Selamlar,
FS 2004 ve PMDG 737-800 kullaniyorum. Son yaklasma sirasinda ILS LOC ve G/S establish oluyor ve ucak cok guzel bir sekilde yaklasmasini yapiyor, ancak ILS pisti tam karsilayamiyor, ILS LOC gostergesi yaklasik 1/2 solda kaliyor ve ucak az da olsa pistin sagina dogru yaklasiyor. Cesitli meydanlarda (LTAC, LTBA, LTCG, LTBJ) hep ayni problemim var. Scenery olarak default sceneryleri degil, Biber'in veya diger arkadaslarimizin hazirladigi, TRVACC'den indirdigim sceneryleri kullaniyorum.
Ruzgarla ilgili bir problem oldugunu da sanmiyorum, son LTBA inisimde 06 pistine iniyordum, 50'den 3kt ruzgar vardi ve ayni problemi yasadim.
Butun meydanlarda ayni sorunu yasadigim icin sistemden kaynakli olmayan ama benim unuttugum ya da yanlis yaptigim bir islemden kaynaklandigini dusunuyorum.
Cok buyuk bir problem degil, sonucta inmeden once A/P'u devre disi birakip manuel iniyorum ama yine de pisti tam karsilamis olmak cok daha guzel olurdu.
Forumda benzer bir problem gordugumu hatirliyorum ama tekrar bulamadim, baslik kirliligi yaptiysam ozur dilerim.
Hepinize iyi ucuslar.
Onur Baylan
THY3774
PMDG 737-800 ILS problemi
- THY177
- VIP Member
- Name: Ergenekon Kucuk
- PID: 177
Onur Hocam ,
Sisteminizde default mesh (yer yuzu yapılanmaları) lermi yuklu , yoksa ayrı bir mesh kurdunuzmu ?
Bahsettikleriniz coğrafi kaymaya işaret ediyor gibi ..
Ergenekon Küçük
FlyTHY , PID177
İstanbul 1969
Sisteminizde default mesh (yer yuzu yapılanmaları) lermi yuklu , yoksa ayrı bir mesh kurdunuzmu ?
Bahsettikleriniz coğrafi kaymaya işaret ediyor gibi ..
Ergenekon Küçük
FlyTHY , PID177
İstanbul 1969
Ergenekon Kaptanim,
Herhangi bir mesh kurmadim, default kaplamalar yuklu. En azindan bilincli olarak bir kurulum yapmadim, kurdugum sceneryler ile kaplama yuklenip yuklenmedigini bilemiyorum.
Ilginiz icin tesekkurler.
Onur Baylan
THY3774
Herhangi bir mesh kurmadim, default kaplamalar yuklu. En azindan bilincli olarak bir kurulum yapmadim, kurdugum sceneryler ile kaplama yuklenip yuklenmedigini bilemiyorum.
Ilginiz icin tesekkurler.
Onur Baylan
THY3774
- THY177
- VIP Member
- Name: Ergenekon Kucuk
- PID: 177
Onur Hocam bir soru daha haddimize olmayarak , ILS yaklaşmalarınızda ILS course bilgileri doğrumudur? Eger default mesh kullanıyorsanız FS in içindeki standart ILS course değerleri ile denermisiniz ..? (İstanbul 36 R için 356)
Size her halikada onerim ,mesh leri yuklemenizdir ..Lutfen avsimde aratın ,
turkey_east_srtm.zip
turkey_west_srtm.zip
http://library.avsim.net/sendfile.php?L ... eID=108149
http://library.avsim.net/sendfile.php?L ... eID=108178
http://library.avsim.net/sendfile.php?L ... eID=108177
Ergenekon Küçük
FlyTHY , PID177
İstanbul 1969
Size her halikada onerim ,mesh leri yuklemenizdir ..Lutfen avsimde aratın ,
turkey_east_srtm.zip
turkey_west_srtm.zip
http://library.avsim.net/sendfile.php?L ... eID=108149
http://library.avsim.net/sendfile.php?L ... eID=108178
http://library.avsim.net/sendfile.php?L ... eID=108177
Ergenekon Küçük
FlyTHY , PID177
İstanbul 1969
Estagfurullah Ergenekon Kaptanim.
ILS course degerlerini chartlara gore giriyorum (Istanbul 06 pisti icin 055), eve gidince soylediginiz gibi de deneyip sonucu bildiririm.
Yalniz TRNAVS2.11 update'i kurmustum, bundan kaynaklanir mi bilmiyorum ama onun da versiyon bilgisinde sorun yasadigim meydanlarla ilgili bir update yapildigi bilgisini gormedim.
Soylediginiz gibi aksam meshleri kurup deneyecegim, ilginize ve yardiminiza cok tesekkur ederim.
Onur Baylan
THY3774
ILS course degerlerini chartlara gore giriyorum (Istanbul 06 pisti icin 055), eve gidince soylediginiz gibi de deneyip sonucu bildiririm.
Yalniz TRNAVS2.11 update'i kurmustum, bundan kaynaklanir mi bilmiyorum ama onun da versiyon bilgisinde sorun yasadigim meydanlarla ilgili bir update yapildigi bilgisini gormedim.
Soylediginiz gibi aksam meshleri kurup deneyecegim, ilginize ve yardiminiza cok tesekkur ederim.
Onur Baylan
THY3774
Biraz once default 737-400 ile Ankara 03R piste ILS yaklasmasi yaptim, herhangi bir problem olmadi. Daha sonra PMDG 737-800 ile ayni yaklasmayi yaptigimda sozunu ettigim problem tekrarladi, yani ucak pistin cok az saginda kaldi.
PMDG secilip FLY NOW dendiginde kendini NAV Datalarini vs. yukluyor. Bununla ilgili bir problem olabilir mi bilmiyorum acikcasi, sonucta cografi bilgi degil, AIRAC icinde gelen bilgileri yukluyor (AIRAC 0903 yuklu bu arada).
Ergenekon Kaptanim, sizin tavsiye ettiginiz dosyalari su anda indiriyorum ancak default ucakla ayni problemi yasamadigim icin cografi bir kayma yokmus gibi geliyor bana.
Vakit ayirip kafa yoran herkese simdiden tesekkurler.
Haftasonunuz guzel gecsin.
Onur Baylan
THY3774
PMDG secilip FLY NOW dendiginde kendini NAV Datalarini vs. yukluyor. Bununla ilgili bir problem olabilir mi bilmiyorum acikcasi, sonucta cografi bilgi degil, AIRAC icinde gelen bilgileri yukluyor (AIRAC 0903 yuklu bu arada).
Ergenekon Kaptanim, sizin tavsiye ettiginiz dosyalari su anda indiriyorum ancak default ucakla ayni problemi yasamadigim icin cografi bir kayma yokmus gibi geliyor bana.
Vakit ayirip kafa yoran herkese simdiden tesekkurler.
Haftasonunuz guzel gecsin.
Onur Baylan
THY3774
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
Çok değerli üstadlarımızdan birisi olan sevgili Fatih Koz'un raporladığına göre AIRAC0903'deki tüm Türkiye dataları veya Türkiye ile ilgili dataların bir kısmı HATALI! bilginiz olsun. Bu hatalar muhtemelen 0905'e kadar düzeltilmez, bu yüzden 0901'e dönmenizi öneririm.
Hakan"737"Güven
Hakan"737"Güven
Hakan Hocam,
Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin. AIRAC 0901'le tekrar deneyip sonucu bildirecegim.
Bu arada daha net bi fikir vermesi icin screenshot koyuyorum.
Tekrar tesekkurler.

