Autopilot arizasi

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
TK771
Newbie
Newbie

Dün aksam LTAF LTBA RJ85 ile schedule uçus yaparken bir sure sonra IAS holder bozuldu,ne zaman devreye soksam full şrootle yapmaya basladi, inerkende ils holder'in bozuldugunu farkettim. Sonucta kazasiz belasiz inisi gerceklestirdik.

Benim sormak istedigim su, FS2002'de online ucarken bu tip arızaların cikmasi normalmi? ben herhangi bir module'de yuklemedim bunun icin. FSUIPC'nin boyle bir ozelligi var mi?

Tesekkurler
Baris EROGLU
TK771

p.s:hos pek keyifliydi!!!!:D

H. Baris ERO?LU
TK771
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

RJ85 ile ucarken eger pitot tube heat switch'ini aktif hale getirmezseniz-default'u off'dur- 10000ft'i gectikten sonra IAS indicator 0'lanir ve full şrottle olur. ancak gercekte RJ'Lerde autotrottle olmadigi icin bu komut yerine manuel olarak şrottle ayarlarsaniz en azindan etik olarak daha dogru bir sey yapip daha cok keyif alabilirsiniz.pitot tube'u heat etmek icin kisayol tusu kullanmaniz tavsiye olunur.

Hakan737Guven
TK771
Newbie
Newbie

Sn Hakan hocam,
Pitot Heat 'i overhead panel'den acik hale getirmistim zaten, ilginç bir durumdu bu benim için. yardimlariniza Tesekkur ederim. Ama daha oncede yaptigim ucuslarda hic boyle birseyle karsilasmamistim. Bu arada ben yeni FSUIPC ayarlarini yukledim, bundan kaynaklanmis olabilirmi?
Tesekkurler
BARIS EROGLU
TK771

H. Baris ERO?LU
TK771
TK550
Senior Member
Senior Member

Son 1-2 haftadır hız göstergesiyle ilgili olaylar benim de başıma geliyor.
1.Kalkıştan sonra belli bir irtifaya yükselince hız göstergesinde sapmalar oluyor,bu yüzden autoşrottle hızı tutamıyor be de gazı manuel ayarlıyorum.
2.(Bu bir kere başıma geldi)Yine kalkıştan sonra ve belirli bir yüksekliğe çıktığımda knot olarak bir şey okunmuyordu, sadece mach cinsinden okunuyordu iniş irtifasına kadar...

Not1:Ben de yeni FSUIPC ayarlarını yükledim.
Not2:Evet gerçekten keyifli oluyor! :)
Herkese kazasız uçuşlar...

Ural Köseoğlu
TK550
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”