737-800 NG PANEL

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

targan selamlar,

elimde iki panel var ve biraz sorunum var bunlarla ilgili. senden biraz yardım rica etmek istiyorum. mail adresini alabilmem için bana bir mail atarmısın

hakan737@superonline.com

çalışmalarında zaten başarılıydın, computerpilot olayı ile şimdi daha çok gurur duydum. başarıların devamı dileğimle

Hakan737Guven
Pathfinder
Average User
Average User
Name: Selçuk
PID: 13

Sevgili Targan,
FFX'in 737-800'ünü kullanıyorum.Yeni 800 panelini yüklemeden once panel olarak da senin 400 panelin son versiyonunu kullanıyordum,o zaman kokpitten numlock 2'ye bastığımda ucağın kanatları, motorları, beacon ve strobelerin çalışması gorunuyordu.
Fazla zahmetli olmuyorsa iki isteğim olacak. Birincisi 400 panelin kokpit içi gorüntüsünde sağ, sol, sağ arka ve sol arkaya bakınca 800 panelindeki görüntülerin aynı olması, ancak arkaya bakıldığında yukarıda bahsettiğim gibi kanat, motor görüntüsü.
İkincisi ise 800 panelde kokpit içinden arkaya bakıldığında FFX ucağı ile senin 400 paneli kullandığımda olduğu gibi kanat ve motorların görünmesi.
Bu konularda hiç bilgim olmadığı için çok zahmetli bir şey ise ltf zorlanma, bu şekilde de idare ediyoruz.
Çok tşk.ler ve sevgiler

Selçuk Toramanoğlu
TK 13
MD
Junior Member
Junior Member

Selçuk Kaptanım,

Eğer mümkünse FFX 737 800' ü indirdiğiniz adresi belirtirseniz çok sevinirim.

Ayrıca Fleet sayfasında 737 800 için önerilen panel, online olunduktan kısa süre sonra FS02 nin kendiliğinden kapanmasına yol açıyor, bu nedenle Targan'ın çalışmasını büyük bir zevkle kullanıyor ve öneriyorum. Bu konuda benzer tecrübesi olan var mı ?

Can Hürel
TK393

CH
THY4743
Senior Member
Senior Member
Name: Targan UNUTMAZ
PID: 4743
Vatsim ID: 1130878
City: Istanbul

Selçuk hocam selam, anladığım kadarı ile 738 NG panelinde de 734 teki arka görüntü olsun istiyorsunuz (pencereden gözüken kanat)ve de
sağ, sol ve arka sağ, sol görüntülerde de 734'tekiler 738'demi olsun diyorsunuz onu tam anlayamadım. Yada tam tersi :)
Bu arada mail adresiniz nedir acaba?
Sevgiler,
Targan...

tago...
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Targan merhaba,

Gönderdiğim maili aldın mı?

Saygılarımla,

Bozhan Özsoy
TK01
FlyTHY Technic
Pathfinder
Average User
Average User

Sevgili Targan,
Belki iyi anlatamadım. 738'de senin 400 panelini kullandığım zaman kokpitten sol ve sağ arkalara baktığımda kanat ve baktığım tarafa uygun olarak sol veya sağ motorları, arkaya baktığımda ise her iki kanat ve motorları görüyordum. (Bu arada stobe ve beacon çakışları da görünüyordu)
Ancak 738 ile senin 800 panelini kullanmaya başlayınca motor ve kanat görüntülerine artık ulaşamıyorum, bunun yerine sol,sağ, sol ve sağ arkalarda kokpitin güzel görüntüleri oluşuyor, ancak senin repaintin olan 734 ile kullandığım yine senin 400 panelinde bu görüntüler olmuyor ve default panel görüntüleri oluşuyordu.
?imdi bunların karışımından bir panel hayal edelim.
Senin repaintin olan 734 uçağı kullanırken (senin 400 panel ile) sol, sağ, arka sol ve sağ yaptiğimizda kokpit görüntülerini,(default olmayan, senin 800 panelinde olduğu gibi) arka (numlock 2) yaptığımızda ise her iki motorun strobe ve beacon çakışları ile görüntülerine (738 ile senin 400 panelini kullandığımızda olduğu gibi)ulaşalım.
738 ile senin 800 panelini kullanırken de, şu anda ulaşabildiğimiz mevcut halinden tek fark olarak, arka tuşuna bastığımızda kokpit kapısını değil her iki kanat ve motorları görelim.(Beacon ve strobeler çalışıyorsa çakarak)
Umarım anlatabildim Bana da biraz karışık geldi:))))
Bu tamamen benim zevkim için olduğundan bayağı bencil bir talep olduğunu biliyorum, dediğim gibi teknik bilgim olmadığından verebileceği zahmet konusunda da sağlıklı bir yorum yapamıyorum. Eğer seni zorlamayacaksa ne ala, ama pek zahmetli ise kuleye bildirerek pas geçebilirsin:)))
Mail adresim storamanoglu@hnutexp.org
Anlayışın ve bugüne kadarki mükemmel çalışmaların nedeniyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Sevgi ile kal,

Selçuk Toramanoğlu
TK 13
Pathfinder
Average User
Average User

Sevgili Can,
Nereden download ettim bilmiyorum. Ancak uçak seçerken "description" bölümündeki açıklama aynen şöyle: "Model by FFX, Paint by Sam Need"

Daha deneyimli arkadaşlar sana yardımcı olacaktır umarım.

