nasil yapabilirim??

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
tk1550
Rookie
Rookie

öncelikle selamlar...

fs ile ilgili bir iki sorunum var.geçen aksam sitenin fleet bölümünden şy texture li uçaklari indirip oyuna kurdum.ancak ayni islemi avsim in sitesinden alip scenery ler için yapamadim.download ettikten sonra nasil bir yol izleyecegiz.scnerynin readme notlarindaki yolu uygulamak pek basarili olmadi.birde avsimde türkiyenin ve havalimanlarinin scenery lerini bulamk epeyce güç.[V][V][V]

bu konuda yardimi olabilecek kaptanlarimdan,hocalarimdan yardim bekliyorum.avsimde yukarida sözü geçen sceneryleri nasil bulabilirim.ve sonrasinda nasil oyuna kurabiliri.

simdiden tesekkürler.saglikla kalin,keyifle uçun:):):)

tk 1550(volkan)
tk1550
Rookie
Rookie

çok şeymi istedim acaba?hiç cevap gelmedi[:(][:(][:(]
Yenici
Average User
Average User

Cevap gelmeyişinin nedeni çok şey istemen değil, problemin tarifinin biraz güç olması. Her uçağın, scenery in vs. yükleme prosedürleri -belli kalıplar dışında- değişik olabiliyor. Kaldı ki burada hiçbir dosyave sürüm adı vermemişsin. Tavsiyem, FS ün dizinindeki aircraft klasöründe bulunan klasör ve dosyaların yerleştirilme düzenine dikkat et. Bunlar sana bir fikir verir. Tabiki indirdiğin dosyadaki readme yi de mutlaka oku. Karmaşık gibi gözükse de aslında üzerinde çalışınca, basit birkaç işlem.[;)]

A.Önder Yenici - TK497
tk1550
Rookie
Rookie

önder kaptanım

siz yazdıktan sonra baktımda haklısınız biraz tarifi güç bişeyler yazmışım.yinede cevap ve uyarınız için çok teşekkür ederim.ben biraz daha uğraşmalıyım galiba.:):)

saygılarımla...

tk 1550(volkan)
tk1550
Rookie
Rookie

selamlar...

önder yenici kaptanımın değerli uyarısından sonra.bu topicte yazdığım sorunun pek anlaşılır olmadığına karar verdim.bundan sonra anlaşılır olmaya dikkat edicem...

problemi özetlersek siteden indirdiğim şy texture li uçaklar ve aynı şekilde avsimden indirdiğim scenery ve uçakların oyuna kurulumunda sorun yaşamam.biraz daha uğraştım düzeltmek için ancak iş içinden çıkılmaz bi hal aldı.oyunu kaldırıp yeniden yüklemem gerek sanırım.

birde hala bu meydana yaklaşma olayını düzgün yapamıyorum.ıfr uçuşta atc beni meydanın tam olarak çaprazında bırakıyor.pist orta hattını bir türlü yakalayamıyorum.ya touchdown da geç kalıyorum yada piste yaklaşamadan çok alçalıyorum....

hala online uçuş yapmadım.çünkü yeterli tecrübem olduğunu düşünmüyorum.bu ortamın ciddiyetine inandığım içinde tecrübe kazanana dek yapmamaya kararlıyım.bu konuda eğitim almak en doğrusu olacak sanırım.

birde küçük not:şu anda öğrenciliğim sebebiyle trabzondayım forumdan takip edebildiğim kadarıyla burada olan birkaç kaptanımız var.eğer iletişim kurabilirsek yardım alabileceğimi düşünüyorum....

(bu yazı bir sorundan ziyade bir öz eleştiridir.tavsiyesi veya görüşü olanlar yol göstermek açısından birşeyler yazabilirse sevinirim.saygılarımla)

iyi uçuşlar...(tk 1550-volkan)
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”