Sınav Modülü
- THY3716
- Legend
- Name: Bahadir ALKES
- City: Istanbul
- PID: 3716
- Vatsim ID: 1097118
Sevgili Dostlar,
Geçtiğimiz hafta itibariyle yeni sınav sistemimizi faal hale getirdik. Eskiden hatırlarsanız yeterli seniority ye ulaşan pilotlarımız istedikleri an sınavlarını olup checkride a hazırlanabiliyorlardı. Yeniden o sisteme dönüş yaptık, ancak, bu kez web ortamı üzerinden değil harici bir program üzerinden bu sistemi uygulayacak şekilde bir program tasarımı yaptık.
Program kabaca 2 kısımdan oluşuyor. Yeni üyelik başvurusunda bulunan adaylara uygulanacak sınav ve hali hazırda üyemiz olup checkride a girmek üzere sınav olmak isteyen üyelerimize uygulanacak sınav.
- Yeni üyelik başvurusunda bulunan adayların ilk başvurusu incelenmeyi müteakip, eğer başvuruları uygun bulunursa ön kayıtları yapılıyor ve kendilerine bir sınav kodu gönderiliyor. Aday kendisine gönderilen bu kod ile sınavını başlatabiliyor, 20 sorunun sorulduğu bu sınavda eğer 70 ve üzerinde bir not alabilirse başarılı kabul edildiğinden sistem kendisini direkt olarak sitemize üye yapıyor, PID ini ve şifresini veriyor. Dolayısıyla, üyelik sınavını geçen aday daha sınav biter bitmez uçuşuna çıkabiliyor. Eğer başarılı olamazsa aynı sınav kodunu tekrar kullanamıyor. Biz bu durumu kendi modulümüzden görebiliyoruz, ya kendisine yeniden sınav tanımlayabiliyoruz ya da başvuru kaydını siliyoruz.
- Checkride adayları ise programa kendi PID ve şifreleri ile girebiliyorlar (FDR için kullandıkları PID ve şifre). Yeterli seniority ye ulaşmış Student ve SFO rütbesindeki pilotlarımız programa girdikten sonra sınavları başlıyor. Student lara 25 soruluk, SFO lara ise 40 soruluk bir test uygulanıyor. Resimli soruların da olduğu bu sınavdan 80 üzeri not alanlar checkride uygulamalı sınava başvurmaya hak kazanıyorlar. Sınavı geçmediği veya başarılı olamadığı halde bize başvuruda bulunanlar olduğunda biz de elimizdeki yönetim modulleriyle bu durumu görebiliyoruz. Sınavdan başarısız olanlar 30 gün süre ile tekrar sınav olamıyor. 30 gün sonra sınav yeniden açılıyor.
- Tabii sınavı merak edip indirerek denemek isteyenler olursa; Üyemiz olmayanlar, rütbesi student ve SFO olmayanlar, yeterli seniority ye ulaşmayan student ve SFO lar, testten kalıp 30 gün beklememiş olan student ve SFO lar maalesef sınav olamıyorlar.
- Sınav programı ana sayfamızdaki http://turkishvirtual.com/Downloads/TVE ... Module.rar adresinden indirilebilir. Ayrıntılı yükleme talimatı zip pakedinin içinde yer almaktadır.
Hayırlısı olsun
Lead me, follow me or get out of my way !
- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- City: Ankara
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
Değerli Bahadır Kaptanım,
Bu aile için bir tuğla daha koydun eline, emeğine, bizim için harcadığın zamanına sağlık.
Bu modül uzun zamandır beklenen ve pilot eğitimi için olmazsa olmaz bir tuğla oldu, havayolumuz daha da güçlendi.
Gerçekten çok detaylı tasarlanmış harika bir modül olmuş. Yeni başlayan henüz yolun ortasındaki pilotlarımızı bu sınavlar ve checkride'lar ile dolu dolu birer kaptan haline getirmek daha otomatik ve sistemli oldu artık.
Daha Student Pilot olan ya da yeni başlayan pilotlara imreniyorum ve biraz da üzülüyorum
Hepimize hayırlı olsun.
Bu aile için bir tuğla daha koydun eline, emeğine, bizim için harcadığın zamanına sağlık.
Bu modül uzun zamandır beklenen ve pilot eğitimi için olmazsa olmaz bir tuğla oldu, havayolumuz daha da güçlendi.
Gerçekten çok detaylı tasarlanmış harika bir modül olmuş. Yeni başlayan henüz yolun ortasındaki pilotlarımızı bu sınavlar ve checkride'lar ile dolu dolu birer kaptan haline getirmek daha otomatik ve sistemli oldu artık.
Daha Student Pilot olan ya da yeni başlayan pilotlara imreniyorum ve biraz da üzülüyorum
Hepimize hayırlı olsun.
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
- THY3009
- Advanced Member
- Name: Yalcin KESER
- City: Istanbul
- PID: 3009
- Vatsim ID: 1188102
Bahadır hocam;
Bu TVEM modülü ile Turkish Virtual'e bir tuğla koymakla kalmayıp bir odanın duvarını komple ördün, teşekkür ederiz.
Ellerine ve emeklerine sağlık
Not: Check Captain'lar için sınav kısmını bulamadım
Saygılar, sevgiler;
Yalçın KESER
Bu TVEM modülü ile Turkish Virtual'e bir tuğla koymakla kalmayıp bir odanın duvarını komple ördün, teşekkür ederiz.
Ellerine ve emeklerine sağlık
Not: Check Captain'lar için sınav kısmını bulamadım
Saygılar, sevgiler;
Yalçın KESER
- THY4634
- Junior Member
- Name: Yunus Cagri KARADEMIR
- City: Kayseri
- PID: 4634
- Vatsim ID: 1161401
Çok güzel bir çalışma bu fikirlerin arka planında olan herkesi tebrik ediyorum.Hepimiz için hayırlı olsun.Emeği geçen değerli yönetim üyelerinin emeğine sağlık:) başka bir va var mıdır bu kadar güncel olan, kendini yenileyen merak ediyorum;)