Herkese merhaba
İstekler üzerine VFR Kulübü olarak yeni bir etkinlik planladık. Plana göre herhangi bir VFR uçağıyla grupça Selçuk, Samos, Kos -mola- Bodrum yapılacak. Ama tarih konusunda birşey planlanmadı. 7 Mayıs Cumartesi diye düşündüm ama bana bağlı kalmasın, sizler nasıl uygun görürseniz oraya taşıyalım zamanı
-Bilinmesi gerekenler-
•Herşeyden önce: uçuştan önce kesinlikle Teamspeakte buluşmalıyız. Etkinlik VFR uçuş olduğu için kendi aramızda senkronize olarak seperasyonu ayarlamalıyız.
•Uçuş planına haritadaki isimler yazılmayıp, onun yerine koordinatlar yazılmalıdır.
•Uçuş planındaki uçağınızın ID si ICAO onaylı olmalıdır. Aksi taktirde hem diğer trafikler sizi yanlış görür, hem de ATC uçağınızın tipini tam olarak kestiremez. http://cfapp.icao.int/Doc8643/reports/Part2-By%20Type%20Designator(Decode).pdf linkinden kendi uçağınızı bulun ve uçuş planındaki Aircraft ID ye DESIGNATOR'u girin. (Ctrl+F, uçağınızı bulmanıza yardımcı olacaktır)
•VFR Klerans hakkında bilgiyi 9. sayfada bulabilirsiniz: http://turkishvirtual.com/Downloads/Tur ... %C4%B1.pdf
•Uçuş esnasında tabletten, telefondan ya da bilgisayardan harita açık olsun. Uçuş planının "Remarks" kısmındaki plana bakarak uçacağız. Kaybolmamak ve plana bağlı uçabilmek için bir gözünüz hep haritada olmalı.
•Ya da uçuşunuzu harita üzerinden takip etmeniz için Plan-G programını indirebilirsiniz. Ama ben eski usul, bir haritaya, bir dışarı bakarak yerimi tespit etmeyi seviyorum. Sizlere de öyle tavsiye ederim vfr uçuşun tadı asıl öyle çıkıyor
•Uçuş esnasında buluta girilmemelidir. Bunun için geçici olarak irtifa değiştirilmelidir (bulut altına girmek için)
-İlk bacak, LTFB-LGSM-LGKO Uçuş Planı-
•Departure| LTFB |
•Arrival| LGKO |
•Route| 375027N0271453E 374252N0271314E LGSM 373613N0271214E 372235N0271518E 370618N0271806E 370027N0271538E 365339N0271703E |
•Remarks| FPLAN: LTFB KUSADASI GUZELCAMLI LGSM DOGANBEY DIDIM YALIKAVAK KARABAG KOS LGKO / TURKISH VIRTUAL VFR CLUB / NON MILITARY OPERATION | (son madde askeri araçlar için önemli, UH1 gibi)
•Cruise Altitude| 4500ft (ve altı)
•Cruise Speed| cruise seviyesindeki optimum hız (Uçağın resmi dökümanında "Aircraft Performance Charts" kısmında) ya da kendi seçtiğiniz hız
Kos'daki 10 dakika çay molası ve yakıt alımından sonra
-İkinci bacak, LGKO-LTFE Uçuş Planı-
•Departure| LGKO |
•Arrival| LTFE |
•Route| 365342N0271710E 370453N0272746E 371257N0273425E |
•Remarks| FPLAN: LGKO KOS BODRUM TORBA BOGAZICI LTFE / TURKISH VIRTUAL VFR CLUB / NON MILITARY OPERATION | (son madde askeri araçlar için önemli, UH1 gibi)
•Cruise Altitude| 4500ft (ve altı)
•Cruise Speed| cruise seviyesindeki optimum hız (Uçağın resmi dökümanında "Aircraft Performance Charts" kısmında) ya da kendi seçtiğiniz hız