bunlar init,perf ve prog sayfalari.
Asagida resimleride koyarak sorularimi sorucam.bilgisi olan arkadaslar cevaplandirirsa sevinirim.özellikle alper gökce kaptanda okuyabilirse aksam chat odasinda bizat kendisinede bunlari sormak isterim.aciklarsa cok memnun olurum.
Kanaatimce mcdu'yu tam lakiyle programlayamiyoruz ama bunda bazi fonksiyonlarin sadece süs olarak konmus olmasida bir etken.

Yukaridaki gördügümüz "INIT" 1.sayfasi sol üstten baslayarak bilmediklerimi sorayim.
"CO RTE"
"ALTN RTE"
"COST INDEX" nedir ne ise yararlar?
sag alt tarafta "WIND" altinda "TROPO 36090" yazili.
wind kismini bir türlü aktiv edemedim.yani herhangi bir deger giremiyorum.buraya nasil bir deger girilir.altaki "tropo" yazan nedir?

Next page diyoruz ve 2.sayfaya geciyoruz.
gene sol üstten baslayarak soruyorum.
"TAXY 0,4" (0,4) gördügümüz nedir?
"RTE RSV/%" burada /5,0 degeri görüyoruz.
sag tarafa gecelim.
"ZFWCG/ZFW" burasi önemli buranin acilimi "zero full weight center gravity" /zero full weight" olmasi gerek.
126.0 olarak olarak girdigim 126.000lbs. ama 25.0 degistiremiyorum.bu deger ne ifade ediyor?
block kisminada FOB yakiti giriyoruz.16.800lbs orasi tamam asagida TOW cikiyor.oda tamam ama onun asagisinda LW'yi anlamadim.
konu fazla dagilmasin diye INIT sayfasini burada bitiriyorum.
bir sonraki sorularim PERF ve PROG page ile ilgili olacak onlarida bir sonraki topikte ayri olarak ele alicam.
Murat Ö.