Lütfen yardım edin! FS ve force feedback !!!
Arkadaşlar hepinizi selamlıyorum. Bir sorunum var ve yardım ederseniz minnettar kalaca?ım. Daha yeni bir sidewinder force feedback aldım. Yşletim sistemim 98 ve fs2002 kullanıyorum. Fakat büyük umutlarla aldı?ım joystick'in çubu?u ortaya alma özelli?i ve force feedback'i, fs2002'de kayboluyor. Daha açılış ekranında joystick kendini salıveriyor. Simülatör içindeki force feedback ayarları, joystick'in kendi ayarları, hepsi tamam ama hiç bir şey hissedemiyorum. Çubu?un ortaya gelme özelli?ini kendimce hallettim. Sidewinder menüsünüe geri dönüp tekrar profil seçiyorum, sonra fs2002'ye geri dönüyorum. Ama force feed back falan hak getire...! Lütfen yardımcı olun.
-
- Junior Member
- Name: Alper DİLAVER
- PID: 539
- Vatsim ID: 847840
- City: TRABZON
fs de controls sekmesinde joystik ayarlarına gir. orada profili seç ve forces i yeniden seç yanı maximumsa mın yap tekrar max yap uygula de tamam diyerek kapa. Unutma fr çıkken joystic ayarı yapamazsın onun için fr açmadan yap açıksa da sağ alttan aynı ayarları yapa bilirsin. yanlış hatuırlamıyosan foruma bunları tam olarak anlatan bi yazı yazmıştım. bi aratıver
TK539
Alper DİLAVER
KTÜ Fen Bilimleri Enst.
Ulaştırma Anabilim Dalı
Yüksek Lisans Öğrencisi
TK539
Alper DİLAVER
KTÜ Fen Bilimleri Enst.
Ulaştırma Anabilim Dalı
Yüksek Lisans Öğrencisi
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, söylediklerinizi yaptım ama sonuç elde edemedim. Buna benzer bir joystick kandırmacasını da ben yapıyorum. Fs2002'deyken kalibrasyon ayarlarına girip forces'ı açıyorum ve joystick uyanıyor. Daha sonra onu kaydedip simülatöre dönüyorum. Ortaya gelme çalışıyor fakat force hala yok. Bu sefer de assignments'a giriyorum ve her hangi bir tuş atamasının üzerine çift tıklayorum. Bu sefer kol yine gevşiyor ama simülatöre döndüğümde, force'un çalıştığını görüyorum. İşin kötü tarafı, ikisini bir arada yakalayamamış olmam. Söylediğiniz forum sayfasını aradım ama bulamadım. Hangi başlık altında olduğunu hatırlıyor musunuz?
Fatih DO?AN
Fatih DO?AN
-
- Junior Member
Selam,
Force olayında ruzgarın kanatçıklarda yarattıgı dırenci ve g etkısını( dolaysıyla ruzgar dırenci) yolcu ucaklarında beklememelisin diye dusunuyorum. Neden diyecek olursan yolcu ucaklarının hıdrolık sıstemlerı kanatcıklarda olusacak ruzgar dirancini rahatca yenip levyeye bu direnci yansıtmayacak sekılde tasarlanırlar dıye biliyorum.Sanırım sorunu fs ile beraber kurulan fighter ace 2 oyununda g etkısının kanatcıklarda yarattıgı direnci force etkısı olarak joystıcte hıssetmenden yaratıyosun.Hocam unutmayın o ucaklar eski sistem yani çelik kablolarla kanatcıklara komutları ıletiyo yanı hıdrolık olmayan dıreksyon gibi dusunun kantcıklarda olusan direnci yenmenize yarayan bır yardımcı hıdrolık basıncı yoktur onlarda... Hidrolık dıreksiyonlu arabaları hatırla yoldakı tıresimleri direksiyona yansıtmamak için titresimi mil sisteminde emen amortisorler vardır( tam nasıl bilmiyorum ama)
kara direksiyon dedigimiz araçlarda bu yok....
Bahsettigim link yazarı canery baslık sidewinder force fedback2 Pilots room altında 14/10/2004 tarihli tartısmma.
