1- FS2002 için LTBA scenery bulabilece?im bir yer var mı acaba?
2- ŞY RJ uça?ının paneli bir türlü görünmüyor. Bir defa daha anlatırsanız sevinirim.
3- Squawkbox'ta flight plan doldururken RJ için hangi uça?ı seçece?imi bulamadım.
Saygılar.
U?ur Uzgan
Scenery for FS2002
- THY2
- VIP Member
- Name: Bülent AKBAY
- PID: 2
Selamlar,
1- LTBA FS2002 scenery henuz hazırlanmadı. FS2000 için Fredi Vefa'nın yaptığı scenery i kullanabilirsiniz. Bu scenery de taxi yolları FS2002 de sorun çıkartmakta. Bunun dışında FS2002 de test edilmiş maalesef başka bir LTBA scenery si mevcut değil.
2- Sitedeki RJ uçağı sadece FS2000 de çalışıyor ve içinde panel yok. FS2002 için RJ uçasğı dün akşam hazırlandı. ?u anda test ediliyor. 1-2 güne kadar siteye konulacak. Ancak panel yine ayrı download edilecek ve eklenecek.
3- SquawkBox da RJ için. BAE systems 146 Quite Trader uçağını seçebilirsiniz.
Saygılar.
Bülent Akbay
1- LTBA FS2002 scenery henuz hazırlanmadı. FS2000 için Fredi Vefa'nın yaptığı scenery i kullanabilirsiniz. Bu scenery de taxi yolları FS2002 de sorun çıkartmakta. Bunun dışında FS2002 de test edilmiş maalesef başka bir LTBA scenery si mevcut değil.
2- Sitedeki RJ uçağı sadece FS2000 de çalışıyor ve içinde panel yok. FS2002 için RJ uçasğı dün akşam hazırlandı. ?u anda test ediliyor. 1-2 güne kadar siteye konulacak. Ancak panel yine ayrı download edilecek ve eklenecek.
3- SquawkBox da RJ için. BAE systems 146 Quite Trader uçağını seçebilirsiniz.
Saygılar.
Bülent Akbay
-
- Senior Member
- Name: Murat TOLOGLU
- City: Istanbul
- PID: 65
- Vatsim ID: 839820
Merhaba. Aranıza yeni katıldım. Emeği geçen herkeze takdir ve teşekkür duygularım o kadar engin ki, bu konuyu ayrı bir forum başlığı yapmayı düşünüyorum. ?u kadarını peşinen söyliyeyim, 1980 den beri 22 yıldır kurduğum hayallerin gerçekleşmiş olduğunu görmekteyim.
Soruma gelince, ben de FS2000 için geliştirilmiş RJ85 aircraft, panel ve sound dosyalarını FS2002 ye yükledim. Aircraft'ta bi problem yok gibi (henüz tam olarak denemedim) ama panel'i çalıştıramadım. Panel önce ekranın üstünde belirdi, mouse ile aşağıya çekince de (belki doğal olarak) dışarısı gözükmedi. Sound dosyalarının işe yarayıp yaramadığını ise hiç anlamadım.
?imdi FS2000 için geliştirilmiş diğer eklentileri 2002 ye yüklemeye çekiniyorum. FS2000 için geliştirilmiş eklentilerin hiçbiri FS2002 ye uymayacak mı ? Çalışıyor gibi görünen Aircraft ve Sound dosyalarında da sorunlar çıkacak mı ? Online uçuşta zaten çok acemi olduğum için bir de uyumluluk problemleri ile boğuşmak istemiyorum.
Forum>Simülatör>"A310 ve RJ85 aranıyor" başlığı altındaki 23.3.2002 tarihli yazıda RJ100 için dosyalar işaret edilmiş, acaba bunlar sitemize neden eklenmedi, teknik sorunlar mı var? FS2002 için LTBA Scenery'i tabii ki ben de arıyorum.
Değişik bir soru : Bana Nisan ayı içinde uçuş görevleri verilmiş, bunları gerçek zamanlarında mı yapmak zorundayım ? Saat ayarı nasıl olacak?
Saygılar, sevgiler..
Murat Toloğlu
TK233
Soruma gelince, ben de FS2000 için geliştirilmiş RJ85 aircraft, panel ve sound dosyalarını FS2002 ye yükledim. Aircraft'ta bi problem yok gibi (henüz tam olarak denemedim) ama panel'i çalıştıramadım. Panel önce ekranın üstünde belirdi, mouse ile aşağıya çekince de (belki doğal olarak) dışarısı gözükmedi. Sound dosyalarının işe yarayıp yaramadığını ise hiç anlamadım.
