Dün gece LTCI dan LTBA ya 3 uçuş yapıp 3ününde ILS establish sırasında bilgisayar kapaması yüzünden sceneryde bi hata oldu?unu düşünmeye başladım. Son olarak bir uçuş daha yapmaya karar verdim fakat hidrolik problemi yüzünden LTBY ye divert yaptım. Ardından tekrar kalkıp LTBA ya yaklaşınca gene bilgisayar kapandı. Bu sefer scenery yi baştan yüklemek için bilgisayarı açtım...
Herzamanki gibi normal windows açıldı ve ardından...Crash..
Şu anda bilgisayarım açılmıyor ne yapıca?ımı şaşırdım..Ya işlemci ya mainboard yada ekran kartı yandı. Büyük ihtimallede işlemci[V]
Arkadaslar bu sicaklarda yuksek performans isteyen programlar calistirirken kasanin isisini daima kontrol edin. Kasayi acik tutun kolay havalanabilmesi bakimindan, hatta vantilatoru dayayayin.
İlhan hocam enteresan ama tam anlattığınız durum var !
Bilgisayar açılıyor fakat ekranda görüntü yok,
bazende açma tuşuna bastıktan sonra bip bip diye sesler veriyor
Windows açılcakmış gibi oluyor sonra ekran kapanıyor ama kasadaki fanlar dönmeye devam ediyor ve led lerim açık kalıyor yarın sabah servise götürmeyi düşünüyorum
Standart olarak RAM arızasında sürekli uzun bipler, ekran kartı arızasında 1 uzun 3 kısa bip çıkar. Anakart veya BIOS arızalıysa Evrim'in dediği gibi hiçbir ses çıkmaz. Tabi buzzer takılı değilse de..
Hmm ben bu konuda çok tecrübesizim. Ama Ram arızası onu anladım. Ayrıca ben bios tan kaynaklanabilir bişey olduğunu düşünüp anakartın üzerindeki bios password vs. şeyleri sıfırlayan şalterleri kaldırıp bios reset yaptım. ?imdi benim hiç bios um yokmu yoksa bios bilgisayar ilk geldiğindeki gibimi oldu çünkü şalterlerle oynadığımdan beri bip sesi gelmiyor. Sanırım düzeltmeye çalışırken dahada kötü bi duruma soktum. Yeni bir sistem kurmanın zamanı geldi... Her ne kadar FsX gelene kadar beklemek istesemde...
Bios olmadan bilgisayarınız asla açılamaz. Bios reset jumper'ı bios ayarlarını default hale getirir. Eğer uyarı sesi bununla kesildiyse belki hızaşırtma vb yapılmışsa o normale döndüğünden olabilir. Ama tahmin tabi..
Yeni sistem konusunda, hiç arabanın lastiği patladı diye araba değiştirilir mi?