Saygıdeğer hocalarım ve arkadaşlarım. Uzun zamandır sıkıntısını çektiğim bir konu hakkında sizlerin; görüş, öneri ve desteğine ihtiyaç duyuyorum. Kullanmakta olduğum bir sistem var ve bu sistem piyasada iyi sayılabilecek bir düzeyde. Ancak;
FS2004 te yaşadağım sıkıntılara istinaden,konu başlığında belirttiğim gibi kötü bir performans(frame düşüklüğü,özellikle online ortamda Maximum frame:15) , takılmalar , kilitlenmeler, FSinn hataları, Similasyonun kendiliğinden kapanması ve hata mesajları vs vs. yaşıyorum.
Defalarca format atmış olmama rağmen ve bir takım grafik kartı ayarları, FS2004 ün kendi ayarları üzerine çeşitli yöntemler uygulamama rağmen sonuç yine hüsran. Hayatımda benim için önemli yer işgal eden ve en çok zevk aldığım bu işten azap çekmek beni hayli yordu. Böylesine bir sistemi heba edip tekrar baştan bir sistem kurmak istemiyorum. Eğer yapılması gereken birşey varsa vakit kaybetmeden yapmaya hazırım.
Yorumlarınızı, tavsiyelerinizi, yapmam gerekenleri ilgi ile bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Umut ÖZTÜRK
THY7658
Kullandığım Sistem
Anakart : ASUS COMMANDO P965 S775 FSB1066 DD2 PCI exp.
İşlemci : INTEL CORE2DUO 1.80GHZ LGA775 2MB 800 MHZ
Ekran Kartı: ASUS EN8800GTS/HTDP 320 MB DDR3 PCIEX
Harddisc : SEAGATE 320 GB 7200 RPM 16 MB SATA2 PC
Ram : KINGSTON 3 GB 800 MHZ DDR2
Powersupply: THERMALTAKE 500W TR2
Kasa : THERMALTAKE SOPRANO VD6430BNSE
THY7658
İyi bir sistem ancak kötü bir performans
-
- Rookie
- Name: Umut ÖZTÜRK
- PID: 2658
- THY656
- VIP Member
- Name: Selim BILGIN
- PID: 656
- Vatsim ID: 853361
- City: Aydin
Umut
İnanırmısın aynı dert bende de var.
Ekran kartım seninkiyle aynı.Fakat bırak takılmaları kilitlenme sorunları canıma tak etmişti.Geçen hafta gidip anakartı değiştirdim.Şimdiki Asus P5K SE FSB1333.
Fakat dert aynı gözüküyor.Bu nedenle ben de buradan verilecek önerileri bekliyorum
THY656
Selim Bilgin
İnanırmısın aynı dert bende de var.
Ekran kartım seninkiyle aynı.Fakat bırak takılmaları kilitlenme sorunları canıma tak etmişti.Geçen hafta gidip anakartı değiştirdim.Şimdiki Asus P5K SE FSB1333.
Fakat dert aynı gözüküyor.Bu nedenle ben de buradan verilecek önerileri bekliyorum
THY656
Selim Bilgin
-
- Rookie
Selim bey. Bazı kuşkularım var nedir diye soracak olursanız; Bizimle aynı kartı kullanıp müthiş performans alan kullanıcılar mevcut. Hatta 8600 serisi, 8800 GT ler bile 100 framelerin görüldüğüne şahit oldum online ortamda. İnşallah mağdur olduğumuz bu sıkıntıdan flythy ailesi sayesinde biran evvel kurtulmayı temenni ediyorum.
THY7658
THY7658
-
- Rookie
XP professional SP2
THY7658
THY7658
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul
Merhaba,
Bu konu biraz çetrefilli birşey. Malesef denemeler yapmadan nokta atışı yapılabilecek birşey değil. Neler denenebilir?
