PAYWARE SCENERY'LER HAKKINDA

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820
City: Istanbul

Arkadaşlar,

Payware scenery'ler hakkında tavsiye ve yorumlarınızı almak istiyorum.

Aerosoft German Airports 1,3 ve 4 ü aldım. Şu ana kadar gördü?üm freeware scenery'lerden do?al olarak çok farklı ve detaylı scenery'ler. Ancak bu konuda fazla deneyimim olmadı?ı için di?er payware scenery'lerle bir karşılaştırma yapamıyorum.

Deneyimlerinizi burada paylaşırsanız herkes için yararlı olacak.

Saygılar, sevgiler..

Murat Tolo?lu, TK233
Captain - Ystanbul
TK550
Senior Member
Senior Member

Murat hocam selamlar,
öncelikle ben FS9 için LTBA,LTBJ,LTAC,LTAI,LTAF meydanlarını kullanıyorum,yapanların isimlerini söylemeye gerek yok,hepimiz onları tanıyoruz,ve bu sceneryler için teşekkür ederiz.
Öncelikle alakasız yerlere gitmeniz çok da büyük bir sorun değil bence,ne de olsa slew ile istediğiniz gatede durabilirsiniz.Onun dışında bu meydanlarda ben hiç sorun yaşamadım fs9 ile,ki sadece LTBA için afcad kurdum.Bir de bu scenerylerin olmadığını düşünün o zaman ne yapardık,varsın bu ufak problemler de olsun ben razıyım,bu çalışmaların hiç olmamasından iyidir.

Payware scenery konusuna gelince,
Öncelikle kesinlikle default scenery si olan bir meydana uçmayı hiç sevmiyorum,mutlaka görsel birşeyler olmalı bence.http://walhalla.mine.nu/fs2004.php adresinde bütün dünya için fs2002/2004 freeware scenery listesini bulabilirsiniz.Sürekli güncelleniyor,oldukça güzel düşünülmüş bir site.Daha profesyonel çalışmalar için:
www.simmarket.com
www.lagoonline.com
www.flytampa.com
www.aerosoft.com

Ural Köseoğlu
TK550
vbnick
Average User
Average User

selam,

Türkiye için hazırlanmış sceneryler gerçekten çok iyi. bir kaç gate problemi hariç (heavy 108 binanın içinde çıkıyor) gayet iyi.

Payware konusunda Ural hocanın verdiği linklerde gerçekten iyi sceneryler var fakat deneyememek gibi bir problem ile karşılaşıyoruzki buda çok önemli. Ben illegal olmasına rahmen ve tavsiye etmeme rahmen p2p programlarından butür payware scenery ve uçakları önce indirip sonra deneyip eğer freeware olanlarından iyi ise satın alıyorum (pss340da yaptığım gibi)...

Bunun dışında bence sürekli uğradığınız bir kaç yeri çıkartıp oraların freewarelerine göz atıp ondan sonra payware düşünmeniz daha iyi olur. Çünkü ben EBBR bruxelles için bir payware almıştım. sonra bir ara dğer makinama freeware olanını kurdum ve şok oldum... payware olanına hiç gerek olmadığını anladım..tabi bir sürü araştırmadan sonra..

LFPG EBBR EDDF KJFK gibi belli başlı yerlerin baya güzel freeware ları var..ki ben bunları kullanıyorum...bunlardan birinide üste söylediğim gibi test ettim.:)

TK1128

Kayhan TANRISEVEN

kayhan@turkishbird.com

ASIL VE ASİL OLAN KARTALDIR.
"LANTIRN - NOCTIS IN DIES" (161. FILO)
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820
City: Istanbul

Onur kaptanım selam,

http://walhalla.mine.nu/fs2004.php adresinden Sayın Hakan Unal'ın ltbj2002.zip dosyasını AF2_LTBJ.bgl afcad dosyası ile birlikte yükleyince İzmir'de hayat normale döndü. Site de gerçekten çok yararlı. Bilgi için tekrar teşekkür ederim.

www.simmarket.com da AEROSOFT EW Prof - The Airports ilginç ama FS2002 version diyor. Ayrıca benim aradığım türden birçok toplu scenery var. Deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Saygılar,

Murat Toloğlu, TK233
Captain - İstanbul
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”