?imdi FS2000 için geliştirilmiş diğer eklentileri 2002 ye yüklemeye çekiniyorum. FS2000 için geliştirilmiş eklentilerin hiçbiri FS2002 ye uymayacak mı ? Çalışıyor gibi görünen Aircraft ve Sound dosyalarında da sorunlar çıkacak mı ? Online uçuşta zaten çok acemi olduğum için bir de uyumluluk problemleri ile boğuşmak istemiyorum.
Forum>Simülatör>"A310 ve RJ85 aranıyor" başlığı altındaki 23.3.2002 tarihli yazıda RJ100 için dosyalar işaret edilmiş, acaba bunlar sitemize neden eklenmedi, teknik sorunlar mı var? FS2002 için LTBA Scenery'i tabii ki ben de arıyorum.
Değişik bir soru : Bana Nisan ayı içinde uçuş görevleri verilmiş, bunları gerçek zamanlarında mı yapmak zorundayım ? Saat ayarı nasıl olacak?
Saygılar, sevgiler..
Murat Toloğlu
TK233
- THY7
- Officer
- Name: Berhan DONMEZ
- PID: 7
- Vatsim ID: 813296
MErhaba Murat;
Değişik bir soruna cevap verebilirim.
Bana Nisan ayı içinde uçuş görevleri verilmiş, bunları gerçek zamanlarında mı yapmak zorundayım ? Saat ayarı nasıl olacak?
-Bunları günün herhangi bir saatinde VATSİM server'ına bağlı bir şekilde uçabilirsin,gerçek uçuş kodları ile yapılacak olan bu uçuşların kodları sie gönderilen aylık görevde mevcut.Uçuşlar bire-bir amanlama ile yapılacaktır,ÖRN:istanbul-ankara 50 dakika-1 saat civarı sürmektedir.
Berhan Dönmez
V.Captain and ATC
TRVACC11-FLYTHY~7~
Değişik bir soruna cevap verebilirim.
Bana Nisan ayı içinde uçuş görevleri verilmiş, bunları gerçek zamanlarında mı yapmak zorundayım ? Saat ayarı nasıl olacak?
-Bunları günün herhangi bir saatinde VATSİM server'ına bağlı bir şekilde uçabilirsin,gerçek uçuş kodları ile yapılacak olan bu uçuşların kodları sie gönderilen aylık görevde mevcut.Uçuşlar bire-bir amanlama ile yapılacaktır,ÖRN:istanbul-ankara 50 dakika-1 saat civarı sürmektedir.
Berhan Dönmez
V.Captain and ATC
TRVACC11-FLYTHY~7~
Merhabalar,
Flyşy sitesinde bulunan THY RJ uçağını denemedim ama Korhan Akşemsettinoğlu arkadaşımızın yaptığı THY RJ100 Fs2002 de sorunsuz çalışıyor, tek eksiği panel. O da kısa zamanda olacakmış. Demekki RJ hasretimiz bitecek.
İyi çalışmalar.
EMİL
Flyşy sitesinde bulunan THY RJ uçağını denemedim ama Korhan Akşemsettinoğlu arkadaşımızın yaptığı THY RJ100 Fs2002 de sorunsuz çalışıyor, tek eksiği panel. O da kısa zamanda olacakmış. Demekki RJ hasretimiz bitecek.
İyi çalışmalar.
EMİL
-
- Rookie
FS2002'de Matşias'in hazirladigi bir RJ paneli var. Bir iki ufak bug disinda gayet guzel calisiyor. Bu forumda bir yerlere yazmistim.
Hakan "bb" Ünal
Hakan "bb" Ünal
konu dagilcak ama,
Hakan Ünal'a,
scenery dizayni icin istanbulun uydu görüntüsü isinize yarar mi?
1:75000 ölçekli bir harita var. do?uda tuzla tersanelerden baslayip bat?ya küçük çelmece gölünü gecip Ambarli dolum tesislrine kaar uzaniyor.(adalar?n 4km güneyinden geçiyor alt sinir)
kuzey ucu ise : doguda 41. paralelden baslayip (ömerli baraji)bogazi sar?yerin biraz yukarisindan kat ediyor.
Remzi Öztürk
Hakan Ünal'a,
scenery dizayni icin istanbulun uydu görüntüsü isinize yarar mi?
1:75000 ölçekli bir harita var. do?uda tuzla tersanelerden baslayip bat?ya küçük çelmece gölünü gecip Ambarli dolum tesislrine kaar uzaniyor.(adalar?n 4km güneyinden geçiyor alt sinir)
kuzey ucu ise : doguda 41. paralelden baslayip (ömerli baraji)bogazi sar?yerin biraz yukarisindan kat ediyor.
Remzi Öztürk
-
- Senior Member
quote:Sözü geçen RJ100 dosyasını aradım bulamadım acaba nereden indirebiliriz. Teşekkürler, Murat
Merhabalar,
İyi çalışmalar.
EMİL
Merhabalar,
İyi çalışmalar.
