Yeni sistem eski performans

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
TK550
Senior Member
Senior Member

Merhaba uzun zamandır planladı?ım yeni sisteme geçtim.Fakat eski performanstan pek bir fark yok şu anda.Yeni sistem:
P4 3.06 HT
1 GB kingston ram 400 Mhz
Hercules 9600 XT 128 DDR
Eskisi:
P4 2.4 533
512 333MHZ kingston RAM
Asus Nvidia ti 4200 128 DDR

Örne?in PSS A-340 uça?ıyla spot view'de biraz complex bir scenery'de 12-15 fps alıyorum!!!(FS 2002)
Acaba bir yerde yanlış mı yapıyorum??
Yorumlarınızı bekliyorum

Saygılar...

Ural Köseo?lu
TK550
vaccaro
Junior Member
Junior Member

http://www.ltba.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1393

yukarıdaki linkte ilginç bir sonuç var :)

Arslan Türegün
drumex
Average User
Average User

Arslan bey söylediğiniz yerdeki yazıyı okudum ama bence testler çok da doğru yapılmamış.

Ordaki ikinci yazıya bakınca, bir defa AMD'nin 2.8 diye tanımlamabilecek bir işlemcisi yok. 2800 denilebilir, çünkü model isimleri o şekildedir, veya 2.08GHz denilebilir, çünkü 2800+ modeli 2.083GHz'de çalışır. AMD'nin henüz 2.8GHz'de çalışan bir işlemcisi yok. En yüksek modeli olan 3200+ modeli de (Aşlon64 değil, AşlonXP) 2.2GHz'de çalışır.

NForce2 yongalı bir anakart, 1GB RAM, (eski olsa bile) GF3 ekran kartı ve 2800+ işlemciyle bütün ayarları kapayıp en fazla 22fps alınıyorsa, üstelik de FS2002'de, testi yapan işi becerememiş derim, başka bişey diyemem.

Yazıda RDRAM'lerden çok iyi diye bahsediliyor. Bunlar artık tarih oldu olucak, P4'ler ilk çıktığı günden beri asla çözüme ulaşmayan pahalılık yüzünden Intel bile aslında anlaşmalı olduğu RDRAM işini bıraktı. Fiyat/performans konusunda RDRAM kesinlikle DDR'den iyi değil. Ayrıca kullanılan RAM üstündeki çiplerin kalitesi RAM'in ulaşabileceği hızı direk etkiler. CAS ayarı düşük olan modeller ile oldukça yüksek performans alınabilir. Piyasada 400MHz'de 2-2-2 çalışan RAM'ler bulmak mümkün.

Yazıdaki en yanlış noktaysa, AMD'nin bu iş için iyi olmadığı. Kesinlikle saçmalık. Bilgisayarımda gayet orta ayarda bir işlemci olan Barton çekirdekli 2500+ işlemci, GF4 Ti4200 AGP8x ve 1GB RAM var. German Airports 1'in yeni çıkan versiyonu ile Münih'te yerde 25fps alabiliyorum, bu havaalanı oldukça detaylı olmasına, ve FS9 kullanmama rağmen. Yani orda belirtilen "18'den fazla fps almak mümkün değil" kesinlikle yanlış ve yanıltıcı.

Onaylayabileceğim tek nokta ekran kartının önemli olduğu.

Son olarak asıl konuya dönersem, bi defa arka planda çalışan gereksiz programlar kapatılmalı. Çalışan bütün programları Ctrl+Alt+Del tuşlarına basarak görebilirsiniz. XP'de kullanıcı ismi altında sadece explorer.exe kalana kadar diğer programları kapatabilirsiniz (eğer hala 98 kullanıyosanız explorer ve systray). MSConfig kullanarak Windows başlarken otomatik çalışan ve bazısı kapatılamayan programları kapatın. Administrative Tools'dan gereksiz programları çalışmıycak şekilde kapatın. Özellikle ekran kartı ve diğer sürücüleri kontrol edin, varsa yenilerini deneyin.

?imdi denedim, yine EDDM'de Cessna 172SP ile 21-22fps aldığım bir yerde PSS 340-200'e geçince 20-21fps'e "düştü", kısacası hiç fark yok nerdeyse. Yani o 12-15 az gibi gözüküyo.

