Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır (yaklaşık 5-6 ay) sesli iletişim kuramıyorum. Ne yaptıysam düzelmedi, herşey normal gözüküyor ama nafile. SB3 ile bir umut dedim ama SB3 voice kullandı?ımda da aynı problemi veriyor. Roger wilco, AVC, son olarak SB3 voice hepsinde aynı sorun. Sorunum şu;
ATC ile ba?lantımı kurup ses kontrol için soruyorum ve net cevabını alıyorum. Ben de aynı net bir şekilde ATC ve di?er trafikleri duyuyorum. Genelde transmit için Ctrl tuşunu ayarlıyorum. Buraya kadar herşey normal. Ctrl ye basıp konuşup, ATC den yanıtı duymaya başlıyorum bir kaç kelime duyduktan sonra ses kesiliyor tamamen bir daha da açılmıyor. Ama şöyle birşey saptadım; tekrar ctrl ye basıp beklemeden çekti?imde tekrar sesleri duyuyorum ve malesef yine aynı şekilde bir kaç kelime ile sınırlı kalıyor. Bir kleransı duymak için üç dört defa ctrl ye bas çek yapmam gerekiyor malesef ve bu yüzden uzun zamandır text devam ediyorum. Ses kartı onboard son versiyon sürücü yüklü, mikrofon kulaklık, yazılım hepsini test ettim bi problem yok. Daha önce de aynı sistemle uzun zaman sesli iletişim kurdum. Ctrl ye bas çek yapınca ses tekrar gelip gitmesi çok acayip sanki bir şey engelliyor gibi ama engel olan ne? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Gerçekten sesli olmadan pek zevk almıyorum text ile hem de sesli daha rahat oluyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
TK998 FATYH
YYY UÇUŞLAR...