SB3 vs. FSINN

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Serdar Sualp

Sevgili Arkadaşlar,

Öncelikle Kurban bayramınızı kutlarım.
Bu bayram, yılbaşını da birleştirip kendime hediye olarak yeni bir PC aldım.
Tabi ilk iş olarak da FS2004'ü kurdum.
Display ayarlarında her şey tam sa?da Max. 30 fps ayarlı olarak en karışık sceneryler de bile yaklaşık 28 fps veriyor. Buraya kadar her şey güzel.

Sorun FSINN yükleyince başladı. Önce FSINN1.1 yüklemiştim. Ses ba?lantını kuramadım..
Sonra FSINN1.1 Built2 yükledim yine ses yok.
Bu sefer "Nene gerek eski köye yeni adet " deyip SB3 e döndüm.
Bunu yapmadan da FSINN'i uninstall edip, kalan Folderlarını da sildim. ?imdi SB3 ile ba?lanınca görüntü 10 saiye donuyor ve sonra 4 saniye kadar çalışıyor. Bu arada SB3 u çalıştırınca "connecting to network via lobby" gibi bir mesaj alıyorum.
SB3 den çıkınca herşey eski haline dönüyor.
1- FSINN de frame sorunum yoktu ses sorunum vardı.
2- SB3 de frame donuyor on'ar saniye ara ile bir kaç saniye için aktif oluyor. O arada da SB3 den çıkabiliyorum.
3- FSINN'de ba?lı iken SI'ye ba?lanamıyorum. Keza Internet vasıtasıyle site ba?lantılarım da gidiyor.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Sevgilerimle

Serdar Sualp
TK550
Senior Member
Senior Member

Serdar hocam merhabalar,ben fsinn ilk çıktığından beri kullanıyorum.Fakat sizin bahsettiğiniz 1.1 versiyon public beta,benim kullandığım versiyon 1.0.Az önce kontrol ettim sitede 1.0 halen mevcut,bu dosya ile birlikte VIP model set ve AVC(advanced voice client) kurmanız gerekmekte.Bence bir de böyle bir deneyin.Bahsettiğiniz voice problemi de serverla alakalı olabilir,zaman zaman voice gidip gelebiliyor.AVC kullanınca bir avantajınız daha var.Bağlantıyı koparıp başka server'a geçmeden direk AVC ayarlarından başka serverları deneyebilirsiniz.

Kolay gelsin

Ural Köseoğlu
FlyTHY Event Team
Serdar Sualp

Kardeşim Ural,

FSIIN çalıştırıken extra bir voice program "RW", "TS", "AVC" gerekiyormu ?
Bir de bende antivirüs programı NOD32 yüklü. Acaba bu bir sorun yaratıyor olabirimi ?

Sevgiler

Serdar Sualp
TK550
Senior Member
Senior Member

Hocam tekrar selam.eğer dediğim gibi versiyon 1.0 kullanırsanız evet AVC gibi bir voice programı kullanmanız gerekir.Ama versiyon 1.1 de voice entegre edildi o yüzden 1.1 de ihtiyacınız yok.

NOD32 bir sorun olur mu bilmiyorum ama fsinn ile zone alarm isimli firewall programı çalışmıyor.

Ural Köseoğlu
FlyTHY Event Team
nedimturbil

Serdar hocam ben hem fsı ın hemde sbox3 kuranlardanım benimde ilk sbox3 kurduktan sonra programda izlediğim pc ye bir kasma mevcut tüm bu ilave çalışan proğramları kapattıktan sonra her şey normale dönüyor.Ancak fsı ın de böyle bir sorunla açıkca söylemek gerekirse karşılaşmadım ancak tek dez avantajı fsı ın'le atc yada rw programlarının exe.dosyalarını tanıtıp bunlarında ilave olarak proğramlar içinde çalışmasını sağlamak bana göre sbox3 ile ilgili bir takım sorunlarla forum larda karşılaşıyorum fsı'ın de ise ilave yükler konusunda tam bir karmaşa var.aslında bu da konuşulup tartışılacak bir konu birde eger xp kullanıcısı iseniz ilave bu programların çalışması için güvenlik duvarında bu programlara ait özel durumlara izin vererek sorunu bir de öyle gözlemeniz olacak bayramınızı saygılarımla kutlar başarılar dilerim.
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Sevgili Serdar Hocam sizlere ve ailenizede iyi bayramlar ...

