Trafik saat 10 yönünde gibi sözler ne ifade e

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
emil
Average User
Average User
Posts: 209
Joined: 19 Oct 2001, 11:46
Location: Turkey

Bir sorum olacak.
Controller trafik saat 12, 10... yönünde demekle ne demek istiyor?
Yanytlarynyz için ?imdiden te?ekkürler.

EMYL
allbout
Rookie
Rookie
Posts: 49
Joined: 12 Jan 2002, 22:57
Location: Turkey

yakın civarınızda uçak var.uçağın görüş alanınız içinde olduğunu rapor edin (veya göremediğinizi)diyor. saat 12 tam önünüz--saat 3 tam sağınız--saat 9 tam solunuz--saat 6 uçağın tam arkanızda olduğudur. hatta bazen çok yakınınızda ise red alert diyor. ben bir kere yetişemedim havada çarpıştım. (saat 10 solda hafif öne yakın)

***
User avatar
hakan737
VIP Member
VIP Member
Posts: 818
Joined: 19 Aug 2001, 04:11
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul
Location: Turkey

Emil yukarıdaki açıklama doğru ancak untmaman gereken bu saat yönlerinin sana göre verildiğidir. Yani trafik raporları iletilirken sana göre saat yönleri verilecektir. Örneğin iki uçak aynı yöne uçuyorsunuz ve aranızda 5nm mesafe var. Öndeki uçak (OHY333) senden 2000ft yukarıda ve sen(TK888) o uçağa göre arka-sol gibi bir pozisyounda uçuyorsun. ATC sizleri birbirinize şu şekilde bilgilendirecektir.

"OHY333, saat 7 yönünde 5nm mesafede 2000ft altinizda bir trafiğim var bilginize"
"TK888, saat 1 yönünde 5nm önünüzde 2000ft üstünüzde bir trafiğim var bilginize"



Hakan Guven
emil
Average User
Average User
Posts: 209
Joined: 19 Oct 2001, 11:46
Location: Turkey

Açıklamalarınız için çok teşekkürler.

EMİL
selim

Selamlar...

Bu uçaklar arasında 2000 feet dikey ayrım varsa,uçaklara trafik bilgisi verilmez.

Sevgiler,
User avatar
hakan737
VIP Member
VIP Member
Posts: 818
Joined: 19 Aug 2001, 04:11
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul
Location: Turkey

:) doğrudur ama bu sadece bir örnek :)zaten 2000ft dikey seperasyon olan yerde 5nm geride de uçak olmamalıdır. (wingtip vortex)yinede dikkatiniz ve ilginizi için teşekkürler.Ama aklımdayken söyleyeyim. Örnekdeki uçaklar Airline code yerine VFR uçan -daha küçük uçaklar ile-trafikler ile tanımlanmış olsalardı, ATC ihtiyaç halinde VFR şartlardaki iki uçağı birbiri ile pozisyon takibi açısından bilgililendirebilir. Mecburi değildir ama sadece olası bir conflict'i önlemek için bunu yapabilir.

Hakan Guven
Post Reply

Return to “Training Lounge”