PSS A320 : Mouse Flicker - Not In Database

Questions, comments; documents about Airbus related products (PSS, Wilco, Aerosoft Xtended and others) ...
Post Reply
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820
City: Istanbul

FS'i 2 ekranla kullanıyorum.

Sa?daki 2nci ekrana itina ile SquawkBox'ı, MCDU yu, Pedestal Panel'i, System Display'i yerleştiriyorum. Bunları teker teker yerleştirip boyutlandırmak baya zamanımı alıyor.

Uçuşu tamamlayıp FS'ten çıkıp FS'i tekrar açtı?ımda 2nci ekrandaki tüm göstergeler tekrar geliyor.

Ancak PSS'in Mouse Flicker ve NOT IN DATABASE sıkıntısı yüzünden FS de SELECT AIRCRAFT yapmak zorunda kalıyorum, yapınca da açılmış tüm pencereler kapanıyor ve ben 2nci ekranımdaki tüm pencereleri tekrar düzenlemek zorunda kalıyorum.

Mouse flicker'i Shift+9 ile çözdüm gibi (başka bir komplikasyonu olacaksa bilemem ama en azından ekranda titreme olmuyor).

Ancak MCDU ya bir flight plan girmeye çalıştı?ımda, ne girersem gireyim NOT IN DATABASE uyarısı alıyorum.

PSS'i select aircraft yapmadan (yada açılmış pencereleri kapatmadan) ve flicker'siz not in database'siz başlatmanın yolu yok mudur ??

Peşin teşekkürlerimle,

Bir soru daha: ekranların resmini eklemek istedim yapamadım, buraya resim nasıl ekleniyor acaba?

Murat Tolo?lu, TK233
Captain - Ystanbul
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

Murat Hocam ;

Shift+9 ile sanırım SYSTEM ONLY DO NOT USE isim paneli kapatıyorsunuz [;)] Bu durumda flicker olmuyor lakin ne işe yaradığını bilmediğimiz bu panelin olmaması PSS'de sorunlara neden olabilir ( ben yaşamadım ama her ihtimale karşılık , tıklama işlerim bitince tekrar bu paneli açıyorum , işim olunca kapatıyorum sadece )

NOT IN DATABASE diyor ise iki ihtimal var ;

1. PSS için uyumlu bir NAVDATA bilgisi yok sisteminizde , yada varolan NAVDATA hatalı . Bunu çözmek için en son ARIAC CYCLE'a ait PSS için hazırlanmış dosyayı http://www.navdata.at adresinden indirip kurun .

2. NAVDATA sorunu yoksa MCDU'da sorun vardır , yüklü ve sağlam NAVDATA bilgisini alamıyor olabilir . Bu hiç başıma gelmedi ama çözüm önerisi olarak PSS'i tekrar kurmak işe yarayabilir .

Geçmiş olsun ,

Sevgiler

B. Fatih Koz

"Do Not Hesitate ! No Court , No Jury , Show No Mercy ... Just EYE TO EYE"
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820
City: Istanbul

Fatih kaptanım,

Ben normal olarak FS'i her açtığımda PSS A3xx uçağını yeniden "select aircraft" ile yüklüyorum. Zaten bunu PSS de öneriyor.

Böyle yapınca ne "mouse flicker", ne de "not in database" problemi oluşmuyor.

Mouse flicker sıkıntısı olan arkadaşlara uçuşa başlamadan önce PSS A3xx uçağını yeniden yüklemelerini öneririm. Büyük olasılıkla sorunları çözülecek.

Benim derdim, PSS A3xx'i yükleyince, daha önce açılmış olan windows'ların ve dolayısı ile 2nci monitörde oluşturduğum ekranların yok olması. Onun için her 2 probleme uçağı yeniden yükleme dışında başka bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Yada uçağı yüklememe rağmen windows'ların kaybolmaması ama bu pek olanaklı görünmüyor bana.

Saygılar,

Murat Toloğlu, TK233
Captain - İstanbul
Post Reply

Return to “Airbus Fleet”