malesef yine yok olmuyor.

Engin Keskin
VTA35
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Selam,

Aircraft.cfg içinde [autopilot] başlığını bulup altına

use_no_default_pitch=1
use_no_default_bank=1

satırlarını yazman gerekiyor, vb runtime'ların bunla bir ilgisi yok. Yazılışta komutun arkasına boşluk koyarak sonra "=" işaretini koymuşsun, bu yüzden çalışmıyor olabilir.
engoosti
Junior Member
Junior Member

Bozhan yardımın için teşekkür ederim uygulayacağım.Ve bir sorunum daha var fs2002 için çıkarılan adonları yüklüyorum fsasisst2002 add onları modul içersine otomatik yerleşen dll dosyası fs2002 açışılta kitliyor veya 3rd parti disable yazısı alıyorum.

Engin Keskin
Vta35
engoosti
Junior Member
Junior Member

Bozhan malesef bu komut bende bir işe yaramıyor başka bir çözüm biliyormusun?

use_no_default_pitch=1
use_no_default_bank=1

Engin Keskin
Vta35
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Selam,

Wing Leveler'i otomatik olarak disable etmenin başka bir yolu malesef yok, istersen aircraft.cfg dosyasını bana mail at, bir göz atalım. (bozhan@flyşy.com) Aslında gerçek otopilotlarda roll yada pitch modu ayrı ayrı seçilemiyor, yani otopilot yüksekliği tutarken manuel olarak uçağı yönlendiremiyorsun.

FS Assist kullanmadım ama bazı FS2000 uçakları texture yada model uyumsuzluğu yüzünden FS2002'de çalışmıyor. (Genelde texture problemi, AFG'nin 340'ı texture dosyaları düzeltilirse FS2002'de de çalışacak)
Hata mesajı da bu yüzden geliyor olabilir, FS Asist ile alakalı olduğunu sanmıyorum.
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”