EMİL
Merhaba bu link işinizi görür diye tahmin ediyorum.....Ben de biraz önce indirdim akşam deneyeceğim....
http://ftp.avsim.com/library/sendfile.p ... adID=12605
http://ftp.avsim.com/library/sendfile.p ... adID=12605
- THY2
- VIP Member
- Name: Bülent AKBAY
- PID: 2
Selamlar.
FlyTHY filosunda henuz FS2k2 uçakları hazır değil.
Flightsim ve avsim de bulunan Turkish boyalı uçaklar ve bu uçaklara ait paneller mevcut.
Amacımız pilotlarımıza en iyi uçak ve panelleri tavsiye etmek.
Bu nedenle bu dosyaların tamamı 3-4 kişi tarafından test edilip hataları bulunuyor ve düzeltilmeye çalışılıyor.
?u an için 737-A340 uçakları hazır.
RJ de ise sorun var.
1- çok fazla yakıyor.
2- yuksek irtifada pitch stabil değil. uçak kafa sallıyor.
3- Hız tutmada sorun var. gerçek cruise speed .68 e uçağı çığarmak çok güç.
RJ panelinde.
1- perspektif problemi var.
2- eksik fonksiyonlar var.
3- Bazı fonksiyonlar yarım yada hatalı çalışıyor.
RJ uçağı yaklaşık 3-5 güne kadar yeni .air file ve düzeltilmiş paneli ile download a hazır olacak.
A310 uçağı hangar da Turkish için boyanıyor.
Bu arada sitede mevcut sound lar FS2k2 de test edildi . hepsi çalışıyor.
Biraz daha sabır.
Teşekkürler.
Bülent Akbay
FlyTHY filosunda henuz FS2k2 uçakları hazır değil.
Flightsim ve avsim de bulunan Turkish boyalı uçaklar ve bu uçaklara ait paneller mevcut.
Amacımız pilotlarımıza en iyi uçak ve panelleri tavsiye etmek.
Bu nedenle bu dosyaların tamamı 3-4 kişi tarafından test edilip hataları bulunuyor ve düzeltilmeye çalışılıyor.
?u an için 737-A340 uçakları hazır.
RJ de ise sorun var.
1- çok fazla yakıyor.
2- yuksek irtifada pitch stabil değil. uçak kafa sallıyor.
3- Hız tutmada sorun var. gerçek cruise speed .68 e uçağı çığarmak çok güç.
RJ panelinde.
1- perspektif problemi var.
2- eksik fonksiyonlar var.
3- Bazı fonksiyonlar yarım yada hatalı çalışıyor.
RJ uçağı yaklaşık 3-5 güne kadar yeni .air file ve düzeltilmiş paneli ile download a hazır olacak.
A310 uçağı hangar da Turkish için boyanıyor.
Bu arada sitede mevcut sound lar FS2k2 de test edildi . hepsi çalışıyor.
Biraz daha sabır.
Teşekkürler.
Bülent Akbay
-
- Senior Member
Bülent Akbay Merhaba,
Abi sabretmesine edeyim de, Nisan ayında RJ ve 73- görevlerim var, vazifeye geldim uçacak teyyare bulamıyorum, ne yapacağımı şaşırdım :-)) Sonra atacaklar beni ekipten!
Saygılar, Murat
Abi sabretmesine edeyim de, Nisan ayında RJ ve 73- görevlerim var, vazifeye geldim uçacak teyyare bulamıyorum, ne yapacağımı şaşırdım :-)) Sonra atacaklar beni ekipten!
Saygılar, Murat
Emil arkadaşımız haklı, link olarak Avsim'de dosyanın bulunduğu sayfanın adresini yapıştırmıştım.?imdi denedim olmuyor....
Vakit kaybı yarattığım herkesten peşinen af diliyorum.
Bülent bey, TA1DB arkadaşımızın uçak hususundaki sorununu ben de paylaşıyorum, bu husuta bir yönlendirmeniz olabilir mi acaba?
İkinci bir husus ise Çalıştay' a çok arzu etmeme rağmen maalesef katılamadım. Siteye Çalıştaydan notlar, fotoğraflar, yapıldı ise powerpoint prezentasyonları vs. eklemeyi düşünüyor musunuz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....
Saygılarımla,
Vakit kaybı yarattığım herkesten peşinen af diliyorum.
Bülent bey, TA1DB arkadaşımızın uçak hususundaki sorununu ben de paylaşıyorum, bu husuta bir yönlendirmeniz olabilir mi acaba?
İkinci bir husus ise Çalıştay' a çok arzu etmeme rağmen maalesef katılamadım. Siteye Çalıştaydan notlar, fotoğraflar, yapıldı ise powerpoint prezentasyonları vs. eklemeyi düşünüyor musunuz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....
Saygılarımla,