- PSU, yani güç kaynağınızda sorun olabilir. Teneke kaplı psu'lar değil de mutlaka kaliteli bir güç kaynağınız olmalı. SLI yapmıyorsanız 400w yeterli. (Umut beyin psu'su iyi görünüyor)
- Sistemde virüs/spyware olabilir.
- Sistemde antivirüs programı varsa ve bazı programlarla sorunluysa yavaşlığa neden olabilir. Anlık korumayı kapatmayı veya programı tamamen silmeyi deneyebilirsiniz.
- Ekran kartı sürücüleri sorunlu olabilir. Daha yeni bir sürücü çekip kurmayı deneyin. Zaten yeniyse bir eski sürüm deneyin.
- Eğer Windows düzgün kapanmadan elektrik kesintisi veya sizin tarafınızdan resetlenme yaşandıysa dosya sistemindeki önemli bazı dosyalar bozulmuş olabilir.
- Anakartınızın özellikle çipset sürücülerinin düzgün yüklendiğinden emin olun.
- Fazla PCI kartı takılıysa (SB ses kartı, tv kartı vb) çıkartarak deneyin.
- Isınma sorununuz olabilir. PC yükte biraz çalıştıktan sonra cpu, ekran kartı ve sabit diskin sıcaklığını kontrol edin.
- Ekran kartının slota tam oturduğundan emin olun.
- Bellek modüllerinin sorunsuz olduğundan emin olun. Bkz: www.memtest86.com (ISO dosyasını çekip CD'ye yazabilirsiniz)
- Tüm bunlar sonucu düzelmediyse ve Windows vb yazılımların sorunsuz, sağlam kurulduğuna eminseniz tüm parçaları sağlamlığından emin olduğunuz parçalarla teker teker değiştirerek deneyebilirsiniz. Örneğin işlemciniz yerine muadil bir işlemci bularak, aynı tipte farklı ram'lerle, nihayetinde farklı bir anakart ile.
umarım sorunun kaynağını bulabilirsiniz.
Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
Bu konu biraz çetrefilli birşey. Malesef denemeler yapmadan nokta atışı yapılabilecek birşey değil. Neler denenebilir?
- PSU, yani güç kaynağınızda sorun olabilir. Teneke kaplı psu'lar değil de mutlaka kaliteli bir güç kaynağınız olmalı. SLI yapmıyorsanız 400w yeterli. (Umut beyin psu'su iyi görünüyor)
- Sistemde virüs/spyware olabilir.
- Sistemde antivirüs programı varsa ve bazı programlarla sorunluysa yavaşlığa neden olabilir. Anlık korumayı kapatmayı veya programı tamamen silmeyi deneyebilirsiniz.
- Ekran kartı sürücüleri sorunlu olabilir. Daha yeni bir sürücü çekip kurmayı deneyin. Zaten yeniyse bir eski sürüm deneyin.
- Eğer Windows düzgün kapanmadan elektrik kesintisi veya sizin tarafınızdan resetlenme yaşandıysa dosya sistemindeki önemli bazı dosyalar bozulmuş olabilir.
- Anakartınızın özellikle çipset sürücülerinin düzgün yüklendiğinden emin olun.
- Fazla PCI kartı takılıysa (SB ses kartı, tv kartı vb) çıkartarak deneyin.
- Isınma sorununuz olabilir. PC yükte biraz çalıştıktan sonra cpu, ekran kartı ve sabit diskin sıcaklığını kontrol edin.
- Ekran kartının slota tam oturduğundan emin olun.
- Bellek modüllerinin sorunsuz olduğundan emin olun. Bkz: www.memtest86.com (ISO dosyasını çekip CD'ye yazabilirsiniz)
- Tüm bunlar sonucu düzelmediyse ve Windows vb yazılımların sorunsuz, sağlam kurulduğuna eminseniz tüm parçaları sağlamlığından emin olduğunuz parçalarla teker teker değiştirerek deneyebilirsiniz. Örneğin işlemciniz yerine muadil bir işlemci bularak, aynı tipte farklı ram'lerle, nihayetinde farklı bir anakart ile.
umarım sorunun kaynağını bulabilirsiniz.
Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
-
- Junior Member
Valla alper hocam emeğinize sağlık sorunu olan arkadaşlar için o kadar iyi özetlemişsiniz ki herkesin iyi bir performans için bakması gerekenler aslında tekrar teşekkürler...
Dr.Murat KANDEMİR
FlyTHY Event Coordinator
Dr.Murat KANDEMİR
FlyTHY Event Coordinator
-
- Rookie
Alper bey teşekkür ederim ilginize ve verdiğiniz bilgilere. Maddelerin bir çoğunu test ettim, kalanlarıda test edip deneyeceğim. Tekrar teşekkür ederim.
Satgılarımla
Umut ÖZTÜRK
THY7658
Satgılarımla
Umut ÖZTÜRK
THY7658
-
- Rookie
Hakan kaptanım ilginiz için çok teşekkür ederim. O sistemden bana hayır gelmedi.Aklımın almadığı birşeyler vardı denemediğim test yöntemleri kalmadı. sürekli hata hata hata. Çareyi yeni bir sistem toplamakta buldum. Çünkü ne yaptıysam çözüme kavuşamamıştım. Nihayetinde çok derin bir nefes aldım ve sorunsuz bir şekilde fs9 (2004) kullanıyorum.
Bu vesile ile herkese referans olması amacı ile şu an kullandığım sistemi , fs9 ve fs9 ile ilgili kullandığım addonları ve performansı hakkında bilgi yazmak istiyorum.
Sistem:
ANAKART : GIGABYTE MA790FX-DQ6 KATI KAPASITOR AM2
İŞLEMCİ : AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 6400+ AM2 3.2 GHz
RAM : KINGSTON HYPERX 2GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5
HARDDISC : SEAGATE 320 GB 16MB SATA 7200RPM
EKRAN KARTI: ATI HD3870 GDDR4 512MB 256BIT EKRAN KARTI
POWER : THERMALTAKE 750 WATT TOUGHPOWER
İŞLETİM S. : WINDOWS XP PROF. 32 BIT
FS9 KULLANILAN PROGRAMLAR VE ADD-ON LAR
1. FS9 (9,1)UPDATE
2. FSINN
3. PMDG,WILCO,LEVEL D,ULTIMATE MADDOG SUP 80,DREAMFLEET VS. PAYWARE UCAKLAR
4. FLIGHT1 FLIGHT ENVIRONMENT
5. FLIGHT1 GROUND ENVIRONMENT PRO
6. FLIGHT1 ULTIMATE TERRAIN EUROPE
7. PILOT's FS GLOBAL 2008
8. AEROSOFT FDC LIVE COCKPIT
9. AEROSOFT,SIMWINGS,FLYTAMPA VS. FULL PAYWARE HAVALİMANLARI ve DİĞER FREE HAVALİMANLARI
10. ACTIVE CAMERA, AES, WISTAMARE, VS. BİRTAKIM EKLENTİLER
11. IVAO (MTL) Multiplayer Traffic Library TEXTURES (karşı trafiği online ortamda kendi icao kodu ve livery'si ile göstermeye yaramaktadır.Örneğin serv info da baktığınızda sanal pilot hangi şirketi ve uçak modelini tanımladıysa o şekilde görüyoruz. FSinn de normalde eğer o ucak sizde tanımlı ise görüyorsunuz. Ancak MTL de 2500 ü aşkın livery ve 300 ü aşkın uçak modeli ile aynen ne ise o şekilde görüyoruz. Şiddetle tavsiye ederim. Bu konuda yardımlarından dolayı Adem BÜRCÜ kaptanıma da teşekkür ederim. ) Bazı AI traffic lerde aynı görevi görüyor ancak ucak modelleri ve texture ler çok karışıyor. MLT de böyle birşey söz konusu değildir.
