PSS Trim

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
1598
Newbie
Newbie

SLM Arkadaslar,,

PSS Cocpitindebütün ayarlari yaptiktan sonra, ZWF, FUEL, TOW, V1, VR, V2 gibi, ardindan ayarlanacak olan TRIM ayarlarinin nasil hesaplandigini ögrenmek istiyorum,,

Bilgileriniz icin simdiden tesekkürler..

IBRAHIM CANDAN
onurserce
Junior Member
Junior Member

Airbus ın gerçek hayatta tamamen bilgisayar kontrolünde uçurulduğunu düşünürsek(flybywire) trim i auto yapması gerekir fakat pss modellemesinde bu mevcutmu bilmiyorum kaptan. Daha tecrübeli pilotlarımız belki cvp verebilir

Onur Serçe - LTBA
therapy
Rookie
Rookie

Normalde FS2002'de PSS'te trim ayari otomatik olarak yapiliyor. FS2004'de kalkis problemi yasiyorsaniz ya da yine de trim ayari yapmak istiyorsaniz Lower ECAS ekraninda F/CTL tusuna basin. HOME ve END tuslari ile trim ayarini yaparak bu ekrandan gozlemleyebilirsiniz.

Iyi ucuslar.

Gokhan Harunoglu

Asus A7V600-X
AMD Aşlon XP 2.5+
1GB DDRRAM
GeForce 2MX/MX400&Nvidia81.XX
Windows XP
FS2K2&FFB2
cydonia
Rookie
Rookie

Hocam ii akşamlar. PSS 320 serisi mi yoksa Boeing 757 bilemedim. 757'ye cevap verebilirim. Aslında bu 320 serisi içinde geçerlidir. 757 FMC'de bu ayarlar PERF INIT ve TAKE OFF sayfasında gerekli bilgiler girildikten sonra otomatik hesaplanıyor zaten. Central Gravity denilen CG değeri vardır. 757 bu değeri de ister. Bu değer girildikten sonra trim ayarı TAKE OFF sayfasında otamatik olarak hesaplanır. Ama Cruise CG ayrıdır. O Perf Init sayfasında genelde %30 olarak hesaplanır. Umarım yardımcı olmuşumdur. Kolay Gelsin.
Tuğrul Mustafa
kadir
Newbie
Newbie

Biraz önce bulduğum bir yazılım sayesinde autotrim özelliğini uçağınıza ekleyebilirsiniz. Ancak autopilot aktif edilirken sorun çıkarabiliyor.

http://www.stallflyers.com

yazılımın adı easyFBW.

Kadir E. Sertataş
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”