Yeni üyelere eğitim

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
uuzgan
Average User
Average User

Herkese iyi günler diliyorum.
Uzun zamandır anlatmak istedi?im bir konu var.
Benimle aynı fikirde olan arkadaşlar olabilir.
Dispatch Room'da yanıt gelmeyince buraya yazıyorum

4 yıldır FS kullanıyorum. Zaman içinde, havada kalmaktan başlayarak,aletli uçuşa kadar, kitaplardan ve kendim çalışarak çok şey ö?rendim. Fs2000 kitabını ezberledim. Daha sonra da Flyşy ile tanışarak engin bir bilgi denizi bulmuş oldum. (Organizasyon için sonsuz teşekkürler)

Uçuş simulasyonunu çok sevmeme, FS'yi iyi düzeyde kullanmama ve oldukça iyi donanım ve yazılım bilgime ra?men online uçuş için zorlandım.

Kısacası yeni üyelerin uçuşa geçebilmeleri için başlangıç düzeyi kullanım kılavuzunun iyileştirilmesi gerekti?ini düşünüyorum.

Örne?in RW'nin otomatik açılarak ATC directory'den seçilen frekansa geçti?i, rw ve text mod kullanılarak iletişimin nasıl kurulaca?ı gibi bilgiler yıllardır Online uçanlar için basit olabilir. Ancak ben bunların en ince detayına kadar kılavuza konulması gerekti?ini düşünüyorum. (Bu bilgilerin forum ve training kısımlarından toplanabilece?ini de biliyorum.) Yeni arkadaşlardan gelen sorular da bu düşüncemi kanıtlıyordur sanırım. (benzer basitlikte soruları ben de sormuştum)

Online uçuşun ciddiyetine zarar vermemek ve trafi?i aksatmamak gibi kaygılar taşıyınca deneme yanılma şansı da kalmıyor. Ben ilk online uçuşuma kadar tüm training konularını okudum, forumu uzun süre takip ettim. Park alanında online olup hareketsiz olarak olanları takip ettim. RW kanalını dinledim. Ancak yeterli bilgiye erişti?imi düşündükten sonra uçuşa cesaret ettim.

Sonuç olarak her yeni üyeyi uçuşta görmek istiyorsak online kılavuzunu geliştirmek zorundayız diye düşünüyorum.

Bu noktaya büyük emeklerle gelindi?ini görüyor ve taktir ediyorum. Ancak yo?un bir hava sahası da sanırım herkesin dile?idir.

Saygılar
U?ur Uzgan
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

Sayin Ugur Uzgan,

Forum'a gondermis oldugunuz mesajlar dikkatle incelenip FlyTHY Yonetimi ve Egitim Departmani'nca degerlendirmeye alinmistir. Oncelikle ileriye donuk calismalarimizda sizler gibi elestirilerini sunacak pilotlarimiza her zaman ihtiyac duydugumuzu ve benzeri elestirilerinizi de her firsatta gerek forum gerekse info@flyşy.com adresine gonderecegiz mailler ile bizlere ulastirabileceginizi, sizin araciliginizla tum forum okuyucularina da hatirlatmak isteriz.

Son 8 aydir hergun bir onceki gune gore yenilenerek buyuyen FlyTHY sizler icin her konuda en iyisini sunma calismalarini cok uzun suredir basari ile surdurmektedir. Bunun icin de belirlenmis takvim dogrultusunda hareket ederek, calisanlarinin gundelik is ve ailesinden kalan vakitlerinde bu takvimdeki gorevleri yerine getirerek hizmete donusturmekte, belirli periyodlarda da bunu sizlerle paylasip hizmetinize sunmaktadir.

Bahsetmis oldugunuz egitim konulari da ayni titizlikle ayri bir departman tarafindan degerlendirilmektedir. Egitim Departmani Mudurumuz ve Yonetim Kurulu Uyemiz Sayin Ali Camat'in onculugunu sagladigi Fly Like a Professional egitim serisinin detaylarini zaten Training bolumunden okudugunuzu dusunuyorum. Egitim Departmani altinda kurulmus egitim kadrosu tamamiyla performansini mevcut ONLINE Egitimlere yonlendirmistir. Iste bu sebeple, her ne kadar yazili bilgilerin guncellemesi de es zamanli calismalarla giderilmeye calisilsa da bazi gecikmeler yasanmaktadir.