Bişi daha gunumuz yolcu ucaklarında joystic daha yeniyeni kullanılmaya baslandı sanırım oncusu airbus. Joystic ilk olarak savas uçakları ıçın tasarlandı dıye biliyorum. O yuzden bi F16 simulasyonunda (mesela JANE'S simülasyonlarında kullanırsan ) yuksek g etkılerinde force sanırım çalısacaktır.Ama unutma ben daha hiç denemedim.
TK539
Alper DİLAVER
KTÜ Fen Bilimleri Enst.
Ulaştırma Anabilim Dalı
Yüksek Lisans Öğrencisi
Force olayında ruzgarın kanatçıklarda yarattıgı dırenci ve g etkısını( dolaysıyla ruzgar dırenci) yolcu ucaklarında beklememelisin diye dusunuyorum. Neden diyecek olursan yolcu ucaklarının hıdrolık sıstemlerı kanatcıklarda olusacak ruzgar dirancini rahatca yenip levyeye bu direnci yansıtmayacak sekılde tasarlanırlar dıye biliyorum.Sanırım sorunu fs ile beraber kurulan fighter ace 2 oyununda g etkısının kanatcıklarda yarattıgı direnci force etkısı olarak joystıcte hıssetmenden yaratıyosun.Hocam unutmayın o ucaklar eski sistem yani çelik kablolarla kanatcıklara komutları ıletiyo yanı hıdrolık olmayan dıreksyon gibi dusunun kantcıklarda olusan direnci yenmenize yarayan bır yardımcı hıdrolık basıncı yoktur onlarda... Hidrolık dıreksiyonlu arabaları hatırla yoldakı tıresimleri direksiyona yansıtmamak için titresimi mil sisteminde emen amortisorler vardır( tam nasıl bilmiyorum ama)
kara direksiyon dedigimiz araçlarda bu yok....
Bahsettigim link yazarı canery baslık sidewinder force fedback2 Pilots room altında 14/10/2004 tarihli tartısmma.
Bişi daha gunumuz yolcu ucaklarında joystic daha yeniyeni kullanılmaya baslandı sanırım oncusu airbus. Joystic ilk olarak savas uçakları ıçın tasarlandı dıye biliyorum. O yuzden bi F16 simulasyonunda (mesela JANE'S simülasyonlarında kullanırsan ) yuksek g etkılerinde force sanırım çalısacaktır.Ama unutma ben daha hiç denemedim.
TK539
Alper DİLAVER
KTÜ Fen Bilimleri Enst.
Ulaştırma Anabilim Dalı
Yüksek Lisans Öğrencisi
evet söylediğiniz forumu buldum ve okudum. Hemen hemen yukarıda anlattıklarınızın aynısı. Bütün çözümleri denedim ve olmuyor olmuyor olmuyor!!! Sanırım o yazılımı almak zorunda kalacağım (fs force). Bu işe girdik bir kere ne yapalım, aleti verip üzerine bir de donanım adam gibi bir yazılımla desteklenmediği için ilave bir donanım alacağız artık! Ama ondan da korkuyorum çünkü yazılımın deneme versiyonu, fs açılışında kilitlenme yapıyor ve sıfırlamak zorunda kalıyorum. Fs force'u yüklemeden önce fs2002'ye girip force'u etkisiz hale getirmeye ve sonra yüklemeye çalışacağım. Öyle de olmazsa, kaderime küsüp forumdaki arkadaşların deyimiyle kürdan gibi kullanacağız artık. Teşekkür ederim tüm yardımlarınız için; sevgiler ve iyi çalışmalar.
Fatih Doğan
Fatih Doğan
Selamlar
Fatih bey , bu konu hakkında www.sanalilot.com da biraz bilgi vermeye çalışmıştım. FS,joystickle uyumlu olup, herkes halinden memnun olsaydı zaten FsForce gibi bir programın yazılmasına da gerek olmazdı sanırım.. Fs2002 de FsForce hiç kullanmadım. Fs9 da hiç problem olmadı. İlk akla gelen ayar çakışması olabileceği. Çünki program, kendi force özelliklerini uyguluyor , simulatorunkini değil..Buna ek olarak MS'un yazılımı da kuruluysa , onu uninstall etmeyi de bir deneyin. Kurulum manuelini ve bununla ilgili forumları iyice okuyun. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız.
Sevgiler ve Saygılar
Cüneyt Damar
TK1193