Selçuk - http://www.mw.tum.de
Image
TK550
Senior Member
Senior Member

Selçuk hocam merhaba AMD için kesinlikle sana katılıyorum, bir arkadaşımda senin işlemcinden ve 512 400 Mhz DDR ram ile HIS 9600 XT var FS 9 da default flight ile ve ayarlar neredeyse maximumda 30-35 frame sabit alabiliyor.Benim anlamadığım benim sistem niye bu kadar düşük performans gösterdi[:(],yarın XP SP1 yükleyip ekran kartının driverlarını tekrar kuracam,sonucu buraya yazarım.Artık o da olmazsa NASA'dan teknik destek istemeyi düşünüyorum:D

Ural Köseoğlu
TK550
THY2
VIP Member
VIP Member
Name: Bülent AKBAY
PID: 2

Merhaba,

Sistemin performans olarak bekleneni verememesinin bir kaç nedeni olabilir.

İlk akla gelenler.

1-) Windows XP önemli updateleri yapılmalıdır. SP1 başta olmak üzere.
2-) Anakart driver ları mutlaka kurulmalı. Kartın veriyollarını doğru yapılandırmasını sağlar.
3-) Win XP için gereksiz tüm servisler ve görüntü eklentileri kaldırılmalı.
4-) HDD kabloları 80 pin udm100-133 e uygun olmalıdır. (HDD destekliyorsa)

Sizin sisteminizde FS2002 de tüm detaylar açık default ucaklar ile frame rate in 100 fps ye yaklaşması gerekir. Add on ucaklarda bu rakam duser ancak rahatca 30 FPS ye kilitlenebilir.

Benim şu an kullandığım sistem
EPOX 8rda3g
AMD2500+ (Overclocked 2800+)
512 DDR400 Dual channel (2*256)
UDM100 HDD
Gforce 4 MX440 8xAGP

Kötü ekran kartıma rağmen FS2002 de tüm detaylar açık default ucaklar ile frame rate in 50ps civarındadır ve addon ucaklar sorunsuz çalışmaktadır. FS9 için sadece ekran kartı güncellemesi yeterli görünmektedir.

Donanımlarınız iyi olduğuna göre sorun software bazındadır yada Windows içinde ve driverlarda tweak gerekebilir.

Bülent Akbay
drumex
Average User
Average User

XP için SP1a konusunda bir kolaylık söyliyim, okuyan herkesin de işine yarar.

Bu dosyayı çekmek için http://www.microsoft.com/WindowsXP/pro/ ... packs/sp1/ adresine gidip ordan "Installing SP1a on multiple computers" altında "Network Installation" seçeneği kullanılarak dosya .exe şeklinde bilgisayara çekilebilir. Böylece her Windows Update yapıldığında 134MB'lık bu dosyayı yeniden çekilmek zorunda kalmazsınız.

Express Installation için "typical 30MB" diye yazıyor. Ancak SP1a'nın ilk yüklenen update olduğu göz önüne alınırsa, "The Express installation detects şe service pack files şat are already installed on your computer and installs only şose files şat need to be updated" kısmından da anlaşılacağı gibi dosya boyutu zaten 30MB'tan çok daha büyük olacaktır.

Selçuk - http://www.mw.tum.de
Image
TK550
Senior Member
Senior Member

Bios update,format,driver güncellemesi ve ekran kartına bir iki overclock işlemi yaptım ve FS 2004 kurdum.Aerosoft Munich havaalanında detaylar neredeyse full(özellikle Scenery complexity) ve FPS 20-22 arası.Sanırım bundan iyisi olmaz.Yardımlarınız için çok teşekkürler...

Saygılar

Ural Köseoğlu
TK550
drumex
Average User
Average User

Hah şöyle... :D

Image
http://www.mw.tum.de
tk802
Junior Member
Junior Member
Name: Yalçın Yetgin
PID: 802

Efm ben 2004 de display ayarlarında ne varsa sona dayadım bi bulutların ayarı ultra high galiba tam hatırlamıyorum aa seçenegi kapalı bide 1920*1440*32bit de min 18 frame alıyorum alt ta icq ve bi kaç programla birlikte sb sbrelay activesky servinfo ile mesut ve bahtiyarım daha ne diyeyim :D

Yalçın YETGİN
Tk802 Kelaynak
Yalyet MNB21
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”