Merhaba,
Edremit Ystanbul uçuşumu yapıyorum, Squawk Box ACARS dan LTBA için VRB02 kt aldım ve ILS 36R iniş planladım. Meydana yaklaştı?ımda uçak salıncak gibi sallanmaya başladı, SB da tekrar rüzgara baktım ACARS da VBRB02 kt, SB radarında 118/4 kt. Halbuki uça?ın ND sinde 180/12 kt görülüyordu. Ynişe devam, uçak sallanmaya devam, inişte kanadı vurdum, crash.
Uçuşu tekrarladım, bu kez daha dikkatli, yine aynı yaklaşma, SB daki de?erler aynı (neredeyse rüzgar yok), uça?ın ND sini takip ediyorum 180-193 derece arasında 13 ile 35 kt arasında de?işen de?erler görüyorum. 36 dan vaz geçip bu kez 18L e inişi tamamlayıp park ettim. Gate de park halinde rüzgar izlemeye devam, her şey aynı. Park halinde dururken bile Ground Speed'in 4 -11 arasında de?işti?i gördüm.
Yorum yapacak arkadaşlara peşin teşekkürlerimi sunarım. Sorun FS ayarlarından mı? FSUIPC den mi?
Bu arada, hazır rüzgr olayına girmişken FSMETEO'yu nereden bulabilirim yada ona benzer başka bir program ??
BYR DE HAVA RADARI SORAYIM, KULLANAN VARMI ? PSS ND'YE BULUTLAR FALAN GELSE NE GÜZEL OLUR !
YAA BYR DE, FS2004 DE BÖLGE DE?YŞYMLERYNDE HAVA ŞARTLARI VE GÖRÜNTÜ ANYDEN VE ÇOK DE?YŞYYOR. ÖRNE?YN ANKARA YSTANBUL ARASINDA YALOVAYA YAKLAŞILDI?INDA BYRDEN GÜNDÜZ GECE OLUYOR, YADA ÖRNE?YN BYGA CYVARINDA HAVADA HYÇ BULUT YOKKEN BYR ANDA ORTALIK BULUT DOLUYOR. OLAY NEDYR ANLAMADIM. FS2002 DE BÖYLE BYR ŞEY YOKTU. (Bir taşla çok kuş, kusura bakmayın )
Saygılar,
Murat Tolo?lu, TK233
Captain - Ystanbul
PSS A320 VE RÜZGR
-
- Senior Member
- Name: Buğra Oğuzülgen
- PID: 1125
Aynı durumu ben de yaşamaktayım.Pss ile değil fakat çoğunlukla metardaki rüzgarın 4-5 katını almaktayım simulatöre.active sky denedim hiç bi fayda olmadı sildim tekrar.Diyelim meydanda 5 knot var bende 20 knot görünüyor hemde farklı bi yönden esiyor bu sefer metara aykırı iniş yapmak zorunda kalıyorum.Çözümü varsa çok teşekkürler şimdiden.
Buğra Oğuzülgen
TK1125

Buğra Oğuzülgen
TK1125

selamlar, bende bundan yakınıyordum ve vatsim admin birgün Kennedy uçuşumda Shanwick kontrol içindeyken hala kokpittemisiniz diye sordu ve sohbete başladık. O ara Murat hocamın sorduğu ve benimde yakındığım soruları sordum..
İlk önce AS2004 ü kullan dedi.. bunda active radar var ve nerdeyse birebir bulut formasyonlarını gösteriyor...bu bir gelişme oldu..ama update ederken pat diye olmadık biryerden cross rüzgar almaya başladım ve buda keneddye yan kanadın üstüne indim:)) hayret crashed yazmadı:))) bunun içinde wind smooşing özelliğini kapat dedi..zaten AS'dede uyarı olarak yazıyormuş..tabiki okumamıştım:) bunuda yapınca ve internetin hızlı olduğu zamanlar butür aşırı rüzgar değişikliği ve ani bulutlanma gibi olaylar ortadan kalktı.
Murat hocam ND üzeri değil ama AS'nin Active Radar'ı bence sizin istediğiniz birşey. Birde squawkbox'un metar update'ini kapattım AS ile çakışmasın diye buda ani bulut olaylarını tamamen kesti... Sadece artık 50Ft kala surface windlerle boğuşuyorum ama heralde buda normal... bunun için yapılabilecek birşey yok..yani önceden önlem anlamında..
TK1128
Kayhan TANRISEVEN
kayhan@turkishbird.com

"LANTIRN - NOCTIS IN DIES" (161. FILO)
İlk önce AS2004 ü kullan dedi.. bunda active radar var ve nerdeyse birebir bulut formasyonlarını gösteriyor...bu bir gelişme oldu..ama update ederken pat diye olmadık biryerden cross rüzgar almaya başladım ve buda keneddye yan kanadın üstüne indim:)) hayret crashed yazmadı:))) bunun içinde wind smooşing özelliğini kapat dedi..zaten AS'dede uyarı olarak yazıyormuş..tabiki okumamıştım:) bunuda yapınca ve internetin hızlı olduğu zamanlar butür aşırı rüzgar değişikliği ve ani bulutlanma gibi olaylar ortadan kalktı.
Murat hocam ND üzeri değil ama AS'nin Active Radar'ı bence sizin istediğiniz birşey. Birde squawkbox'un metar update'ini kapattım AS ile çakışmasın diye buda ani bulut olaylarını tamamen kesti... Sadece artık 50Ft kala surface windlerle boğuşuyorum ama heralde buda normal... bunun için yapılabilecek birşey yok..yani önceden önlem anlamında..
TK1128
Kayhan TANRISEVEN
kayhan@turkishbird.com

