Bir turlu online ucamıyorum- S.O.S.

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
serkan
Newbie
Newbie

Fs 2004 yuklu Xp Sp2 sisteme sahibim, firewallu kapattım, bu sitedeki SYLLABUS bolumunde acıklanan online ayarları uyguladım fakat bir turlu baglantı kuramadım. Acaba orada acıklamalar yeterli ya da guncel degil mi ? Eger ogleyse tavsiye edeceginiz baska bir link ya da bir yol var mı?
BANA LUTFEN YARDIM EDIN, S.O.S. (acemiyim)
Iyi ucuslar dilerim
CnC
Junior Member
Junior Member

Selamlar

SP2 ile problemler yaşayan bazı arkadaşlar vardı. Search edersen iyi olur.. Senin problemle direk alakalımıdır bilmiyorum.. Bunun dışında sorunun ne olduğunu, tam nerede takıldığını daha net açıklamalısın.. Connect aşamasında , belki server problemi olabilir.. server info veya vatsim sitesinden geçerli serverları bir araştır.

Bende fs2004 ile bağlanıyorum..Syber Relay yuklu sende değil mi? Dediğim gibi , tam olarak neler yaptığını bilmediğim için, net bir çözümde öneremiyorum.. Aşamaları bir bir kontrol et ve yaz.

ve Sabır.. :) Çözülür.

Edit: Forum'da "SEARCH" özelliğini mutlaka kullan. Problemin, önceden izah edilmiş olabilir..

Cüneyt Damar
Image
serkan
Newbie
Newbie

GENEL BİLGİLER

Vatsim kayıt
Öncelikle Vatsim Pilor ID sine sahip olmanız gerekmektedir. ID yi almak için http://198.143.204.5/vatsimnet/signup.htm linkinde kayıt bilgilerinizi girin. mail ile size ID ve password gönderilecektir. Bu nedenle sağlam bir mail adresi girmeniz gerekir.ID yi aldıktan sonra kaybetmemek için kesinlikle not edin. Vatsim üzerinde bütün işlemler ID ve ?ifre ile yapılır.

(goto TOP)

FSUIPC.DLL

FSUIPC.DLL nedir? Peter Dowson adlı programcının FS98 ve FS2000 için yaptığı bir moduldur. FS klasoru içinde "modules" klasorune yerleştirilmesi gerekir. FSUIPC.DLL'i indirmek için http://www.schiratti.com/dowson.html adresine gidiniz. :zip i açıp gizli olan .DLL dosyasını FS klasoru içindeki "modules" klasorune kopyalayın. FSUIPC.DLL, online uçuş sırasında kullanımının dışında yeni çıkan bir çok add-on unda FS ile iletişim kurmasını sağlar. Bu anlamda FS için önemli bir .DLL dir.

(goto TOP)

SquawkBox 2.3 Install

1.) SquawkBox 2.3 ü kurmak için http://www.avsim.com/mike/sb_pc/sb/downloads.htm adresinden SquawkBox 2.2 yi download edin. Bu dosyanın otomatik install özelliği yoktur. Bir klasor açın ve SquawkBox 2.2.zip içindeki dosyaları içine kopyalayın. daha sonra dilerseniz masaüstüne bir kısayol yaratın. Bu kadar...!

2.) Ikinci adımda SquawkBox 2.3 build x i indirin. SquawkBox henüz bitmemiş hala beta versiyonda olan bir programdır. Bu nedenle yeni yükseltme sürümleri çıkmaktadır. yeni sürümleri AVSIM SquawkBox bölümü altında takip edebilirsiniz. Yükseltme sürümünü indirdikten sonra .zip i açın ve dosyaları daha önce yarattığınız SquawkBox klasoru içine kopyalayın. Bu sırada üzerine yazmak için izin istenecektir. kabul edin.

3.) 3. adım eğer arzu ederseniz CSL dosyasını install etmektir. Son sürüm CSL dosyasını http://avsim.com/mike/sb_pc/csl adresinden indirebilirsiniz. CSL_ICAO.CSV dosyası uçuş planı sırasında uçakları seçmenizi sağlayan listedir. CSL_ICAO.CSV dosyasını SquawkBox klasoru içine kopyalayın. Bundan sonra da CSL-Aircraft dosyasını FS2000-AIRCRAFT klasoru içine kopyalayın. Bu işlemi yapmak tercihe bağlıdır. Diğer online uçakları eğer kayıtları varsa kendi renk ve modellerinde görmenizi sağlar. Tüm bunlardan sonra SquawkBox kullanıma hazır....

Squawkbox un Türkçe açıklamaları için tıklayın.

MULTIPLAYEr
Squawkbox u çalıştırmadan önce FS i çalıştırmalı ve Multiplayer ayarlarını yapmalısız. Uçağınızı terminalde pozisyonlayın, kesinlikle pist üzerinde Online bağlantı kurmaya çalışmayın. menu listesinde. Flights / Multiplayer / Connect -> şe Multiplayer-Connection-Window açın. Çağrı kodunuzu girin TCP/IP yi seçin. HOST tuşuna basın. "Join as observer" seçeneğinin aktif olmadığından emin olun.
------------------------
Selam, cevap ıcın sagol, yukarıda benım uygulamaya calıstıgım meşod bulunmaktadır. Bu metod, bu sitede 3. ders bolumunde yer almaktadır. Syber Relay olayı burada bulunmamaktadır, acaba bu meşod Fs nin eski surumlerine mi aittir.?

Benim burada takıldıgım nokta, yukarıda belırtılen multıplıer bolumune uyumlu olarak / Multiplayer / Connect -> şe Multiplayer-Connection-Window u actıgımda, menude TCP/IP dıye bır sey cıkmadıgıdır. Tavsiyenizi bekliyorum.
CnC
Junior Member
Junior Member

http://www.flyşy.com/forum/topic.asp?TO ... erms=relay

Sorun syber relay da görünüyor..Bu program , FS2004 multiplayer için olmazsa olmazdır..Yukarıdaki linki kontrol et ve dediğim gibi SEARCH yap mutlaka...
Kolay gelsin

Cüneyt Damar
Image
BurakKaratoprakli
Junior Member
Junior Member

Aynisi banada oldu SP2 yi yukledikten sonra benim moşerboard sound karti 1 hafta sonra ve internet connection gitti SP2 nin hatasi sorunu SP2 yi uninstall olunca hersey yoluna girdi.

Eger illaki SP2 yi tutmak istiyorsan senin sorunun SP2 yuklu oldugu icin SBRELAY yi ve SBOX si gormuyor bunun icin baglanirken ilk once SBrelay yi calistir sonra FS9. Ondan sonra FS9 nin multiplayer dan connect te git player name mi yaz sonra IP adresine 127.0.0.1 yaz sonra search tusuna bas. Burda SBrelayi bulur. Sbrelayi bulunca join tusuna bas. sonra SBox sa girerken ayni sekilde multiplayer search yapmadan ayni IP yi 127.0.0.1 yaz sonra search yaptir ozaman SBox ta senin multiplayerini bulur.

Artik bu da calismazza malesef SP2 yi uninstall et, hic bir sorunun olmaz.

Hadi kolay gelsin CIM BOM BOM LOL.
serkan
Newbie
Newbie

Basardim sonunda , tesekkurler.....:)
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”