Fatih bey , bu konu hakkında www.sanalilot.com da biraz bilgi vermeye çalışmıştım. FS,joystickle uyumlu olup, herkes halinden memnun olsaydı zaten FsForce gibi bir programın yazılmasına da gerek olmazdı sanırım.. Fs2002 de FsForce hiç kullanmadım. Fs9 da hiç problem olmadı. İlk akla gelen ayar çakışması olabileceği. Çünki program, kendi force özelliklerini uyguluyor , simulatorunkini değil..Buna ek olarak MS'un yazılımı da kuruluysa , onu uninstall etmeyi de bir deneyin. Kurulum manuelini ve bununla ilgili forumları iyice okuyun. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız.
Sevgiler ve Saygılar
Cüneyt Damar
TK1193

Evet haklısınız. Fs Force'u almak zorunlu galiba. Sanalpilot'taki forumda yazan bir arkadaşın söylediği gibi bunu yarı fiyatına satıp logitech wingman ya da fs2002'de çalışan başka bir oyun kolu almak da iyi bir fikir değil galiba. Çaresiz alacağız fs force'u. Bu arada fs force çalıştı çünkü fs 2002'deki tuş atamalarını iptal etmediğim için görev çakışması olmuş. ?imdi normal. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Biliyorum çok oldum ama bir şey daha sormak istiyorum izninizle. Gerekli güvenlik önlemlerini alarak internetten çok alışveriş yaptım daha önce. Ama bir şahsın hesabına para yatırılması suretiyle gerçekleşecek bir kredi kartı alışverişini hiç yapmamıştım. Bir sorun olmuyor değil mi? Bu yazılımı alan arkadaşlar beni aydınlatırlarsa sevinirim. Her şey için çok teşekkür edrim, iyi ki varsınız. Sevgiler...
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Selamlar
Hocam ne demek , her zaman bilgimiz ölçüsünde yardima haziriz. En basitinden profesyoneline kadar her türlü sorunuzu dile getirebilirsiniz burada. Forumda "search" kullanirsaniz FlyTHY'nin derin bilgi hazinesine ulasabilirsiniz..
FsForce alirken , odemeden sonra sanirim aninda cevap vermiyorlardi degil mi? Bir gun icinde cevap veriyorlar galiba.. Ne yalan soyleyim tirsmadim degil hani..
Ama bir sorun cikmadi..Sanal kart kullaniyorum..
Demo program sanirim 10 flightsim session icin.. Hemen almadan uzunca bir süre deneme yapmanizda fayda var.. Ben zaten o ara bilg. format atmak zorundaydim.. Yani 20 kez deneme firsatim oldu boylelikle
Boeing 737 veya Airbus icin Profil olarak "Jet heavy" i kullaniyorum.. Program "medium GA" ayarliyordu auto.. Chesna için de "Light GA".. Bir forumda görmüstüm, bu konuda chesna ile uçus tecrubesi olan bir arkadas , uygulanan force'un gercege cok benzedigini soylemisti..Sahsen deneme firsatim henuz olmadi..
..Tecrubesi olan arkadaslar umarim bu konuda birseyler soyler..
Kolay gelsin
Sevgiler ve Saygilar
Cüneyt Damar
TK1193

Hocam ne demek , her zaman bilgimiz ölçüsünde yardima haziriz. En basitinden profesyoneline kadar her türlü sorunuzu dile getirebilirsiniz burada. Forumda "search" kullanirsaniz FlyTHY'nin derin bilgi hazinesine ulasabilirsiniz..

FsForce alirken , odemeden sonra sanirim aninda cevap vermiyorlardi degil mi? Bir gun icinde cevap veriyorlar galiba.. Ne yalan soyleyim tirsmadim degil hani..

Demo program sanirim 10 flightsim session icin.. Hemen almadan uzunca bir süre deneme yapmanizda fayda var.. Ben zaten o ara bilg. format atmak zorundaydim.. Yani 20 kez deneme firsatim oldu boylelikle

Boeing 737 veya Airbus icin Profil olarak "Jet heavy" i kullaniyorum.. Program "medium GA" ayarliyordu auto.. Chesna için de "Light GA".. Bir forumda görmüstüm, bu konuda chesna ile uçus tecrubesi olan bir arkadas , uygulanan force'un gercege cok benzedigini soylemisti..Sahsen deneme firsatim henuz olmadi..

