Airbus cockpit ışıkları ?
Değerli kaptan hocalarım ve kaptan dostlarım airbusta söylemekten utanacağım bir sorun yaşamaktayım
airbustaki cockpit ışıklarını olmadı bulamadım overhead paneldeki neredeyse tüm tuşları kapatıp açamama rağmen geceleri iç mekanı aydınlatacak düğme ışıklarını görmemde yardımcı olacak cockpit ışıklarını bulamamaktayım çok basit bir sorun ama yardımınıza muhtacım yardımcı olabilirseniz minnettar olacağım şimdiden teşekkürler...

-
- Senior Member
- Name: Özkan SESEN
- PID: 3549
- Vatsim ID: 1084772
- City: Istanbul
wilco için cold&dark durumunda BAT ları açtıktan sonra klavyenizden L tuşuna basmanız kafi. Daha sonra strobe ve landing Lightsları ayarlamayı unutmayın.
İyi uçuşlar.
İyi uçuşlar.

Hocam mutabık L ile ışıkları açabiliyoruz ancak bu sanal alemde gerçekçiliğe mümkün oldukça yanaşmak prensibim bu doğrultuda kendimi kandırmak istemiyorum şayet ışıkları açmanın özel bir tuşu yoksa söyledğiniz gibi L ye basmak çözüm olacaktır cockpit ışınklarını açmak üzere özel bir switch varsa yada tuş onu öğrenmek istiyorum ama yinede ilginiz için teşekkür ederimTHY3549 wrote:wilco için cold&dark durumunda BAT ları açtıktan sonra klavyenizden L tuşuna basmanız kafi. Daha sonra strobe ve landing Lightsları ayarlamayı unutmayın.
İyi uçuşlar.

-
- Senior Member
- Name: Buğra Oğuzülgen
- PID: 1125
Wilco Airbus için L değil "shift+L" ile açıyoruz panel lights ı.Malesef bir tuş atamamışlar cockpit lights için,sadece flood lights açabiliyoruz pedestaldan.Manuelinde de shift+L kullanın diyor Wilco.
Buğra Oğuzülgen - PID 1125
- THY3716
- Legend
- Name: Bahadir ALKES
- PID: 3716
- Vatsim ID: 1097118
- City: Istanbul
Hocam, sizin overhead panele çakma bir lights switch atalım isterseniz. Biraz sırıtır ama, en azından klik sesini duyar, bir düğme çevirerek lambaları yakmış olursunuz

Lead me, follow me or get out of my way !
Fena olmaz hani hocam böyle klavyeden tuşa basmak kandırıkçılık oluyorTHY3716 wrote:Hocam, sizin overhead panele çakma bir lights switch atalım isterseniz. Biraz sırıtır ama, en azından klik sesini duyar, bir düğme çevirerek lambaları yakmış olursunuz![]()
![]()

Buğra Hocam manueli incelemedim ancak L ile açılır shift+L denemedim açıkcası ilginiz için teşekkür ediyorum sağolsun en azından wilco airbusta panel ışıklarını açmak için overhead panelde tuş olmadığını öğrenmiş oldum