Turkish Virtual Pilot Handbook Available !

Only for Turkish Virtual Pilots!

Turkish Virtual Pilot Handbook Available !

Postby THY3009 » 18 Nov 2020, 14:37

Turkish Virtual pilotlarının, Turkish Virtual ile ilgili bilmesi gereken her şeyi içeren bir el kitabını (Pilot HANDBOOK) tamamladık. El kitabı, şartlar ve koşullarımız, kurallarımız ve yönetmeliklerimiz, işletim prosüdürlerimiz, operasyon kılavuzları, uçuş okulu, flight recorder (FDR), website sistemleri, talimatlar ve hızlı başlangıç Kılavuzu gibi bir çok konuyu bir tek bir el kitabı altında birleştirdik ve anlattık.

Devamlı büyüyen ve gelişen bir kuruluş olarak, dostça bir şekilde topluluğumumuzu sürdürmemizi sağlamak için bazı kurallar ve düzenlemeler belirlemenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Üyelerin kuralları ve düzenlemeleri tahmin etmeye ve kendi başlarına üstlenmeye bırakan, belirli ve net olmayan, herkese karşı farklı kural geliştiren diğer VA'ların aksine, hem personel hem de üyelerin istedikleri zaman merak ettikleri yada bilmek istedikleri konulara rahat bir şekilde ulaşabilecekleri bu el kitabının, elinizin altında olmasının büyük bir fayda olduğunu düşünüyoruz.

El kitabının, sol tarafında bulunan menü kısmı içinden konulara kendi başlıkları altından kolaylıkla ulaşabilirken, aynı zamanda kendi içinde ki arama özelliği ile de istediğiniz konuları kelime yada cümle içinde aratıp, gene kolayca ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Dark Mode, Font Size değiştirme ve konulari Pin'leme özellikleriyle'de isteyen kullanıcılara kolaylıklar sağlamaktadır. Ayrica cep telefonlari uzerinden de tam uyumlu.

El kitabı sürekli olarak geliştirilmeye ve ilgili, faydalı ve yararlı konuların eklenmesine ara verilmeden devam edilecektir. Eğer sizinde El Kitabı ile ilgili görüş ve tavsiyeleriniz olursa, bunları duymaktan fazlasıyla mutlu oluruz.

Tüm pilotları, bu el kitabının içindeki politika ve düzenlemeleri okuyup anlamanız için birkaç dakikanızı ayırmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca el kitabı ile ilgili görüşlerinizi sunacağınız SURVEY'e de aşağıda ki linkten ulaşabilirsiniz.

Pilot Handbook'in oluşturulmasında büyük katkılar sağlayan Sn. Fikret Anıl HAKSEVER'e sonsuz teşekkürler. Eksik olma sevgili Anıl.

Pilot El Kitabına gitmek için lütfen aşağıda ki linke TIKLAYIN!
Pilot Handbook : https://docs.turkishvirtual.com/
Turkish Virtual Documentation Service Survey : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... Q/viewform


We have now completed the Turkish Virtual pilot handbook which includes everything a pilot needs to know in regards to Turkish Virtual and how we operate. The handbook can be considered as our terms & conditions, rules & regulations, operating procedures, guide to Turkish Virtual, we have combined everything into one document.

We would encourage all pilots to take a few minutes of your time to read and familiarise yourself with the handbook and the policies & regulations within it.

As a growing organisation we feel it important to set out rules & regulations to ensure we maintain a friendly community. Unlike other VAs which leave their members to guess and assume rules & regulations we feel it a huge benefit to all, both staff and members to always be able to refer back to the handbook.

Endless thanks to Mr. Fikret Anıl HAKSEVER for his great effort and contribution in the creation of the Pilot Handbook.

Please CLICK on this link to go to Pilot Handbook !
Pilot Handbook : https://docs.turkishvirtual.com/
Turkish Virtual Documentation Service Survey : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... Q/viewform
User avatar
THY3009
Advanced Member
 
Posts: 537
Joined: 28 Mar 2011, 09:06
Location: Turkey
Name: Yalcin KESER
City: Istanbul
PID: 3009
Vatsim ID: 1188102
Skype: yalcin.keser1

Re: Turkish Virtual Pilot Handbook Available !

