herkese selamlar,
geçen gün bir arkadaşımızın benim sorum üzerine tavsiye etti?i uçuş planı yapmak için kullanıla fsnav 4.5 i download ettim ve scenery database kurdum herşey yolunda ama help menüsüne ne kadar baksamda bu programın nasıl çalıştı?ını pek anlayamadım. planı nasıl yapabilirim(özellikle bu sitedeki uçuş planlarına göre) ve planı yaptıktan sonra ne yapmam gerekiyor.(Bu program bana planı uçrken nasıl göstericek ya da ben nasıl bu planı uygulayabilece?im) beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. hepinize şimdiden çok teşekkürler:) iyi uçuşlar
TK410
BATU DEMYR
bat_bat
fsnav
- THY157
- VIP Member
- Name: Selçuk POYRAZ
- PID: 157
Merhaba Batu Kaptan;
FSNav ın normal FS2002 directory sine kurulumunu yaptıysan herhangi bir ucagi seçip havaalanında herhangi bir yerdeyken F9 a basarsan FSnav çalışmaya başlar. Ucus planını yapmak için yapman gereken izleyeceğin rotadaki VOR/NDB/Int. ı sürükle bırak metoduyla harita üzerinden alıp yukarıdaki pencereye bırakmak. Planını yaptıktan sonra uçak ikonlu bir buton var, buradan uçak tipini seçiyorsun. Daha sonra onun yanındaki butona basıp uçuş yüksekliğini ve hızını yazıyorsun. Bu kadar... İstersen kaydedebilirsin planını, kolay gelsin.
Harita üzerinde işin bittikten sonra F9 la kapatıp açabilirsin. Devreye almak içinde harita görünümündeyken FlyNav gibi (adını şu an hatırlayamadım) bir tuş var ona basarsan tüm kontrolleri yapar(yükseklik, baş, hız gibi)
İyi uçuşlar...
Selçuk Poyraz
TK157
Edited by - Selçuk on 15/07/2002 00:31:23
Edited by - Selçuk on 15/07/2002 00:32:04
FSNav ın normal FS2002 directory sine kurulumunu yaptıysan herhangi bir ucagi seçip havaalanında herhangi bir yerdeyken F9 a basarsan FSnav çalışmaya başlar. Ucus planını yapmak için yapman gereken izleyeceğin rotadaki VOR/NDB/Int. ı sürükle bırak metoduyla harita üzerinden alıp yukarıdaki pencereye bırakmak. Planını yaptıktan sonra uçak ikonlu bir buton var, buradan uçak tipini seçiyorsun. Daha sonra onun yanındaki butona basıp uçuş yüksekliğini ve hızını yazıyorsun. Bu kadar... İstersen kaydedebilirsin planını, kolay gelsin.
Harita üzerinde işin bittikten sonra F9 la kapatıp açabilirsin. Devreye almak içinde harita görünümündeyken FlyNav gibi (adını şu an hatırlayamadım) bir tuş var ona basarsan tüm kontrolleri yapar(yükseklik, baş, hız gibi)
İyi uçuşlar...
Selçuk Poyraz
TK157
Edited by - Selçuk on 15/07/2002 00:31:23
Edited by - Selçuk on 15/07/2002 00:32:04