FSinn ile ilgili tum kalıntıları sildiğinize eminmisiniz ?Modules folder 'inde fsinn e ait dosyaları manual olarak silmeniz gerekiyor .FS2004 çalıştığında menu seceneklerinde fsinn 'e bir baslık bulunmuyor ve manual olarak tum dosyaların temzilendiğine eminseniz sorun yasamamanız gerek .

SB3 bağlantısına "via loby.." mesajı dogrudur bu surecten sonra SB^un ilk acılısında serverlar dogru yuklendiyse bağlantınızın kısa bir surede olması gerek .

FSINN in 1.0 ında arkadasşlarımında dediği gibi bir voice client kullanmalısınız .Son surumunda kendi voice clienti var ..Diğer taraftan bende 1.1 beta yı yukledikten sonra sorunlar yasadım (kaldıki eskiden ister fs ınn ister sb3 'ü) sorunsuz aynı anda (yani isteiğime bağlı olarak) kullanabiliyordum .

Çözüm önerim ;

-Her ikiside un install edilecek tum folder lar ve kalıntıları temizlenecek .
-sb3 kurulacak .
-Eger firewall acıkm(enable) ise TCP ayarlarınızda sb3 un kurlumu sonrası ilgili portların ayrıldıgını teyit edin .

edit : bu arada bu isin uzmanı değilim (bir ilgisi olup olmadıgınıda bilmiyorum ama bende işe yaradı): ama eger hard diskinizde partitition var ise örneğin c: d : gibi .ve d: de fs2004 kurulu ise sb3 de bu partitiona kurulsun .c: 'de yer almasın .

nod 32 il ilgili bilgim yok lakin bende virus pogramı surekli çalışmıyor (başıma neler gelir bilemiyorum )..

TK 177 Ergenekon Kucuk
Yenici
Average User
Average User

Serdar hocam, merhaba. Uninstall işleminden sonra "register" da herhangi bir iz kalıp kalmadığını da kontrol ederseniz iyi olur. Bir de, SB3 de yağmur vs. leri görmek bende mümkün olmuyordu. Bunun için de ayrı programların gerektiğini forumlarda okumuştum. Bunların yerine FSInn 1.0 kurdum -RW ile- sorunsuz çalışıyor. FSInn 1.1 entegre sesi bende de sorun yaratmıştı.
Saygılar...

flyTHY, TK497
A.Önder Yenici
Senior Captain
Serdar Sualp

Sevgili Arkadaşlar,

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Bu sabah Gürhan bana hoca geldi.

1- NOD32'yi imalatçıstına iade ettik :-)
2- SB3 ve FSINN'i uninstall ettik.
3- FSSINN'i yeniden yükledik ve çalıştı. Ses ve görüntü tamamdır. Bu durumda SB3'ü bir müddet unutacağım.

?imdi geriye bir sorun kaldı.
FSINN çalıştıktan sonra SI ve Internet'e bağlanamıyorum. Ama FSINN canavar gibi çalışıyor.
Uçuştan sonra FS9'u kapatıp, modemi reset edince SI ve Internet sanki bir şey olmamış gibi tekrar çalışmaya başlıyor.
ADSL modemim Airties RT210.
Bakalım bu sorunu da çözebilecekmiyiz.

Sevgiler

Serdar Sualp
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

serdar bey 3 yıl önceki sorun ben de de var:) size email attım.

Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
THY2937
Average User
Average User
Name: Ersin BOZKURT
PID: 2937
Vatsim ID: 1045773
City: Izmir

Erdal hocam bende boşuna mail atmışsın. Serdar hoca artık bu forumda yok. Sanırım üyeliğinden bir dondurulma var. o yüzden mailinize veya forma yazamaz. boşuna uğraşmayın. konuyla ilgili daha deyaylı bilgisi olan kaptanlarımız size yardımcı olabilir. şayet ben Fs ınn kullanıyorum, SB3 kullancısı değilim. Selçuk hocamız daha iyi bilir. yada istersen yeni bir topig açabilirsin. bilmende fayda var diye yazıyorum.

Dipnot: Böyle bir zamanda konu başlığını ve açan kişiyi görünce ksıa süreli bir şok yaşadım. çünkü daha önce Serdar hocanın topig açdığına şahit olmamışdım. gerçekden çok eski bir topikmiş. :)neyse sizin için önemli olan notu yazdım. haberiniz olsun yeter.

Ersin Bozkurt
PID 2937
İZMİR
28/06/1987
delimawi
VIP Member
VIP Member
Name: İlker Değirmencioğlu
PID: 2445
Vatsim ID: 1011091
City: Istanbul

Aynı şoku ve biraz daha fazlasını bende yaşadım... [8D]