Ayrica yeni baslayanlar icin isin cok karmasik, icinden cikilmaz olcude detayli, surekli karistirilan bilgiler ve bir turlu yerine oturmayan parcalardan olustugunu bilmekte, konulari mumkun oldugunca anlasilabilir ve rahat okunabilir sekilde duzenlemekteyiz. Her gecen gun icerigi yenilenen egitim sayfalarinin icinde bulundugumuz FlyTHY yenilenme surecinin temel taslarinin yerli yerine oturmasinin ardindan, yeniden gozden gecirilecegini ve gerekli duzenlemeleri ihtiyaclar olcusunde yapmaya calisagimizi belirtmek isterim.

Her turlu elestirilerinizi forum ve mail adreslerimiz araciligiyla bizlere iletmeniz birlikte daha iyiye gitmemizde, yanlislarimiz ve dogrularimizin Yonetim Kurulu'muzca daha net gorulmesinde, yeniden duzenlemelerde fikirlerinizin referans olarak alinacagini belirtir, tesekkur eder iyi ucuslar dileriz.

Saygilarimizla,

FlyTHY Yonetim Kurulu Uyesi
Ozgur Ozden
TK045

Edited by - ozgurozden on 03/05/2002 22:55:49
allbout
Rookie
Rookie

uuzgan ın yazdıklarına noktası virgülüne katılıyorum. Hislerime tercüman olmuş. Forumu izlediğim kadarı ile pek çok basit soru pekçok defalar farklı zamanlarda soruluyor. Sürekli ve sabırla bunlara cevap verenleri kutluyor ve teşekkür ediyorum.(Sorulardan bazılarının "programı kurdum şimdi ne yapacağım" olduğu düşünülürse).
Benim şahsi fikrim herkesin her takıldığını basit bile olsa bu foruma yazması ve sorması. Çünkü bir kişi soruyor, onlarca kişi bundan yararlanıyor.Daha sonra bu forum sayfalarının copy paste yöntemiyle bir bilen tarafından word dosyası gibi ziplenerek herkesin download edeceği bir şekle dönüştürülmesi de şimdilik benim aklıma gelen bir fikir.
Emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyor, başarılar diliyor ve bu güzel ortamın devam etmesini temenni ediyorum.

THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

Sayin AllAbout ve Diger Arkadaslarim,

Ilginize tesekkur ederiz, benzeri uygulama aslinda zaten sitemizin forum bolumunde mevcut ama sanirim arastirmak cok da hosumuza (hepimiz icin soyluyorum) gitmedigi icin oncelikle forum'un SEARCH bolumunde gerekli konu hakkinda arastirmaya girmiyor, direkt olarak soru seklinde foruma yonlendiriyoruz. Unutmayin ki eger yeni baslayan arkadaslardan biri iseniz %51 sizin yasadiginiz sorun bir baskasi tarafindan yasanmis ve cozumlenmis olabilir. Ayni soru ikinci kez soruldugunda su da bir gercek ki birinciye gelen cevap sayisi 4 ise ikinciye gelen 2 oluyor. Bu nedenle eger siz (sizin icin degil ben de dahil herkes icin diyorum) sorunuzu search'de aramadan burada soracak olursaniz ne yazik ki sadece 2 cevapla yetinmek zorunda kalacak diger 2 cevabi arastirma ihtiyacini dahi hissetmeyeceksiniz. Bu da sizin icin ve ikinci kez soruyu cevaplayan arkadaslarimiz icin extra zaman ve bilgi kaybi olarak donecek. Ayrica hic cevap alamama durumunuz bile olabilir sordugunuz sorunun cevabini bosa beklemis olursunuz, searchde son 6 aydir birikmis bilgilerden haberiniz olamaz cunku.

Ilerisi icin bir FAQ olusturma fikrimiz var ancak sitenin search kismi istatistiklere gore cok az sayida ziyaret edilen sayfalar icerisinde yer aliyor.

