PSS A319, A320, A321 HAKKINDA

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
THY455
Average User
Average User
Name: Serdar DEMIRAY
PID: 455
Vatsim ID: 842820
City: Istanbul

Ural kaptan tesekkurler.
Yalnız ucus esnasinda yaklasmaya basladik ATC bize kulanılan pisti soyledi ilgili pistin ils frekansini pedestal panelde ki radyodan girebiliyorum, coursunu girmek icin MCDU dan radnav sayfasina geliyorum scratch pad a ilgili coursu yaziyorum fakat birturlu course bolumune (LSK2L yada LSK3 olacak sanirim) tikladigim halde yazdiramiyorum.
sebebini de bulamadim..

TK 455
Serdar Demiray
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820

Uçak kendi FMS database'indeki değerleri alıyor. Örneğin LTBA 36R için ILS coarse'ı 355 derece girmek istiyorum, giremiyorum; database'indeki 356 derece coarse'ını kullanıyor. Birçok ILS için böyle ufak farklılıklar var. Ayrıca A320 serilerinin VOR ILS navigasyon mantığı da diğer uçaklardan çok farklı. Kendi database'indeki approcah'ları referans olarak alıp aslında yer izini takip ettiği şeklinde ifadeler duydum ama tam olarak anlamış değilim.

Bu konuları iyi bilen arkadaşlar bize anltırlarsa herkes için yararlı olacak.

Saygılar, sevgiler..

Murat Toloğlu, TK233
Captain - İstanbul
TK550
Senior Member
Senior Member

Murat hocam selamlar,evet dediğiniz doğru,hiç dokunmazsanız,MCDUdan seçtiğiniz pist için kendi database'ini kullanır,ama RAD NAV bölümünde Hem ILS hem vor1 için istediğiniz course değerini girerseniz,bu olmaz.

Ural Köseoğlu
TK550
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

2. TOD settingi TOD'a geldiğinde pause yapacak şekilde aldım fakat çalışmadı..?? neden acaba?

Çalışmıştır, fakat Flight Recorder bilindiği üzere uçuşta pause etmeyi müsade etmiyor. Ayrıca FR kullanırken Simulasyon hızını da değiştiremezsiniz. VATSIM'de havada asılı kalmış veya Seyir sürati ışık hızına yaklaşan FlyTHY Pilotları göremezsiniz.(Flight Recorder Charisma Protection System)

Sevgiler,

Bozhan Özsoy
TK01
FlyTHY Technic
vbnick
Average User
Average User

Bozhan hocam cevap için teşekkür. Gerçi orda pause etmesinin sebebini anlamış olmasamda....

Bir ikinci sorumda terrain on ND düğmesine bastığımız zaman tahmini olarak default uçakların GPS lerinde olduğu gibi ND üzerine terrain koyuyor..fakat çalışmıyor neden acaba?

TK1128

Kayhan TANRISEVEN

kayhan@turkishbird.com

ASIL VE ASİL OLAN KARTALDIR.
"LANTIRN - NOCTIS IN DIES" (161. FILO)
THY455
Average User
Average User
Name: Serdar DEMIRAY
PID: 455
Vatsim ID: 842820

valla ben daha ucus esnasinda radnav sayfasina hic bisey giremiyorum not allowed diyor. ist icin 36R yi sectigimdede ND de frekansi 113.9 coursuda 340 gosteriyor.
A320 nin FS9 update i nereden indiriliyor bilen var mi acaba benimkinde pedestal panelden girdigim VOR frekanslari vor dugmeleri aktif oldugu halde ND de gosterilmiyor..

Saygilar

TK 455
Serdar Demiray
CnC
Junior Member
Junior Member

Selamlar

A320/340 ta ,APU - hydrolic - start up ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir sorun var

Kısaca özetleyim.. Uçağı çalıştırdıktan sonra , ışıklar/landing lights yanıyorken , taxi esnasında veya henüz duruyorken , birden cockpit ışığı hariç tüm ışıklar (landing lights/strobe/beacon..) sönüyor.. Işıkların sönmesi ile paralel, bu halde , kalkıştan sonra da GEARS UP mümkün olmuyor..

Cold and Dark ve ENGS OFF başlangıç yapıyorum.. APU MASTER SW vs ile ilgili birkaç farklı varyasyonlar deniyorum ama bir türlü olmuyor..

Son denemede BATERY SWTCHES on yaptiktan hemen sonra , APU MASTER SW /START ve APU BLEED aşamalarını yaptım.. BEACON On.. Hızlıca FMC girişleri.. START UP , önce 2.motor , çalıştıktan sonra 1. motor.. Sonra tüm ışıkları açtım.. Bir daha sönmedi , ve GEARS UP ta sorun olmadı.. Birkaç kez daha offline denemem gerekecek.. Bir zamanlama hatası var galiba.. EXT POWER ile ilgili de olabilir.. Birkaç önceki denemede , BATERIES ON hemen sonra APU MASTER SW/START/ BLEED işlemlerinden sonra da aynı sorun olmuştu gibi geliyor ama.. deneyecegim yine..

Uçuş öncesi gündüz/gece, start up ve hazırlığı doğru bir sıralama ile nasıl olmalıdır?
İlk uçuşumuz değil Airbus ile ama yine de bunu sormakta fayda var.. Bazen küçük ayrıntılar büyük sorunlara sebep olabiliyor.. :)

Sevgiler ve saygılar
İyi uçuşlar

Cüneyt Damar
Image
Onur Captain
Average User
Average User
Name: Onur VARDAL
PID: 559

http://www.justflight.com/en/ -> adresinden solda Free Download linkinden PSS A320 FS9 update'ini bulabilirsiniz.

Keyifli uçuşlar...

Onur VARDAL
Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820

Cüney kaptanım,

Uzun zamandır PSS A320 kullanıyorum sizin anlattığınız türden hiç sıkıntı yaşamadım ama PSS Frequently Asked Questions bölümünde bulduğum bir açıklama belki işinize yarar;

Q. I am unable to raise şe gear and şe radios do not work
A. check FS2002, Modules, FSUIPC, select technical tab, check "Extend battery life"

Kolay gelsin,

Murat Toloğlu, TK233
Captain - İstanbul
BurakKaratoprakli
Junior Member
Junior Member

Ben PSS320 iFDG merge yaptik hersey calisiyor ama virtual cocpit cikmiyor onu nasil cikartacagiz bilen var mi?
BurakKaratoprakli
Junior Member
Junior Member

PSS320 iFDG merge yaptim hersey calisiyor ama vitual cocpit gecmiyor onu nasil yapacagiz bilen varmi
TK550
Senior Member
Senior Member

Benim bildiğim merge sonrası virtual cocpit çalışmıyor[B)]

Ural Köseoğlu
TK550
BurakKaratoprakli
Junior Member
Junior Member

Bu virtual cocpit neden cikmiyor PSS si iFDG ye merge yapinca bilen var mi veya cozen varsa iletin bizede, ben cikirtamadim hersey guzel calisiyor ama virtual cocpit yok, ben devamli PMDG gibi onu kullaniyorum cok guzel
BurakKaratoprakli
Junior Member
Junior Member

Selcuk birde su agabilerini bir kirmadan bir de PSS 320 nin turkish texture yapsan cok iyi giderdi.:):):)
Onur Captain
Average User
Average User
Name: Onur VARDAL
PID: 559

Evet. PSS A320-A321 TURKISH Texture gerçekten çok güzel olurdu.

Onur VARDAL
Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”