Onur Baylan
THY3774
Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin. AIRAC 0901'le tekrar deneyip sonucu bildirecegim.
Bu arada daha net bi fikir vermesi icin screenshot koyuyorum.
Tekrar tesekkurler.

Onur Baylan
THY3774
- hakan737
- VIP Member
fakat resimdeki LOC pozisyonu ile uçağın pozisyonu arasında bir fark yok gibi.Eğer PFD'de LOC ortada ama uçak pistin sağında kalmış olsaydı , evet bu problemi net bir şekilde ortaya koymuş olacaktı.
şöyle yapın, slew mode ile, uçağı pist merkez hattına alın, ILS'i ayarlayın G/S önemli değil , Localizer'i check edelim. OBS'yi FMC ne veriyorsa o dereceye ayarlayın (charta göre değil) hemen hemen aynı noktadan bir screen shot daha alın, birde öyle kontrol edelim.Bakalım kaç derece sapıyor.
Hakan"737"Güven
şöyle yapın, slew mode ile, uçağı pist merkez hattına alın, ILS'i ayarlayın G/S önemli değil , Localizer'i check edelim. OBS'yi FMC ne veriyorsa o dereceye ayarlayın (charta göre değil) hemen hemen aynı noktadan bir screen shot daha alın, birde öyle kontrol edelim.Bakalım kaç derece sapıyor.
Hakan"737"Güven
Hakan Hocam,
Haklisiniz, localizer pozisyonu ile ucagin pozisyonu arasinda bir sikinti yok, ancak bir sekilde ucak localaizer'a dogru degil, localizer'in sagina doqru yaklasiyor.
Slew modda ucagi pist merkez hattina alip screenshot aldim. Ancak bunu yapip normal moda gectiginiz anda ucak tekrar localizerin sagina dogru ucmaya calisiyor. FMC'de de, chartlarda da 03R pistinin courseu 33 derece, yani onunla ilgili bi sikinti yok.
EDIT: bu screenshoti koyduktan sonra AIRAC 0902'yi yukledim, ayni problem devam ediyor.

Onur Baylan
THY3774
Haklisiniz, localizer pozisyonu ile ucagin pozisyonu arasinda bir sikinti yok, ancak bir sekilde ucak localaizer'a dogru degil, localizer'in sagina doqru yaklasiyor.
Slew modda ucagi pist merkez hattina alip screenshot aldim. Ancak bunu yapip normal moda gectiginiz anda ucak tekrar localizerin sagina dogru ucmaya calisiyor. FMC'de de, chartlarda da 03R pistinin courseu 33 derece, yani onunla ilgili bi sikinti yok.
EDIT: bu screenshoti koyduktan sonra AIRAC 0902'yi yukledim, ayni problem devam ediyor.

Onur Baylan
THY3774
- hakan737
- VIP Member
pekala, o zaman son bir kontrol eğer bundanda birşey çıkmazsa başka bir sebep aramaya başlayacağız.
son resimdeki pozisyonu muhafaza edip FS'in MAP'ini açıp (üstteki menulerden, zoom yaparak uçağın merkez hattında olup olmadığını bir kontrol edermisiniz? bakalım FMc ile FS'in dataları arasında bir fark varmı?
inatla uçağın sağa meyilli olarka gitmesi sadece LTAC içinmi geçerli yoksa hemen her meydandada bunu yapıyormu?
aynı durum ABD veya İngilteredeki herhangi bir meydanda da söz konusumu?
FMC'de herhangi bir offset ayarı yaptınızmı?
Hakan"737"Güven
son resimdeki pozisyonu muhafaza edip FS'in MAP'ini açıp (üstteki menulerden, zoom yaparak uçağın merkez hattında olup olmadığını bir kontrol edermisiniz? bakalım FMc ile FS'in dataları arasında bir fark varmı?
inatla uçağın sağa meyilli olarka gitmesi sadece LTAC içinmi geçerli yoksa hemen her meydandada bunu yapıyormu?
aynı durum ABD veya İngilteredeki herhangi bir meydanda da söz konusumu?
FMC'de herhangi bir offset ayarı yaptınızmı?
Hakan"737"Güven
Hakan Hocam,
LTBA ve LTCG'de de ayni problemler vardi.
Simdi LSGG (Cenevre) 05 pistini denedim, bu sefer de ucak hafif solda kaldi, ancak Turkiye meydanlarina gore daha iyiydi
FS'in haritasindan kontrol ettim, ucak pist merkez hattinda gozukuyor. Inis sirasinda kokpit ve map screenshotlarini asagiya ekliyorum.
FMC'de herhangi bir offset ayarli degil.
Tekrar cok tesekkur ederim.

Onur Baylan
THY3774
LTBA ve LTCG'de de ayni problemler vardi.
Simdi LSGG (Cenevre) 05 pistini denedim, bu sefer de ucak hafif solda kaldi, ancak Turkiye meydanlarina gore daha iyiydi

FS'in haritasindan kontrol ettim, ucak pist merkez hattinda gozukuyor. Inis sirasinda kokpit ve map screenshotlarini asagiya ekliyorum.
FMC'de herhangi bir offset ayarli degil.
Tekrar cok tesekkur ederim.

