Arkadaşlar
Salı LTAI uçuşu nedeniyle kesin sorun olabilecek bir konuyu açmak istiyorum.
Zira bu aynı zamanda LTBJ ve İstanbul yeni pist için de geçerli.Hatta bugün LTAZ(kapadokya) uçuşumda da başıma geldi
Şöyle ki: LTAZ rwy11 ILS 110.7 LOC Course 114 degree ama FS'de course 109 degree.
ve bu nedenle LOC establish olamadım.
Yine geçenlerde LTBJ 34L'ye de oturamadım.
Bu konular defalarca sanalpilot.com da yazılmış ama özellikle İzmir için bir çözüm okuyamadım.Örneğin Hakan Güven hocam da İzmir yeni pisti ve Fs'in bunu kabul etmemesi üzerine bir yazı yazmış.Çözebilmiş mi bilemiyorum.(Bu sorunu oraya yazamıyorum çünkü ben üye olmamıştım ve yeni üye de almıyorlar)
Sonuç itibariyle AFCAD 2.21 ile Nuri Güven bey'in açıklamalı ILS ve RW ekleme yazıları var.Ama yine de şu soruları mı yanıtlarsanız mutlu olurum.
1-AFCAD 2.21 eski bir sürüm.Zira örneğin LTAI yeni pisti yok orada.Bunun update sürümü nerede?Ben gerek avsim de gerekse de google da bulamadım.
2-AFCAD'da eklenen ILS girdileri Addon scenery altına mı yoksa ilgili meydan (Biber hocanın sceneryleri)scenery altına mı kaydedilecek?
THY656
Selim BİLGİN
ILS frekansları-Yeni Meydanlar
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
LTBJ izmir için bu hafta bir çalışma yapmayı deneyeceğim. AFCAD lar ile yapılan çalışmalarda MAP yada GPSlerde görünmesede güvenli 34L/R inişi yapabilirsiniz. Eğer update'i yapılmışsa AIRAClarda da sorunsuz çalışıyor. Tek sorun FS9'un orjinal BGLlerinde gerekli dataların oluşturulamaması. Bu yüzden default uçaklar ile uçan arkadaşlar GPSlerinde ILSleri herkesinkinden farklı görecekler.
işi çözmek için bir program buldum ama daha nasıl kullanacağımı öğrenemdim, deniyorum.
Hakan"737"Güven
işi çözmek için bir program buldum ama daha nasıl kullanacağımı öğrenemdim, deniyorum.
Hakan"737"Güven
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
sorularinizin cevabi,
1-LTAI icin yeni surum AFCAd scenery ile beraber geliyor zaten. sanalpilot.com da var
2-özel bir yer tarif edilmedikçe, addon scenery/scenery altına atılırlar.fakat bazı scenerylerde kendi scenery dosyasi içinde olması icap ediyor. bunu zaten belirtiyorlar.
yoksa default olanlarin hepsi, addonscenery/scenery altina
Hakan"737"Güven
1-LTAI icin yeni surum AFCAd scenery ile beraber geliyor zaten. sanalpilot.com da var
2-özel bir yer tarif edilmedikçe, addon scenery/scenery altına atılırlar.fakat bazı scenerylerde kendi scenery dosyasi içinde olması icap ediyor. bunu zaten belirtiyorlar.
yoksa default olanlarin hepsi, addonscenery/scenery altina
Hakan"737"Güven