Benim 6 sene önce sanal havacılığa girmemde ateşleyici faktör olan sn Uğur Cebecinin haberi.İstanbul'da oturan ve "para önemli değil" diyen sanal pilotlar için harika bir haber bence.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/810 ... 1&sz=25897
Yazısında bir paragrafı da bizler için ayırmış:
MERAKLILARA DA HİZMET VERECEK
IFTC İstanbul, havayolu pilotlarının yanı sıra uçmaya gönül vermiş havacılık meraklılarına da hizmet sunacak. Zaman zaman simülatörler son yıllarda sayıları hızla artan sanal havacılara açılacak. Microsoft Flight Simulator oyunu ile uçan simülatör meraklıları gerçek uçak hissini simülatörde yaşayabilecek. Sanal pilotlar, kurdukları sanal havayolları ile adeta gerçek havayollarından farksız uçuyor. Pilotlar bilgisayar üzerinden verilen uçuş görevlerini gerçekleştiriyor. Eğitim programları düzenleniyor. Sanal havacılardan bu işi ilerletip daha sonra gerçek uçuş eğitimi alıp havayollarında görev yapmaya başlayan çok sayıda pilot var.
THY656
Selim Bilgin
Uğur Cebeci
-
- Junior Member
- Name: Alper DİLAVER
- PID: 539
- Vatsim ID: 847840
- City: TRABZON
Ergenekon ağabey senin mekandan bahsediyolar,
sözünü unutma.......senden sonra 2 numaradayım..... 2 hafta içinde vize işleri için Türkiye ye dönüyorum...
TK539
Alper DYLAVER-TRABZON
sözünü unutma.......senden sonra 2 numaradayım..... 2 hafta içinde vize işleri için Türkiye ye dönüyorum...
TK539
Alper DYLAVER-TRABZON