FS2004 - DreamFleet B734

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
THY133
VIP Member
VIP Member
Name: Deniz İrez
PID: 133

Arkadaşlar FS2004 le DF B734 uyumlu de?ilmiş diye bir duyum aldım daha fazla bilgisi olan arkadaşlar bir açıklama yapabilirler mi acaba ?

Saygılar ;

TK133 - TRVACC
Deniz Yrez
Istikbal Göklerdedir ...!
M.K Atatürk
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Sevgili Dennis :D

DF734 bildiğim kadarıyla zaten FS2000 için yapılmış bir model, FS2002 uyumunu sonradan çıkartılan bir patch ile sağlamışlardı. Doğal olarak FS2004 ile uyumlu olmayacaktır diye düşünüyorum.

PS: Boşver DF'i geçen aya kadar Airbus'larla otobüs diye dalga geçen ben şimdi A320 ile uçmanın ve manzaranın keyfini sürüyorum, tavsiye ederim.

Selçuk Poyraz
Captain
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
Koray Koru
Junior Member
Junior Member

Merhaba,

Df sitesinde böyle bir güncellemenin yapılacağını ama zamanının belli olmadığını okumuştum. Daha fazla bir bilgi bulamadım.

İyi uçular.

Koray
TK720

İyi uçuşlar...
TK550
Senior Member
Senior Member

Doğru okumuşsunuz...
Bakalım ne zaman?
http://www.dreamfleet2000.com/FS2004/FS2004.htm

Saygılarımla...

Ural Köseoğlu
TK550
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820
City: Istanbul

Dreem Fleet 737 Fanatiklerine Duyuru:

Aşağıdaki linke bi göz atarmısınız lütfen. DF737 yi FS9 da çalıştırmak için bi "merge" yapılmış. Ancak anladığım kadarıyla bu "merge"ü yazarı e-mail ile gönderiyor, ben kendisine yazdım ama henüz bir cevap alamadım. Belki aramızda bu "merge" ü alıp deneyen de olmuştur.

http://www.flightsimnetwork.com/dcforum ... 10721.html

Saygılar, sevgiler..

Murat Toloğlu, TK233
Senior First Officer
Bahçeşehir, İstanbul
biber_1966
Rookie
Rookie

Murat bey,

Merge dosyasini tasarlayan vatandas tahmin edeceginiz gibi simdiye kadar yuzlerce mail gondermistir. Bu mail uc dosya iceriyor ve yaklasik 600 kb buyuklugunde. Bunun icin mailleri tahminen 20`serlik gruplara gonderiyor (ben 1 gun beklemistim). Kendisinden yanit alamazsaniz, bana mail atin ( biber@LTBA.net ), yardimci olmaya gayret ederim.

Fs2004 icin Dreamfleet/FFX merge dosyalarini ben Aralik 2003`de denemistim, hatirladigim kadariyla birkac onemli noktayi anlatayim.
Oncelikle kurulumu dogru yapabilmek icin size maille gonderilen okubeni dosyalarini dikkatle okumaniz gerekir
Kurulumu tamamladiginizda Dreamfleet EHSI ve EADI gauge`larinin Fs2004 te calismadigini farkedeceksiniz. Bunun yerine, readme dosyasinda ve flightsim/dreamfleet forumundaki yazilarda, alternatif (freeware ucaklardan alinma) EHSI ve EADI gauge`lari onerilmektedir. Her halukarda EHSI mode selectorda map fonksiyonu calismiyor, bir baska deyisle, EHSi`yi VOR/ILS modunda takip edebiliyorsunuz. Buna ragmen ucak LNAV ve VNAV fonksiyonlarini rahatca uyguluyor. Ucus dinamikleri ve ILS`e oturma gibi konularda bir problem olmuyor
Course selectorda birimler onar onar degisiyor, birer birer degistirmek icin FSUIPC`nin parali/lisansli surumunu edinmeniz gerekir.
FMC yi Anti-alias uyumsuzlugundan dolayi FS2004`da windows mode`da (alt + enter) calistirmaniz lazim, online uctugunuz icin zaten bu mode`da calistiriyorsunuzdur.
Basa donersek, kurulum biraz eziyetli ve dikkat gerektiriyor ve yukarida bahsettigim uyum sorunlari var. Eger Dreamfleet 737 ve Fs2004 fanatigiyseniz belki bu muskulata girmeye deger. Sadece Dreamfleet fanatigiyseniz, su anda fs2004 icin B737 uzerinde calisiyorlar ama onceligi 727 gibi baska projelere vermis durumdalar, bir sure beklemeniz gerekebilir yeni DF737 icin.
Kolayliklar dilerim

Murat Koncavar `biber`
TC-BBR , Istanbul
www.sanalpilot.com
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Sevgili Deniz;

Açıkçası madem DF konusunda bu kadar isteklisin senden bir ricam adının altına onca şey yazan arbus pilotlarından bilgi alma abicim ,bu bilgiler bize gelmez bozar bizi..:D[:p][;)]

Ama Murat hocam (Biber) güzel açıklamış ..2004 un çıktı zamanlarda ffx - df merge ile ,ilgili onca dosyayı indirip gecelerce uğraşmıştım ..Bence kafayı yemenin gereği yoktur diye düşünüyorum ..2002 de paşa paşa uçarken hakikaten geriyor insanı üstelik ben onca şeye ragmen beceremedim ..

