OFFSET PİST

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
ozyagtir 1
Junior Member
Junior Member

Offset pist nedir?
bugüne kadar 2 yerde bu offset pistlere rastladım.
1.KFJK NewYork :22R - IJOC - 109.50 ıls frekans nolu pist FS chartlarında offset gözüküyor.bu piste ıls yaklaşması yapılamıyor.bunun anlamı nedir?
2.PHNL Honolulu Intl :IEPC - 109.10 - 304 derecede duran birşey var.ama bunun sonunda pist falan yok sadece ıls yaklaşmasını gösteren yeşil koni var.çok alakasız biryere do?ru gidiyor.
Allahaşkına bunlar nedir?
bunları bilen bir arkadaş bana açıklayabilir mi?
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Öncelikle offset yaklaşma usulu olduğunu hatırlıyorum .özellikle final leg 'in prosedure turn gibi standart donüşler sonrası tamamlanamadıgı yada chartlarda belirtilen inbound -final e donus sonrası pisti dogrusal olarak karşılayamadıgımız ,bu sebeple pist ile VİSUAL saglanıp son yaklşama paternine girmek için yapılan son bir donus ile biten yaklaşama usulu olarak biliyorum .
(VAN ÖRNEK OLABİLİR.)

Charta bende baktım bendekiler bir hayli eski olduğu için OFFSET LOC ibaresini goruyorum .Ve chartın altında Radar Required var.Birde information da TAKE OFF ONLY gibi bir ibare daha var.Muhtemelen birbirini kesen pistlerde (ki ILS için aynı anda kullanılan paralel pistlerdeki mesafe 4300 feetten buyuk olmalıdır) sadece radar vektor ile yaklaşmanın yapıldığı ve buna ILS bilgisi veren bir alet olabilir...

Sevgili kaptanlarımız muhakkak duzeltirler.

TK 177 Ergenekon Kucuk
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”