Ufak bir not:
FlyTHY Uyelik Ekraninda Terms and Conditions kisminda asagidaki mesaj yer almaktadir, bu dogrultuda Username ve FullName bilgilerinizi gercek isimlerinizle yeniden duzenleyebilir misiniz?

"Pilots have to accept rules on boş VATSIM and FLY THY Operations Manual. Topics like new ideas, training, operations etc. all will be discussed in şe forum. FLY THY Members will log in wiş real names and will sign messages wiş şeir Pilot ID and Rank."

Saygilarimizla,

FlyTHY Yonetim Kurulu Uyesi
Ozgur Ozden
TK045

Edited by - ozgurozden on 04/05/2002 22:43:57
uuzgan
Average User
Average User

Tekrar Merhaba.

Flight simulator, benim için yıllardır severek sürdürdüğüm ve günlerimi gecelerimi verdiğim bir hobi.

Uzun süren bir öğrenme süreci sonrasında boğulduğum bilinmeyenler denizinde Flyşy ile tanıştım. Günden güne güzelleşen organizasyon bana hayal edemeyeceğim kadar çok şey öğretti.

En güzeli de ;

" Nasıl oynanıyor bu? "
" Eee uçunca ne oluyor? "
" ?imdi böyle ne kadar bekliyorsun? "
" E bir şey olmuyor mu? "
" Düşür bakalım ne olacak? "

gibi sorular soranların yanında bu hobiyi benim gibi hissederek sürdüren arkadaşların da varlığı öğrenmekti.

Flyşy'de herkesin ciddiyetle, iyi niyetle çalıştığını ve bu noktaya büyük emeklerle gelindiğini biliyor ve taktir ediyorum.
Bu organizasyonun bir üyesi olmak gurur verici.

Buradan emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Birlikte daha iyiye gideceğimize inanıyorum.

Saygılar..

Uğur UZGAN
İnşaat Mühendisi

İZMİR

Not: Forum/Profile kısmından kullanıcı adını değiştiremedim. Sanırım yeniden kayıt olmak gerekiyor.
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820
City: Istanbul

Herkese Merhaba,

Sayın Uğur Uzgan benim de duygularıma tercüman olmuş, zaten benim bir gönderim üzerine yukarıdakileri yazmıştı.

Öncelikle, sanal havacılığın gelişmesine katkıları olan ve FlyTHY ye emek veren herkese takdir ve teşekkür duygularımı tekrar etmek istiyorum.

Ben de FS'i commodore'lar zamanından beri kullanıyorum, kontrol ve bilgisayar uzmanıyım, uçuş dinamiği ve simülasyonu hakkında yayınlanmış çalışmalarım var ama 1 aya yakın süredir FlyTHY ye üye olmama rağmen hala bir tek uçuş raporlayamadım. Bunun ezikliğini taşıyorum. Forumdaki bütün yazışmaları istisnasız yazdırıp dosyaladım, hepsini defalarca okudum. Ama her gün el yordamı ile yeni birşeyler öğreniyorum. Benim için sorun değil, tek sıkıntım bu arada zaman geçiyor ve nezdinizde üstlendiği görevi yerine getirememiş bir insan durumuna düşmek. Bu konuda rahatlatıcı bir cevap bekledim ama gelmedi.

Sonunda sağolsun bir pilot arkadaşımdan SB'ın ana fikrini ve mantığını öğrendim. Bu sayede "standby" olmadığım için ATC den neden fırça yediğimi anladım, meğer SB nin standby'ı bilgisayar terminolojisindeki anlamından biraz farklı imiş, havacılık mantığı içeriyormuş. Tabii ki belki biryerlerde yazıyordur ama ben rastlamamışım işte..Neyse SB yi de aştık sıra VFR haritalarını bulmaya geldi.. Bir de şu program kilitlenmeleri olmasa :-((

Okuya okuya, deneye deneye bir yerlere geliyoruz. Sadece online uçuşa yeni başlayan birinin durumunu ve duygularını aktarmaya çalıştım, başkaca bir amacım yok.

Saygılarımla,

Murat Toloğlu,
TK233
Post Reply

Return to “Training Lounge”