Postby THY4248 » 18 Nov 2020, 18:59

Güzel bir düşünce ve uygulama.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz :clap:
User avatar
THY4248
Junior Member
 
Posts: 54
Joined: 09 Jul 2018, 06:38
Location: Turkey
Name: Fatih Bas
City: Istanbul
PID: 4298
Vatsim ID: 1428389

Re: Turkish Virtual Pilot Handbook Available !

Postby artuncs » 21 Nov 2020, 15:02

Feedbacks'lerinizi asagida ki link uzerinden bekliyoruz. Daha fazlasi icin lutfen sitemiz uzerinde bulunan contact us - feedbacks secenegini kullaniniz. Tesekkurler.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... Q/viewform
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 1927
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: Turkish Virtual Pilot Handbook Available !

Postby artuncs » 03 Dec 2020, 13:35

Merhabalar, pilot handbook gelişmeye ve içinde yeralan bilgiler artarak çoğalmaya devam ediyor. Turkish Virtual olarak biliyorduk ki el altı kitapçığına yeni pilotlarımız çok ihtiyaç duyuyordu ve olmayınca da sürekli sistemler ile alakalı bilgi sahibi olabilmek için, konu arayışlarına giriyorlardı. Özellikle gerek FDR başlatma ve kullanımı ile buna bağlı FDR sistemleri ve website sistemleri konusunda kafa karışıklığı nedenleri ile çok soru alıyorduk. Bu sebepten devamli olarak bize gelen bu sorulara yetişme ve anlatma zorluğu da yaşıyorduk. Şimdi gittikçe artan bir şekilde el kitabı altında, tek bir yerde konularımız hızlı bir şekilde çoğalıyor ve Va'miz da yeni eski herkesin faydalanabileceği yararlı konular ile doluyor.

Bana özellikle sorulan bir soru var, neden sadece İngilizce ve Türkçe içerik yok. Açıkçası, dünyanın bir çok yerinden yabancı pilotlara sahibiz ve Turkish Virtual Yönetimi olarak bazı konularda açıklama getirmek zorunluluğu doğuyorsa, bunu hem türkçe hemde İngilizce olarak yapıyoruz, aslında çoğunlukla yapmaya çalışıyoruz. Yabancı pilotlarimızdan geçmiş zamanlardan bu yana bir çok eleştiri aldık ve açıkladığımız Türkçe yazının ne anlama geldiğini ve kendilerine de İngilizce olarak açıklanmasını isteyen haklı talepler oldu. Bu yüzden bende, hem havacılıkta geçerli birkaç dilden biri olan ve en çok kullanılan İngilizce üzerinden bir pilot handbook oluşturmaya çalıştım. Bir de pilot handbook, sadece Turkish Virtual üyelerine açık değil, havacılığa gönül vermiş herkesin ulaşabileceği ve yararlanabileceği şekilde, bir doküman olarak sundum. Kişi ister bizim VA'mızda uçsun, ister başka bir VA'da ama gelsin Turkish Virtual hizmetlerinden yararlansın istedim. Bunun dışında bildiğiniz gibi Turkish Virtual olarak neredeyse hiç reklam yapmayan ama buna rağmen pilotların kendilerinden geldiği ve bizi bulduğu yada baskalarina tavsiye ettigi bir VA'yiz. İşte bize dışarıdan bakan ve VA'mızı anlamaya çalışan, merak eden kişilerede pilot handbok referans olsun, VA'mızı, FDR ve diğer sistemlerimizi de tanısın istedim.

Bunun dışında benim şahsen Türkçe yazma ve anlatma kaabiliyetiminde az olması ve konuları karıştırabileceğim nedenleri de biraz var dokümanın İngilizce olmasında :) Bunu da itiraf ediyim. Eğer İngilizceden Türkçeye belirli konulari çeviri yapmak isteyecek gönüllü arkadaşlarımız var ise, benim İng yayınladığım konuları Türkçeye çevirip verirse, bunları da pilot handbook içinde o kişinin ismi ile yayınlarım, bu çokta iyi olur.