Onur Baylan
THY3774
- hakan737
- VIP Member
ne olursa olsun pist merkez hattını tutmasi lazim, yan rüzgar olsa bile.Şu anda aklıma sadece rüzgar yüzünden sürüklenme geliyor.Oda bir yerdeki ayarsızlıktan yada ayar bozulmasından olabilir. FSIUPC ve kullanıyorsanız active sky vb programlardan.
heleki dual channel'da hiç yapmamasi lazim.
biraz düşüneyim başka ne sebep olabilir.
Hakan"737"Güven
heleki dual channel'da hiç yapmamasi lazim.
biraz düşüneyim başka ne sebep olabilir.
Hakan"737"Güven
-
- Average User
- Name: Ersin BOZKURT
- PID: 2937
- Vatsim ID: 1045773
- City: Izmir
Belki çok basit ve işin kolayına kaçmak gibi görüncek ama gene de hepsini denediğiniz ve denenmeyen bir ihtimal olduğu için yazmak istiyorum.
FS de PMDG klasötünü komple kaldırın.(tamamen ''0'' )yani hiç birşey kalmasın. aynı şekilde tekrar kurun ve PMDG updateleri de yükleyin. ama Aırack updatesi ni yüklemeyin bakalım Aırack leri yüklemeden ILS yaklaşma yapdığınız zaman da sorun devam ediyor mu? eğer sorun çözülmüşse Aırack leri yüklüyebilirsin. yanılmıyorsam PMDG gene kendi ürününün silinmesi için hazırladığı bir program var. bu program otomatik olarak ne var ne yoksa kaldıyor. belki yeni bir kurulum sorunu çözebilir. ama özellikle söylediğim gibi tamamen kaldırmalısın.
Bana kalırsa PMDG ve Fs arasında bir veri sorunu var. PMDG uzun bir süredir kendini güncellemiyor. sadece Aıracklar güncelleniyor. konuyla alakası yok ama sadece ufak bir sıkıntı olduğu için dile getiriyorum. neyse siz benim anlattıklarımı bir deneyin daha sonra sonucu tekrar paylaşırsınız.
Ersin Bozkurt
PID 2937
LTBJ/1987
FS de PMDG klasötünü komple kaldırın.(tamamen ''0'' )yani hiç birşey kalmasın. aynı şekilde tekrar kurun ve PMDG updateleri de yükleyin. ama Aırack updatesi ni yüklemeyin bakalım Aırack leri yüklemeden ILS yaklaşma yapdığınız zaman da sorun devam ediyor mu? eğer sorun çözülmüşse Aırack leri yüklüyebilirsin. yanılmıyorsam PMDG gene kendi ürününün silinmesi için hazırladığı bir program var. bu program otomatik olarak ne var ne yoksa kaldıyor. belki yeni bir kurulum sorunu çözebilir. ama özellikle söylediğim gibi tamamen kaldırmalısın.
Bana kalırsa PMDG ve Fs arasında bir veri sorunu var. PMDG uzun bir süredir kendini güncellemiyor. sadece Aıracklar güncelleniyor. konuyla alakası yok ama sadece ufak bir sıkıntı olduğu için dile getiriyorum. neyse siz benim anlattıklarımı bir deneyin daha sonra sonucu tekrar paylaşırsınız.
Ersin Bozkurt
PID 2937
LTBJ/1987
Hakan Hocam,
PMDG'yi kaldirip tekrar yukledim, AIRAC'lari tekrar yukledim, sceneryleri kaldirarak tekrar denedim, hepsinde ucak localizer'a dogru degil, localizerin yanina dogru ucuyor. butun bunlari 0 ruzgar ile denedim, fark etmedi.
Zaten default ucakla ucarken problem yasamadigim icin scenerylerde problem olmadigini tahmin etmistim ama baska birsey de gelmiyor aklima.
Bu arada AIRAC datalari ile FS default datalari (pist dogrultulari, ILS frekanslari vs.) birbirini tutuyor.
Cok onemli bi problem degil zaten, manuel olarak pist ortasina aliyorum.
Akliniza herhangi bir sebep gelirse yine paylasirsaniz cok sevinirim, ama cok da yormayalim kendimizi, ucusumuza bakalim
Eger bir sekilde cozebilirsem problemmi mutlaka burada bilgi veririm.
Vaktinizi ayirdiginiz icin cok tesekkurler, iyi ucuslar.
Onur Baylan
THY3774
PMDG'yi kaldirip tekrar yukledim, AIRAC'lari tekrar yukledim, sceneryleri kaldirarak tekrar denedim, hepsinde ucak localizer'a dogru degil, localizerin yanina dogru ucuyor. butun bunlari 0 ruzgar ile denedim, fark etmedi.
Zaten default ucakla ucarken problem yasamadigim icin scenerylerde problem olmadigini tahmin etmistim ama baska birsey de gelmiyor aklima.
Bu arada AIRAC datalari ile FS default datalari (pist dogrultulari, ILS frekanslari vs.) birbirini tutuyor.
Cok onemli bi problem degil zaten, manuel olarak pist ortasina aliyorum.
Akliniza herhangi bir sebep gelirse yine paylasirsaniz cok sevinirim, ama cok da yormayalim kendimizi, ucusumuza bakalim

Eger bir sekilde cozebilirsem problemmi mutlaka burada bilgi veririm.
Vaktinizi ayirdiginiz icin cok tesekkurler, iyi ucuslar.
Onur Baylan
THY3774