Sevgilerimle

Selçuk Toramanoğlu
TK 13
MD
Junior Member
Junior Member

Selçuk Hocam,

Fleet bölümündeki B737 800' müş
Sağolun

Can Hürel

CH
THY4743
Senior Member
Senior Member

Selçuk hocam olay anlaşıldı, size en yakın zamanda mail atacağım [;)]

Bozhan hocam mailiniz malesef gelmedi, ben bir kaç gündür yoktum ve de kablo nette bir arıza vardı, şimdi yapıldı, tekrar yollarsanız sevinirim.

Hakan hocam size bir mail attım acaba ulaştımı? Problemlerden dolayı ulaşmamış olabilir.
Sevgiler,
Targan...

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Bozhan hocam bu arada forumdaki mailim maalesef gecerli degil belki de haklı olarak oraya attınız [:I] ama bir türlü düzeltemedim :)
yeni mail adresim targan@ultratv.net
Sevgiler,
Targan...

tago...
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

Targan mailini aldım, foruma pek fazla bakmadığım için geç cevapladım.kusura bakma. benimkinin acelesi hem yok hemde vakit ayırmak zorunda değilsin. vaktin ve keyfin olurda bakarsan sevinirim sadece. teşekkürler

Hakan737Guven
THY4743
Senior Member
Senior Member

Selçuk hocam selamlar,
Size mail attım ama bu aralar benim kabloda problemler var belki ulaşmaz ve de diğer arkadaşlara da lazım olabilir diye buraya da yazdım :)

"Senin repaintin olan 734 uçağı kullanırken (senin 400 panel ile) sol, sağ, arka sol ve sağ yaptiğimizda kokpit görüntülerini,(default olmayan, senin 800 panelinde olduğu gibi) arka (numlock 2) yaptığımızda ise her iki motorun strobe ve beacon çakışları ile görüntülerine (738 ile senin 400 panelini kullandığımızda olduğu gibi)ulaşalım."

Benim repaint yaptığım 737-400 uçağında kendiliğinden virtual cockpit olduğu için (Orjinalindeki aircraft.cfg ile ilgili) maalesef 800 deki cockpit görüntülerini kullanamayız. İkisi üst üste biner. Bu nedenden dolayı FS2004 için yaptığım 737-400 panelinin (2002 de de çalışıyor) add-on zipinde hem virtual cockpitli uçaklar (FS default uçakları) hemde virtual cockpitsiz uçaklar (FFX falan gibi) için ayrı ayrı panel klasörleri var.Kısacası FS nin default 737-400 uçağında mecburi olarak kendi virtual cockpitini kullanmak gerekiyor. Bunu bir ara silmeyi denedim fakat beceremedim. Uçağın model ve air dosyaları ile ilgili ve bu dosyaları açmayı beceremedim :) Hatta forumda bile bir ara konusu olmuştu virtual cockpit nasıl silinebilinir diye fakat bir sonuca ulaşamadık :) Ama eğer default olmayan bir 737-400 kullanırsanız (FFX gibi yani virtual cockpitsiz) o zaman aşağıda anlatacağım 737-800 için olan işlemi (Arkaya bakınca motorlar gözüksün) o uçak içinde yapabilirsiniz.

Gelelim 737-800 deki isteğinize, cockpit görüntüleri kalsın sadece arkaya bakınca kapı yerine kanatlar gözüksün diyorsunuz. O zaman panel klasörü içindeki panel.cfg dosyasını herhangi bir notepad te açın,
Yukardan aşağıya zannedersem 8 yada 9. sıradaki
Fixed Window33=Rear satırını silin ve kapatırken değişiklikleri kaydedip çıkın. Uçağınızı yeniden açtığınızda zannedersem istediğinizin olmuş, arkaya bakınca motorların gözüküyor olması gerekir :)

Bu arada 5 ve aynı anda da 1 yada 2 ye basarsanız Cabin içinden sağ ve sol kanatlar gözükür.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Sevgiler,

Targan...

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

"Bu arada 5 ve aynı anda da 1 yada 2 ye basarsanız Cabin içinden sağ ve sol kanatlar gözükür."

1 yada 3 olucaktı yanlış yazmışım :)
Targan...

tago...
Pathfinder
Average User
Average User

Sevgili Targan,
800'de dediklerini yaptım ve ıstediğim sonucu aldım. 400 için yeni FS2004 panelini download edip sonucu bildireceğim.
İlgin ve anlayışın için tekrar tekrar teşekkürler..

Selçuk Toramanoğlu
TK 13
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”