fsnav

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY410
Officer
Officer
Name: Batu Demir
PID: 410
Vatsim ID: 842060
City: İzmir

herkese selamlar,
geçen gün bir arkadaşımızın benim sorum üzerine tavsiye etti?i uçuş planı yapmak için kullanıla fsnav 4.5 i download ettim ve scenery database kurdum herşey yolunda ama help menüsüne ne kadar baksamda bu programın nasıl çalıştı?ını pek anlayamadım. planı nasıl yapabilirim(özellikle bu sitedeki uçuş planlarına göre) ve planı yaptıktan sonra ne yapmam gerekiyor.(Bu program bana planı uçrken nasıl göstericek ya da ben nasıl bu planı uygulayabilece?im) beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. hepinize şimdiden çok teşekkürler:) iyi uçuşlar

TK410
BATU DEMYR

bat_bat
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Merhaba Batu Kaptan;

FSNav ın normal FS2002 directory sine kurulumunu yaptıysan herhangi bir ucagi seçip havaalanında herhangi bir yerdeyken F9 a basarsan FSnav çalışmaya başlar. Ucus planını yapmak için yapman gereken izleyeceğin rotadaki VOR/NDB/Int. ı sürükle bırak metoduyla harita üzerinden alıp yukarıdaki pencereye bırakmak. Planını yaptıktan sonra uçak ikonlu bir buton var, buradan uçak tipini seçiyorsun. Daha sonra onun yanındaki butona basıp uçuş yüksekliğini ve hızını yazıyorsun. Bu kadar... İstersen kaydedebilirsin planını, kolay gelsin.

Harita üzerinde işin bittikten sonra F9 la kapatıp açabilirsin. Devreye almak içinde harita görünümündeyken FlyNav gibi (adını şu an hatırlayamadım) bir tuş var ona basarsan tüm kontrolleri yapar(yükseklik, baş, hız gibi)

İyi uçuşlar...

Selçuk Poyraz
TK157

Edited by - Selçuk on 15/07/2002 00:31:23

Edited by - Selçuk on 15/07/2002 00:32:04
THY410
Officer
Officer
Name: Batu Demir
PID: 410
Vatsim ID: 842060
City: İzmir

Selçuk Kaptan verdiğin tüm bilgileri uygulayacağım yardımların için çok teşekkür ediyorum.

TK410
BATU DEMİR

bat_bat
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”