Kolay gelsin
Sevgiler ve Saygilar
Cüneyt Damar
TK1193

Evet, küçük uçaklarda ben de denedim. Daha doğrusu tepkiyi merak ettim. Yerdeki tepki etkileyici gerçekten ama türbülanslarda ve ani rüzgarlarda hl bir şey hissedemedim. Yani sanırım hava koşullarına göre küçük uçaklarda bie tepki vermiyor. Bu yüzden de biraz tereddüte düştüm. Alper kardeşimin söylediği gibi ben de hava koşullarına göre force tepkisi gelmemesini, 747 olmasına bağladım. Küçük uçakta denemeye kalktım, bu sefer yerdeki tepkiler çok kuvvetliydi ama türbülansta gördüm ki sadece ekran titriyor. Fs force profil ayar penceresinde, hava koşullarıyla ilgili bir ayar da yok. Nerde yanlışlık var? Yoksa bu program da mı beni hayal kırıklığına uğratacak? Wind shear dedikleri olayı, türbülansı hissedemeyeceksem gerçekten çok üzülürüm. Sevgiler
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Son mesajımdan sonra girip aircraft cfg. dosyalarına baktım. Ne küçük uçaklarda ne de büyüklerde rüzgar, ani rüzgar ya da türbülansa dair bir force feedback satırı var. Bu nasıl iştir anlamadım. Force feedback satırında olan force efektleri satırları şunlardan ibaret. Ground bump, gear, crash! ?imdi bu ne demek oluyor? Ben kendimi ne kadar parçalarsam parçalayayım, atmosfer olaylarına göre force feedback hissedemeyeceğim mi demek? Başka marka joystick kullanan arkadaşlardan acaba türbülansa ya da gust vs. hisseden var mı? Çünkü ben fs force çalıştığı halde en ağır hava şartlarında bile bir şey hissedemedim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim, sevgiler...
Fatih DO?AN
Fatih DO?AN
-
- Junior Member
hocam selam...
İlk baslarda ben de sizin gbi hersey 4 4 luk olsun ıstemıstım ama napalım kadere boyun egdik joystıc ı kurdan olarak kullanıyoz...
Bu bahsettiginiz aircraft.cfg dosyasını bi de fighter ace II oyunun kıyle karsılastırın derim. .cfg dosyalarından anlıyosanız belkı ordan bişiler çıkartarak ucak dosyalarınızda oynama yapabilirsiniz. Aslına bakarsanız bu işlerden anlasam ben de oynaycanm da. Bilgisayar denen bu meletlerle hiç aram yok [}:)]. kurcalamaya baslayınca allerjik reasiyon gosterip çokuyolar. Tabi kardesimde kuplere biniyo...
[;)]
Dediğim gibi ya force olayı sımule edilmemıs dolayısıyla yukledınız ucak dosyalarında force ile ilgili verileri verecek komutlar yok yada dediğim gibi ucakaların tasarımı....
kolay gelsın.....
TK539
Alper DİLAVER
KTÜ Fen Bilimleri Enst.
Ulaştırma Anabilim Dalı
Yüksek Lisans Öğrencisi
İlk baslarda ben de sizin gbi hersey 4 4 luk olsun ıstemıstım ama napalım kadere boyun egdik joystıc ı kurdan olarak kullanıyoz...

Bu bahsettiginiz aircraft.cfg dosyasını bi de fighter ace II oyunun kıyle karsılastırın derim. .cfg dosyalarından anlıyosanız belkı ordan bişiler çıkartarak ucak dosyalarınızda oynama yapabilirsiniz. Aslına bakarsanız bu işlerden anlasam ben de oynaycanm da. Bilgisayar denen bu meletlerle hiç aram yok [}:)]. kurcalamaya baslayınca allerjik reasiyon gosterip çokuyolar. Tabi kardesimde kuplere biniyo...

Dediğim gibi ya force olayı sımule edilmemıs dolayısıyla yukledınız ucak dosyalarında force ile ilgili verileri verecek komutlar yok yada dediğim gibi ucakaların tasarımı....
kolay gelsın.....
TK539
Alper DİLAVER
KTÜ Fen Bilimleri Enst.
Ulaştırma Anabilim Dalı
Yüksek Lisans Öğrencisi
Evet, haklısınız galiba, kendimi hiçbir şeyin mükemmel olamayacağı fikrine alıştırsam iyi olacak. Hissedebildiğimiz kadar force'a şükredip oturmka en iyisi galiba. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Sevgilerimle...
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni
Fatih DO?AN
Türkçe Öğretmeni