FS2004 ile uçuş yapamıyorum! Lütfen yard

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Gökay Sümer
Newbie
Newbie

Öncelikle herkese selam.

Yaklaşık olarak bir aydır u?raşmama ra?men bir türlü FS9 ile uçuş yapamadım[V][V][V]
Forumlarda FS9 ile uçuş yapılması için gerekli tüm yazıları okumama ve uygulamama ra?men halen sonuç almış de?ilim.

FS9 ile uçuş yapmam için yaptı?ım tüm uygulamaları yazıyorum;
1-)SBRelay 1.2'yi yükledim.
2-)FS9 (orjinal) simülatör.
3-)Fsuipc 3.03 (Register yapıldı)

Ylk başta SBRelay'ı çalıştırıyorum.Kırmızı yazı ile "...connect Squawkbox...." çıktı?ı zaman FS9'u çalıştırıyorum.Daha sonra uçuş için gerekli hazırlıklarımı tamamlayıp "FLY" diyiyorum.
"ALT" tuşuna basıp yukarıdan sırasıyla "FLYGHT" , "MULTYPLAYER" ve "CONNECT" yapıyorum.Ça?rı kodumu(TK6158)ve Kanal ismini(127.0.0.1)
yazıp "SEARC"e basıyorum ve SESSYONS'un altında SBRelay-FS2004(0ms)çıkıyor.Ve "Server has joined şe session " yazısını görüyorum.
Sonra masaüstüne gelip orada önce "squawkbox host for 2002" sonra "squawkbox main proram"ı çalıştırıyorum.Ça?rı kodumu giriyorum,start searc deyip kanal numarasını(127.0.0.1) yazıyorum.
"SBRelay-SquawkBox2(1/814)" oyunu buluyor.buaraya kadar herşey normal gibi gözüküyor.[;)]
Oyuna giriş yaptı?ım zaman SquawkBox'ın ana giriş penceresi açılır açılmaz ardından "FSUIPC Access Error" diye bir hata mesajı veriyor.
[:(!]
Hata mesajını kapatıp SquawkBox çalıştırdı?ımda ise radarda seçmiş oldu?um yer gözükmüyor.Bambaşka bir yer var ve e?er meydanda başka biri varsa onlarıda göremiyorum.Yalnız başıma dolanıp duruyorum.[V]
Bu arada Flight Recorder'da bir sorun yok, çalışıyor.
ServInfo!ya girip baktı?ım zaman ise Türkiye'de seçmiş oldum havaalanında yokum! Merak ettim ve şöyle bir dünya haritasında kendimi aramaya koyuldum.Birde baktım ki DGAC Fır'ına ba?lı bir yerde uçuyor olarak gözüküyorum.[xx(][xx(][xx(]

Evet, bütün sorun bu.Biraz uzun oldu ama sanırım göklerde uçmak için her şeyi yapmaya de?er.

Bu konuda sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden herkese çok teşekkürler...[;)]

Gökay Sümer
TK1158
drumex
Average User
Average User

Coğrafi kayma için link'deki konuda yazılanlara bakın -> http://www.flyşy.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2257

FSUIPC'yi register ettiyseniz Access Error vermemesi gerekir. Neden oldu anlayamadım. Belki onun da DirectX'le bir alakası vardır.

Selçuk Oral - LTBA-EDDM | drumexx@yahoo.com
Image
Gökay Sümer
Newbie
Newbie

Selçuk Hocam;

Konuyla ilgilendiğin için çok teşekkürler.

Sorunumu Yalçın arkadaşımızın fsuıpc 3.30'un keylerini bildirmesi üzerine çözmüş bulunmaktayım.Coğrafi kayma da otomatikman düzeldi.
Ondalık ayarlarla oynamaya gerek kalmadı.

Yalçın Yetgin arkadaşıma buradan tekrar teşekkür ediyorum.

Gökay Sümer
TK1158
tk802
Junior Member
Junior Member
Name: Yalçın Yetgin
PID: 802

Aman efm ne demek görevimiz:D

Yalçın YETGİN
Tk802 Kelaynak
Yalyet MNB21
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820
City: Istanbul

Yalçın Kaptanım,

FSUIPC 3.30 konusunda ben de bi yarım rica edebilir miyim :D

Murat Toloğlu, TK233
Senior First Officer
Bahçeşehir, İstanbul
tk802
Junior Member
Junior Member
Name: Yalçın Yetgin
PID: 802

Amanın too late hoccam yaa evden pcim kalktı[B)] Bu sene öss ye girecegim daha evelde söledigim gibi[}:)] Bi şekilde daha evel yolladıgım kişilerden alıp sizede yollamaya çalışayım [8D]

Yalçın YETGİN
Tk802 Kelaynak
Yalyet MNB21
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”