FUEL LOAD hatası
- THY327
- Rookie
- Name: Behic CINCIN
- PID: 327
- Vatsim ID: 840781
- City: Antakya
center tanka yakıt yüklersem mutlaka fuel load hatası alıyorum. Yaptığım işlem şu önce her iki kanat tankını full dolduruyorum sonra center tanka yakıt alıyorum ve önce center tankı harcıyorum. inişte center tankta yakıt kalmıyor. Bu arada neyaparsak yapalım APU sol kanat tankından yakıt harcıyor . Çözümü anlatırsanız memnun olurum.
- artuncs
- Legend
- Name: Erhan M. ARTUC
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1087117
- City: London
Behic kaptanim center ve kanatlara yakit alimi ve harcamalarini olmasi gerektigi gibi siralamissiniz ve bu sebeplerden hata almamalisiniz.THY327 wrote:center tanka yakıt yüklersem mutlaka fuel load hatası alıyorum. Yaptığım işlem şu önce her iki kanat tankını full dolduruyorum sonra center tanka yakıt alıyorum ve önce center tankı harcıyorum. inişte center tankta yakıt kalmıyor. Bu arada neyaparsak yapalım APU sol kanat tankından yakıt harcıyor . Çözümü anlatırsanız memnun olurum.
Benim kesin kanaatim yazinizda da belirttiginiz gibi eger iki kanat tanklari arasinda yakit orantisi farklilasir ise FDR bundan cezayi kesr. Yani her iki kanatta olmasi gereken yakit esit miktarda olmasi lazim ve esit miktarda harcanmali. Ik ikanat tanklari arasinda dogacak yakit farkliliginda FDR cezayi kesecektir. Bu konuda bir kac deneme ve test yaparsaniz sanirim hatayi bulacaksinizdir.
Gene sorun cozulmesse ucak tipi gibi detaylar ile yeniden yazin eminim baska kisilerde yardimci olacaktir.
Erhan M. Artuc