"LANTIRN - NOCTIS IN DIES" (161. FILO)
Murat hocam,öncelikle geçmiş olsun...
Yaşadığınız sorun FSUIPC veya internet bağlantınızdan kaynaklanabilir.Öncelikle mutlaka FSUIPC'nin son versiyonu indirin,şu an 3.40 mevcut.FSUIPC ayarlarınızı gözden geçirin,özellikle wind ile ilgili kısmı.Sorun internet bağlantısı da olabilir.Bazen sb'nin wheaşer data aldığı server böyle takılıyor,benim de başıma geldi,zaten şu aralar ADSL'de de bir yavaşlama söz konusu.Bir daha böyle sorun yaşadığınızda sb menüsünde update wheaşer yapmak belki sorunu düzeltebilir.
Ben fs9 ile her zaman activesky 2004 kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim.Bazen vatsim metar uyuşmazlığı olabiliyor ama bu fark fazla olmadığı için hiç sorun olmuyor.Buğra kaptanın bahsettiği sorun SB metar veya activesky program database'inde ilgili meydanın bulunmaması gibi geliyor bana.Database'de olmayınca yüksek irtifalardaki rüzgar maalesef transition seviyesinde de devam ediyor.Ama tabi onun bahsettiği bir önceki (sanırım 1.94) versiyon.AS 2004 sadece 2004 için,manuelleri okumakta da fayda var.Özellikle route processing yaptığınızda ve FSUIPC ayarlarını düzgün yaptığınızda ani rüzgar değişimi,bir anda ortalığı bulut basması,ani visibility değişimleri gibi sorunlar olmaz.Tabi bu programı kullanırken sb'den wheaşer'ı mutlaka kapamanız lazım,yoksa programı boşu boşuna çalıştırırsınız,bu sorunlar devam eder durur...
Olmazsa ben size FSUIPC ve AS 2004 ayarlarımı mail ile yollarım bir de öyle deneriz
Off topic:Murat hocam bu SSW 1.5 versiyonu ne zaman çıkaracak,sizin bir bilginiz vardır kesin:D
Saygılar
Kolay gelsin
Ural Köseoğlu
TK550
Yaşadığınız sorun FSUIPC veya internet bağlantınızdan kaynaklanabilir.Öncelikle mutlaka FSUIPC'nin son versiyonu indirin,şu an 3.40 mevcut.FSUIPC ayarlarınızı gözden geçirin,özellikle wind ile ilgili kısmı.Sorun internet bağlantısı da olabilir.Bazen sb'nin wheaşer data aldığı server böyle takılıyor,benim de başıma geldi,zaten şu aralar ADSL'de de bir yavaşlama söz konusu.Bir daha böyle sorun yaşadığınızda sb menüsünde update wheaşer yapmak belki sorunu düzeltebilir.
Ben fs9 ile her zaman activesky 2004 kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim.Bazen vatsim metar uyuşmazlığı olabiliyor ama bu fark fazla olmadığı için hiç sorun olmuyor.Buğra kaptanın bahsettiği sorun SB metar veya activesky program database'inde ilgili meydanın bulunmaması gibi geliyor bana.Database'de olmayınca yüksek irtifalardaki rüzgar maalesef transition seviyesinde de devam ediyor.Ama tabi onun bahsettiği bir önceki (sanırım 1.94) versiyon.AS 2004 sadece 2004 için,manuelleri okumakta da fayda var.Özellikle route processing yaptığınızda ve FSUIPC ayarlarını düzgün yaptığınızda ani rüzgar değişimi,bir anda ortalığı bulut basması,ani visibility değişimleri gibi sorunlar olmaz.Tabi bu programı kullanırken sb'den wheaşer'ı mutlaka kapamanız lazım,yoksa programı boşu boşuna çalıştırırsınız,bu sorunlar devam eder durur...
Olmazsa ben size FSUIPC ve AS 2004 ayarlarımı mail ile yollarım bir de öyle deneriz
Off topic:Murat hocam bu SSW 1.5 versiyonu ne zaman çıkaracak,sizin bir bilginiz vardır kesin:D
Saygılar
Kolay gelsin
Ural Köseoğlu
TK550
- THY455
- Average User
- Name: Serdar DEMIRAY
- PID: 455
- Vatsim ID: 842820
- City: Istanbul
Ural hocam selamlar
FSUIPC ve As2004 ayarlarını bana da yollarmısınız.
serdardemiray@superposta.com
TK 455
Serdar Demiray
FSUIPC ve As2004 ayarlarını bana da yollarmısınız.
serdardemiray@superposta.com
TK 455
Serdar Demiray
-
- Average User
- Name: Onur VARDAL
- PID: 559
Selamlar, FS2004 için ActiveSky 1.9 versiyonunun updt.'i var (sanırım 1.924 idi) ve SB ile tam uyumlu çalışıyor. Denemenizi tavsiye ederim. Tabi performansı AS2004 gibi olamaz; ama hiç olmazsa SB ile uyumlu olması ONLINE uçuşlarda karışıklığı önlüyor. Ayrıca Orjinal CD'de gelen FSUIPC.ini dosyası da FSUIPC ayarlarını otomatik olarak ayarlıyor.
ps: SSW 1.5'i ben de sabırsızlıkla bekliyorum ama... [xx(]
Onur VARDAL
Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"
ps: SSW 1.5'i ben de sabırsızlıkla bekliyorum ama... [xx(]
Onur VARDAL
Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"