Yakıt sorunu

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
THY3249
Junior Member
Junior Member
Name: Mahmut Adnan OZDEMIR
PID: 3249
Vatsim ID: 1056034
City: Antalya

LTBA-EDDT ucusum icin yakıt programını calıstırdım.sag kanat %100 sol kanat %100 merkezde %25 verdi bu sartlarda yakıtımı aynen doldurdum.ucusum bittibaktım recorder 60 puan kırmıs.Dondum yakıtıma bakayım diye sasırdım cunku tum yakıt tankları %100 dolu.Acaba klavyedeki herhengi bir tus yakıt dolumu ile ilgili olabilirmi?

Saygılarımla,
Mahmut Adnan Özdemir
FLYTHY.ORG PİD3249
ANTALYA-1965
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

EDDT' de yakıt dolum pompasının yakınına parketmişsiniz belli ki :) Meydanların yakıt dolum alanlarına parkedilince tanklar fulleniyor bilginize.

Selçuk Poyraz
FlyTHY, PID157
Kocaeli, 1971
Virtual A3xx Instrument Rating

Image
THY3249
Junior Member
Junior Member
Name: Mahmut Adnan OZDEMIR
PID: 3249
Vatsim ID: 1056034
City: Antalya

Evet Selcuk bey,aynen dediginiz gibi oldu.Cunku yakitimda sorunum cikmasin derken en yakin yere park edeyim dusuncesiyle bilmeyerek oraya parketmişim.Aydinlattiginiz icin tesekkur ederim.

Saygilarimla,
M.Adnan Özdemir
FLYTHY PİD3249
ANTALYA-1965
muratokay
Junior Member
Junior Member
Name: Murat Okay
PID: 1571

Ben Van meydanından kalkışta sırf bu yüzden 2 kere problem yaşamıştım. Pushback sonrası taxiden evvel parking brake on yapınca, e apron da küçük tabi yakıt pompasından fazla uzaklaşamıyorsunuz, haberiniz olmadan tanklar full doluyor. Taxi ve takeoff öncesi yakıt miktarını tekrar kontrol etmek de aklıma gelmiyor tabi, cheklistte böyle bişey yok :D
Velhasıl pist de kısa ve yüksek irtifada olunca birinde pist dışına çıkıp kırım olmuş, bir seferinde de tailstrike olmuştu. Şimdi Van'a gidersem en korktuğum yer pompanın orası :D

Sevgiler

Murat Okay
PID 1571
Post Reply

Return to “Training Lounge”