Azrail gelir kaptan pilota der ki;
"Hadi vakit tamam gidiyoruz."
Kaptan cevaplar:
"Aman der olay benim için tamam da arkada 287 kişi var
müsade et bu işi inişten sonra halledelim."
Azrail cevaplar:
"Sen neden bahsediyorsun be!
Ben onların hepsini arkada toplayana kadar 7 yılımı harcadım!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Amerikalilar yeni bir uçak gelistirmisler.Ve bu uçağı denemek için Arabistan'a götürürler.
Bir arap pilotunu uçağa bindirirler ve uçak havalanır.
Arap pilot uçaği kullanırken 4 motordan biri arıza yapar.
Göstergelerde "Don't panic.This is American technology" yazısı görülür
. Pilot rahatlar. Daha sonra bir motor daha arıza yapar ve göstergede aynı yazı
görülür. Biraz sonra iki motor daha aynı anda arıza yapar ve hiç motor kalmayınca arap pilot panikler.
Tam bu esnada göstergelerde "Don't panic.This is American technology" yazısı görülür ve uçak kendi kendine rahat bir şekilde yere iner.
Araplar şaşırır ve kendileride böyle bir uçak yapmaya karar verirler.
Yaptıklari uçağı Amerikalılara denetmek için bir Amerikan pilotunu uçağa bindirirler.
Uçak kalktıktan birkaç dakika sonra bir motor arıza yapar.
Göstergelerde "Don't panic.This is Arabic technology" yazısı görülür.
Birkaç dakika sonra 2. Motorun arıza yapmasiyla aynı yazı göstergede görününce pilot "Ulan bizim uçağin aynısını taklit etmisler.Ne taklitçi adam yav bunlar" dedikten sonra kalan 2 motorda patlayınca uçağın kendiliginden yere ineceğini düşünen pilot göstergede şu yazıyı görür."Don't panic.This is Arabic technology. Please repead after me;
Eshedü enla ilahe illallah, ve eshedü..."
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Bil Bakalım Nerde
Geceleri yalnız olarak seyahat eden bir kargo pilotu gittiği meydanda kuleye "bil bakalım ben kimim?"şeklinde çağrı yapıyormuş.
Bu olay ise kuledeki kontrolörün canını sıkıyomuş. Pilottan uygun formatta konuşmasını istiyomuş.
fakat bizim kargocu konuşmasına aynen devam ediyormuş.Bir gece yine kuleye "bil bakalım ben kimim?" şeklinde çağrı yapmış.
Artık durumdan iyice rahatsız olan kule ise pist ışıklarını kapatıp
"Bil bakalım nerde?" demiş.
Fikra seruvenine devam....
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
Temelle Dursun pilot olmaya karar verirler.Kalkıp amerikaya giderler,çok meşakkatli bir eğitimden sonra çakı gibi pilot olup uçmaya başlarlar. Bir gün bir havaalanına inerken Temel şöyle bir ileriye bakar;
"-Tursun ha bu pistte bir tuhaflik vardir da!"
"-Haklisun uşağum pist biraz tuhaf biraz kısa cibi, iner inmes frenlere asilualum beraber ne var ne yok kullanalim
tamam der TEmel, yaklaşma başlarlar, yaklaştıkça soğuk terler dökülmeye başlar ikisindende, uçağın tekerlerleri piste değer değmez ikisi birden frenlere asılırlar uçak bir o ana bir bu yana savrulur acı acı bağırır tekerlekler,dumanlar çıkar vsvs ama uçak pistten çıkmaya ramak kala zar zor pist içinde durur.
Terden sırılsıklam iner iki kafadar, TEmel bir sağına bir soluna bakar dönüp Dursun'a;
"-ula şu Amerikalıların ettiğune bak, böyle pist mi olur? pistin boyu 50 mt genişliği 3 kilometre!"
"-Tursun ha bu pistte bir tuhaflik vardir da!"
"-Haklisun uşağum pist biraz tuhaf biraz kısa cibi, iner inmes frenlere asilualum beraber ne var ne yok kullanalim
tamam der TEmel, yaklaşma başlarlar, yaklaştıkça soğuk terler dökülmeye başlar ikisindende, uçağın tekerlerleri piste değer değmez ikisi birden frenlere asılırlar uçak bir o ana bir bu yana savrulur acı acı bağırır tekerlekler,dumanlar çıkar vsvs ama uçak pistten çıkmaya ramak kala zar zor pist içinde durur.
Terden sırılsıklam iner iki kafadar, TEmel bir sağına bir soluna bakar dönüp Dursun'a;
"-ula şu Amerikalıların ettiğune bak, böyle pist mi olur? pistin boyu 50 mt genişliği 3 kilometre!"
Hakan"737"Güven
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
Hadi bir tane daha;
Paraşütçü askerler uçaktan ilk defa atlayacaklar ama içlerinden bir tanesi çok heyecanlı, korkuyor! komutan yanına gelip "korkmana gerek yok evladım, Meryem anamıza dua edersen herşey yolunda gider" der sırtını sıvazlar,atlama sırasın gelince bunu da atıp uçağın kapısını kapatır. 5 dakika sonra uçağın arkasından kapı vurulmasına benzer bir ses gelir. Kulak kabartır kokpit ekibi hakikaten birisi uçağın kapısını vuruyor!
Komutan şaşkınlık ve korku içinde gidip kapıyı açar, az önceki asker kapının karşısında sırtında kanatlar, başında hare;
"-neydi o kadının adı?"
Paraşütçü askerler uçaktan ilk defa atlayacaklar ama içlerinden bir tanesi çok heyecanlı, korkuyor! komutan yanına gelip "korkmana gerek yok evladım, Meryem anamıza dua edersen herşey yolunda gider" der sırtını sıvazlar,atlama sırasın gelince bunu da atıp uçağın kapısını kapatır. 5 dakika sonra uçağın arkasından kapı vurulmasına benzer bir ses gelir. Kulak kabartır kokpit ekibi hakikaten birisi uçağın kapısını vuruyor!
Komutan şaşkınlık ve korku içinde gidip kapıyı açar, az önceki asker kapının karşısında sırtında kanatlar, başında hare;
"-neydi o kadının adı?"
Hakan"737"Güven