Beklemek en güzeli ...

TK 177 Ergenekon Kucuk
TRVACC Student
THY656
VIP Member
VIP Member
Name: Selim BILGIN
PID: 656
Vatsim ID: 853361
City: Aydin

Sevgili Ergo
Airbus pilotlarından bahsetmişsin de;aklıma geldi.
Bazı tayyarelerin kokpitlerinde görüyorum, pilotların önünde ,bacaklarının arasına denk gelecek şekilde konmuş bir sopa var.Direksiyon mudur? Ve çok gerekli bir alet midir?
Eger çok gerekli ise bizim otobuslerde niye yok?

sevgiler

Axx Instrument Rating VA
Senior Captain VA
TK656

selim bilgin
THY177
VIP Member
VIP Member

Sevgili Selim Hocam ;

Biz ona levye diyoruz ,ucağa sarıldıgımızı, altımızdaki kısrakla iletişim kurdugumuz metalden yapılı gibi gozuken ama canlı bir aksama verilen isimdir.....

Bu arada airbus'cı kardeşlerimizin tuttuğunun aksine tek akslı bir aletde değil...

Bu arada sizin otobuslerde ki parçayı yakında kaldıracaklar ..Bu gidişle sizlerede ihtyaç kalmayacak ....:D

Windows xp deki voice command gibi ; "my 320 ,take off " diycen kalkacak "land " diycen incek ...[:p][}:)]

Sevgiler..

TK 177 Ergenekon Kucuk
TRVACC Student
biber_1966
Rookie
Rookie

Ergenekon yazdiklarin bir geyik muhabbetini hatirlatti bana, cockpitte illa ki pilota bir is bulunacagina dair....

"Modern jet ucagi kokpitinde sadece iki canli vardir, bir pilot ve bir kopek.Pilotun gorevi kopegi beslemektir. Kopegin isi de pilot bir seye el surdugunde onu isirmaktir."

"THERE ARE REALLY ONLY TWO OCCUPANTS IN THE MODERN JETLINER COCKPIT, A PILOT AND A DOG.
THE PILOT'S JOB IS TO FEED THE DOG. THE DOG'S JOB IS TO BITE THE PILOT IF HE TOUCHES ANYTHING."

not: airbuslarda pilot bir seye el surse de degisen birsey oluyor mu bilmiyorum, pek ucmadim onlarla cunku...

sevgiler

Murat Koncavar `Biber`
TC-BBR, ...
THY65
Senior Member
Senior Member

Sayın Murat Koncavar,

Merge dosyalarını tologlu@ctl.com.tr ye gönderirseniz sevinirim, arkadaştan hala bi yanıt yok.

Ergenekon, ben uğraşıp DF737 yi FS2004 te çalıştırıp FS2002'yi tamamen terk etmek istiyorum. Çünkü burada sayamayacağım birçok yeni hoş özelliğini fark ettim ve FS2004'ü sevdim.

SSW310 FS2004'te çalıştı. Avro RJ85 de çalıştı (seslerde bir sorunum var onu da halledeceğimi zannediyorum). FSUIPC 3.30 u 20 ödeyip register ettim, o problemi kafamdan zaten sildim. Bir de DF737 çalışırsa donanımım tamam oluyor.

Murat Toloğlu, TK233
Senior First Officer
Bahçeşehir, İstanbul
THY177
VIP Member
VIP Member

Muratcım (tologlu) ben sana PMDG oneriyorum ..seni ararım bunla ilgili ..

Biber airbuslarda direkt elini bir şeye suremiyorsun eğer ucak sana izin verirse elini sürebiliyorsun ,dediğim gibi o izin verirse... [;)][}:)]

Sevgiler..

TK 177 Ergenekon Kucuk
TRVACC Student
biber_1966
Rookie
Rookie

Murat bey dosyalari gonderdim kolayliklar dilerim, yardimci olabilecegim birsey varsa bana mail atin ama yine de Ergenekon hocanin tavsiyesini de dikkate alin derim, PMDG sizi mahcup etmeyecektir. Airbus kabinlerinde bulunmasi gereken canli varliklar konusunda daha fazla spekulasyona ve provokasyona girmeden kaciyorum [;)], herkese sevgi ve saygilarimi sunuyorum .
biber
tk802
Junior Member
Junior Member
Name: Yalçın Yetgin
PID: 802

+1 bendende pmdg tavsiyesi deymez merge etmeye :D

Yalçın YETGİN
Tk802 Kelaynak
Yalyet MNB21
THY65
Senior Member
Senior Member

Selam arkadaşlar,

Bilgi ve yardımlarınız için teşekkürler. PMDG ile tanışmak istiyorum ama en azından şu merge olayını bi deneyeyim.

Matşias Lieberecht'in Avro ARJ Panel Version 3.0 ı fs2004 de çalıştırma konusunda bana yardımcı olabilecek arladaş var mı? Açılışta XMLSound.GAU ahatsı veriyor ve motor sesini duyamıyorum.

Murat Toloğlu, TK233
Senior First Officer
Bahçeşehir, İstanbul
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”