Random Weaşer Generator?

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
tk973
Junior Member
Junior Member

Arkadaşlar biliyorum başınızı a?rıtıyorum ama ben fs2002 ile beraber infometar ve rwx 5.1 kullanıyorum. Ynternetten infometarla indirdi?im güncel hava durum bilgilerini yine infometar, *.txt dosyası olarak saklıyor. Ben de onu okuyabilen benim bildi?im tek program olarak rwx 5.1 kullanıyorum. Ama bazen öyle bir tuhaflık oluyor ki, iniş için alçalırken rüzgar FL250'de örne?in 180/58 gösteriyor. Sonra alçalmaya devam ediyorum ve rüzgar yönü de?işti?i halde şiddeti takılıp kalıyor. ATIS'i dinledi?imde bana 210/3 rapor ediyor ama bazen piste 58'le inmeye çalıştı?ım oluyor. Piste yaklaştı?ımda 210/58 olarak göstermeye devam ediyor. Yani o rüzgarın şiddeti hiç de?işmiyor. Bana önerebilece?iniz başka bir random program var mı? ya da yoksa bu bug'ı nasıl giderebilirim? rwx 5.1'i kapatıp açıyorum, yine de?işmiyor. FS2002'de clear all weaşer tuşuna basıyorum, temizlemiyor. Bu nasıl iştir anlamadım. Ben mi ça?ın çok gerisinde kaldı?ım için böyle programlar kullanıyorum bilmiyorum ki!Çalışmalarınızda başarılar diliyorum, sevgiler...

Fatih DO?AN
Türkçe Ö?retmeni
TK550
Senior Member
Senior Member

Hocam birde bunu deneyin,ücretsiz...
http://personal.telefonica.terra.es/web/fsmetar/

TK550
Ural Köseoğlu
tk973
Junior Member
Junior Member

Ural kardeşim; FS metar, bildiğim kadarıyla internete bağlı kalan ve kaldığı süre içerisinde güncelleme yapabilen bir program. Benim derdim ise internete sürekli bağlı kalmak değil, güncellenmiş en son hava durum verilerini toptan indirip, bağlantıyı kestikten sonra da onu uçuş boyunca kullanabilecek bir program bulmak. Oysa benim sistemim çok iyi değil, en azından kısmetse bu kış değiştirene kadar. Bu yüzden uçuş esnasında (offline) antivirüs de dahil olmak üzere bütün bilgisayarı kasıcı programları kapatmak zorundayim. Yani tutup da bir internet ortamında uçmak şu an benim için rüya. Bu sebeplerledir ki, benim sözünü ettiğim gibi bir programa ihtiyacım var. Netten güncelleme yapabilmesinin yanında random da yapabilecek bir program var mı acaba? Yardımların için teşekkürler, sevgilerimle...

Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

Fatih Hocam ;

Active Sky 2004 sürüm 2004.5 diyeceğim ama sanırım sizde Fs2002 vardı :(

Active Sky Wxre'yi bir deneyin , hatırladığım kadarı ile o hava durumunu NOAA'dan topluca alıyor ve uçuş sırasında yeri geldikçe uyguluyordu . ( WxRe hem ücretsiz hem 2002 için )

DialUp ile uçtuğum sıralarda bunu kullanıyordum gibime geliyor , birde bir dostum Random Weaşer generator bir program yollamıştı bana . Ücretli idi ama malum Türk usulu , pek sevmesemde oda iş görür sizin durumunuzda .

Eski CD'leri bir karıştırayım , bulabilirsem adını sanını veririm buradan .

Sevgilerimle

B. Fatih Koz

"Do Not Hesitate ! No Court , No Jury , Show No Mercy ... Just EYE TO EYE"
tk973
Junior Member
Junior Member

Tamam arkadaşlar gerek kalmadı. Ural kardeşimin verdiği linkten Fs Metar indirdim. Bilgisayar kasılmadı, üstüne üstlük rahatlamış gibi geldi bana. Çok teşekür ederim arkadaşlar. Yardımlarınız için sağolun. En derin sevgilerimle... İyi uçuşlar diliyorum.

Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
tk973
Junior Member
Junior Member

Sevgili adaşım; bu programın sitesine girdim ama ücretli galiba. Bunu fs2002 için (eski sürümleri de olsa olur) ücretsiz download edebileceğim bir yer yok mu acaba? Bir de bunu denemek isterdim.

Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”