squawkbox

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY286
Average User
Average User
Name: Tuncay ALTUN
PID: 286
Vatsim ID: 840174
City: Istanbul

SB connect olmak istedi?imde serverleri girmemi sonra ba?lanmam gerekti?i ile ilgili bi problem var bunu nasıl çözerim?!!
bir arkadas anti vürüs programını unistall et dedi bu sorunu cözermi?!! SB için register edemiyorum,otomatik olarak etti?ini ama bunun icin antivürüs programını unistall etmemi söylemişti!!
TK286 yardımlarınız icin teşekkür ederim...
THY1789
Average User
Average User
Name: Serhan TUZEMEN
PID: 1789
Vatsim ID: 955320

Merhaba Tuncay kaptan ben yaklasik 1 sene SB kullandıktan sonra yeni FSINN e gectim.Bence FSINN kurun, hava sartları cok daha gercekci.iyi ucuslar..

Serhan Tüzemen
THY 1789

request clerance for take off....
alicamat

Selamlar Tuncay,

Bazı Antivirus programları SB ile sorun çıkartıyor. Sanıyorum SB nin programlarını ve port larını engelliyor. Bu sorunu çözmek için antivirüs programına bazı tanımlar yapmak gerekiyor. Kullandığın Antivirus programının sitesinden veya Google dan bir arama yapıp nasıl bir tanım yapman hakkında bilgi bulabilirsin.

Örnek olarak, benim tecrübemde Node32 antivirüs programının eski versiyonunda bu tanım yapılamıyordu, fakat yeni versiyonunda tanım yapma imkanı var. Symantec Antivirus ise ek bir tanım gerektirmiyor.

Bilgilerine,

Ali Camat
Eğitim Direktörü
FlyTHY
THY286
Average User
Average User

FSINN nerden indirebilirimm?!!

quote:Originally posted by tuncay

SB connect olmak istediğimde serverleri girmemi sonra bağlanmam gerektiği ile ilgili bi problem var bunu nasıl çözerim?!!
bir arkadas anti vürüs programını unistall et dedi bu sorunu cözermi?!! SB için register edemiyorum,otomatik olarak ettiğini ama bunun icin antivürüs programını unistall etmemi söylemişti!!
THY286
Average User
Average User

NOD32 antivürüs programına tanım nasıl yapılırr SB actığımda ID ve pasword giriyorum ama server ve aircraft bölümünde birşey olmadığı için baglanmıyor!'!!

quote:Originally posted by tuncay

SB connect olmak istediğimde serverleri girmemi sonra bağlanmam gerektiği ile ilgili bi problem var bunu nasıl çözerim?!!
bir arkadas anti vürüs programını unistall et dedi bu sorunu cözermi?!! SB için register edemiyorum,otomatik olarak ettiğini ama bunun icin antivürüs programını unistall etmemi söylemişti!!
Murat Kandemir
Junior Member
Junior Member

tuncay kaptan selamlar

sitemizdeki adım adım online ucus bölümünde bulabilirsiniz tüm detayları ama yinede ben vereyim size
http://www.mcdu.com/en/download.php#55
yardım gerekirse mail atabilirsiniz

Dr.Murat KANDEMİR
alicamat

Selamlar Tuncay,

Aşağıdaki linkten NOD32 ye tanımların nasıl yapıldığını öğrenebilirsin:

http://www.mcdu.com/en/faq.php?faq=98

Bu linkte tavsiye edilen:

FS does not like multiplayer wiş NOD32 (tested wiş FS2004).
Crashes occurred wiş FS9.1

Somebody using NOD had some success wiş şese parameters :

--------------
Open up şe NOD Control Centre...
1. Go to şe Resident modules and filters
2. Click on AMON. şen click on SETUP
3. Click on şe EXCLUSION tab, şen..
4. Add ....FS9.exe and
5. Also add your FSFDT folder. (Ayrıca FS Folder'ınıda eklemende fayda var)

By excluding FS9.exe you remove şe imon.dll error message şat pops up from time to time and by excluding şe FSFDT folder, prevents şe sudden closure of FS, 45 minutes or more in flight.
Hope şat helps..... (NOD32 version 1.987(20050128)
-------------------

İyi uçuşlar,

Ali Camat
Eğitim Direktörü
FlyTHY
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”