quote:
Anti aliasing kapali. Fullscreen calistiriyorum ve butun driverlar yuklu fakat yine FPS alamiyorum ucuslar cekilmez hale geliyor...
Anti-aliasing seçeneğini FS'de açın, ve ekran kartınızın ayarlarından bu option'u aktif edin.. Anti-aliasing "application control" dan 2X yada sisteminiz kaldırıyorsa 4X yapın.. Bir de ek olarak FS de aircraft Shadow (gölgeleri) işaretlememekte bayağı bir fps artışına neden oluyor.
Eğer bunlar tamam ise XPnizin Virtual Memory ayarlarına göz atın. Özellikle System Cache kullanırsanız bayağı bir fps artışı alabilirsiniz. (Bunu yapmadan önce mutlaka önceki ayarlarınız not etmenizi tavsiye ederim)
LTBA gibi scenery yüklü hava alanlarında online hava şartları yüklü vs vs hafızayı etkileyebilecek her koşul olmasına rağmen yaptığım tweakler ile min 25 max 60 fps almaktayım.. Ve FS ayrı bir HDD'de ayrı bir sistemde çalıştırıyorum. Özellikle PMDG ve SSW gibi firmaların yaptığı addon uçaklarda 25-30 fps'yi GATE'de alıyorum, havalandıktan sonra ENROUTE da bu 30 civarina cikiyor. Önemli olan bilgisayarınızı iyi tanımaktan geçiyor. Ancak tavsiye edeceğim tekşey var o da FS için ayrı bir sistem kurmak.. Sadece FS ve diğer yardımcı yazılımlarınız çalışmalı. Bunun yararını çok gördüm. [;)]
Birde FPS ayarlarım normalde 25 de kilitli duruyor. Bu hız yeterlidir. 24 filmkare/saniye motion picture

Test amaçlı olarak bu sayıyı arttırmıştım ve 50 hatta 60lara çıktığını tespit emiştim.
Sistem Özelliklerim
P4 2.4 mhz
Asus P4S8X mainboard
1 Gb 333 DDR Samsung (overclocked)
Winfast GeForce FX5700 256 MB DDRHypnix RAM (overclocked)
120 GB Seagate 7200.7 Baracuda (MS XP SP1 4096 mb System Cache-Virtual Ram)
Ekran Kartı Ayarlarım
Anti-Aliasing 4X
Anisotropic Filtering 4X
Resolution 1152x864 pixel wiş 100 Hertz
Dual view ( İkinci Monitor - TV ) 800x600 pixel 60 Hertz
FS2002 için system cache işe yaramıyormuş. Emirhan kaptan denemesini yaptı
"Senior Captain"
TK174 Erdinç ERTAN