PERFORMANS
FULL ayarlarda FsInn Online ortamda ;en yoğun trafik ve scenary de gündüz görüntülerinde minimum frame 35 maximum 120, gece görüntülerinde minimum frame 50 maximum 150. düşük detaylı havalimanlarında örn.LTBA biber hocanın senaryosunda full trafikte gündüz min frame 80 maximum frame 200, gece min. frame 100 gece max. frame 250.
Bu sistemi kuralı yaklaşık 2 ay oldu ve bugüne kadar nazar değmesin hiçbir sorunum kalmadı. Gayet akıcı ve sorunsuz bir fs9 um oldu.
Saygılarımla

Umut ÖZTÜRK
THY7658
Bu vesile ile herkese referans olması amacı ile şu an kullandığım sistemi , fs9 ve fs9 ile ilgili kullandığım addonları ve performansı hakkında bilgi yazmak istiyorum.
Sistem:
ANAKART : GIGABYTE MA790FX-DQ6 KATI KAPASITOR AM2
İŞLEMCİ : AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 6400+ AM2 3.2 GHz
RAM : KINGSTON HYPERX 2GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5
HARDDISC : SEAGATE 320 GB 16MB SATA 7200RPM
EKRAN KARTI: ATI HD3870 GDDR4 512MB 256BIT EKRAN KARTI
POWER : THERMALTAKE 750 WATT TOUGHPOWER
İŞLETİM S. : WINDOWS XP PROF. 32 BIT
FS9 KULLANILAN PROGRAMLAR VE ADD-ON LAR
1. FS9 (9,1)UPDATE
2. FSINN
3. PMDG,WILCO,LEVEL D,ULTIMATE MADDOG SUP 80,DREAMFLEET VS. PAYWARE UCAKLAR
4. FLIGHT1 FLIGHT ENVIRONMENT
5. FLIGHT1 GROUND ENVIRONMENT PRO
6. FLIGHT1 ULTIMATE TERRAIN EUROPE
7. PILOT's FS GLOBAL 2008
8. AEROSOFT FDC LIVE COCKPIT
9. AEROSOFT,SIMWINGS,FLYTAMPA VS. FULL PAYWARE HAVALİMANLARI ve DİĞER FREE HAVALİMANLARI
10. ACTIVE CAMERA, AES, WISTAMARE, VS. BİRTAKIM EKLENTİLER
11. IVAO (MTL) Multiplayer Traffic Library TEXTURES (karşı trafiği online ortamda kendi icao kodu ve livery'si ile göstermeye yaramaktadır.Örneğin serv info da baktığınızda sanal pilot hangi şirketi ve uçak modelini tanımladıysa o şekilde görüyoruz. FSinn de normalde eğer o ucak sizde tanımlı ise görüyorsunuz. Ancak MTL de 2500 ü aşkın livery ve 300 ü aşkın uçak modeli ile aynen ne ise o şekilde görüyoruz. Şiddetle tavsiye ederim. Bu konuda yardımlarından dolayı Adem BÜRCÜ kaptanıma da teşekkür ederim. ) Bazı AI traffic lerde aynı görevi görüyor ancak ucak modelleri ve texture ler çok karışıyor. MLT de böyle birşey söz konusu değildir.
PERFORMANS
FULL ayarlarda FsInn Online ortamda ;en yoğun trafik ve scenary de gündüz görüntülerinde minimum frame 35 maximum 120, gece görüntülerinde minimum frame 50 maximum 150. düşük detaylı havalimanlarında örn.LTBA biber hocanın senaryosunda full trafikte gündüz min frame 80 maximum frame 200, gece min. frame 100 gece max. frame 250.
Bu sistemi kuralı yaklaşık 2 ay oldu ve bugüne kadar nazar değmesin hiçbir sorunum kalmadı. Gayet akıcı ve sorunsuz bir fs9 um oldu.
Saygılarımla

Umut ÖZTÜRK
THY7658