Ama şimdi bir kaç gündür bazı Türkçe dökümanlar da eklemeye başladım. Zaman içinde bunları da arttıracağım. Bazı arkadaşlar Google Translate'in Türkçe çevirileri oldukça iyi yaptığından bahsetti bana. İngilizce yetersizliği olan arkadaşlarımız için söylüyorum. İng konuları isterseniz Google Translate üzerinden çevirip, Türkçe üzerinden daha iyi anlamaya çalışabilirsiniz.

Sizlerden gelecek, tavsiyelere açığım. Eksik ve yanlış gördüğünüz konuları yada yerleri bana işaretlerseniz, o kısımları düzeltirim. Her türlü havacılık ve eğitim içeren izinli dökümanlara ihtiyacım var. Kendinizin yazdığı ve açıkladığı
eğitim dokümanları olur ise, çok daha iyi olur ve bunları hem site, hemde pilot handbook üzerinde yayınlarım.

Pilot handbook'a sitemiz 'documentations' altindan ulasabilirsiniz.
Teşekkürler.
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 1927
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: Turkish Virtual Pilot Handbook Available !

Postby THY3716 » 03 Dec 2020, 21:30

Erhan abi, bu çalışmada müthiş bir emek var ve siz şu an tek başınıza bu yükü sırtlanmış durumdasınız. Gerçekten kolay olmayan bu çalışmada size emeklerinize sağlık demekten başka bişey şu an elimizden gelmiyor. Kurumsal kimliğimize yakışır enfes bir çalışma olan bu çalışmada şu an Türkçe için hiç endişelenmenize gerek yok. Zaten tüm sayfalar yeterince anlaşılır durumda ve belki daha ileri zamanlarda zaman ve fırsat bulunursa Türkçeleştirme yapılabilir. Şu an bu hali bile oldukça başarılı ve bilgilendirici. Tekrar ellerinize sağlık.
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1366
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: Turkish Virtual Pilot Handbook Available !

Postby ahmet » 04 Dec 2020, 20:59

Erhan abi emeğine sağlık, Çok güzel olmuş. Ben PDF falan sandım ama açılınca sayfalar şaşırdım. Kendine iyi bak abi grs.

Ahmet
only the god can judge me
ahmet
Newbie
 
Posts: 15
Joined: 08 Aug 2005, 13:23
Location: Turkey

Re: Turkish Virtual Pilot Handbook Available !

Postby artuncs » 05 Dec 2020, 10:20

ahmet wrote:Erhan abi emeğine sağlık, Çok güzel olmuş. Ben PDF falan sandım ama açılınca sayfalar şaşırdım. Kendine iyi bak abi grs.

Ahmet

Tesekkurler Ahmetcim, goruselim bir ara, selamlar.

THY3716 wrote:Erhan abi, bu çalışmada müthiş bir emek var ve siz şu an tek başınıza bu yükü sırtlanmış durumdasınız. Gerçekten kolay olmayan bu çalışmada size emeklerinize sağlık demekten başka bişey şu an elimizden gelmiyor. Kurumsal kimliğimize yakışır enfes bir çalışma olan bu çalışmada şu an Türkçe için hiç endişelenmenize gerek yok. Zaten tüm sayfalar yeterince anlaşılır durumda ve belki daha ileri zamanlarda zaman ve fırsat bulunursa Türkçeleştirme yapılabilir. Şu an bu hali bile oldukça başarılı ve bilgilendirici. Tekrar ellerinize sağlık.

Tesekkurler Bahadir. Evet dedigin gibi bir sure gecsin ve bakalim sonrasinda Turkcelestirme konusunda neler yapabiliriz.

Bu arada Fikret Anil HAKSEVER kardesime, pilot handbook'un alt yapisini hazirladigi ve Turkish Virtual sistemine entegre konusunda yaptigi calismalar ile, her daim bana verdigi destek icin sonsuz Tesekkurler. Pek cok sey ogrendim kendisinden, ozellikle markdown kodlama bakimindan. Eksik olma Anil.
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 1927
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc


Return to Turkish Virtual Documentation Services Bug Reports|Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest