Herkese selamlar;
DF de FLARE nasıl Armed oluyor ..Bu dula channel denen hadise ILS yaklaşma yaptı?ımız pistin ILS frekansını her iki Com radyoya yazmakmıdır? Yada Flare için illaki APP ilemi yaklaşma yapmamız gerekiyor.?
FMS de ucarken örne?in LTAC -LTBA ucuyoruz .36 r kullanımda.FMS de RX 36 bir nokta belirliyor ,hatta bu ext.line 'ın mesafesini kendiniz belirliyorsunuz ? Bu noktayı direkt olarak şimdi ismini hatırlyamadın örne?in LYMAN olarak girme şansın olamıyor ? Neden ?
Şimdiden Teşekkürler
Ergenekon kucuk
DF 737 ile ilgili bazı sorular.
-
- Average User
Selam,
RX36R, 36R pistinin 12 DME açığındaki bir noktadır, ARR sayfasından inilecek pist deçildiğinde RX36R ve MA36R (missed app.) otomatik olarak uçulacak bacaklara eklenir. Bu sayede Localiser'e establish olmak için mesafe ayırmış olursun, istersen RX36R waypoint'ini LEGS sayfasından silip manuel olarak LIMAN ints. girebilirsin.
Çift otopilot ile yaklaşma ve Flare için her iki NAV radyonun ILS frekansına set edilmiş olması gereklidir. Tek otopilot ve appr modu ile yaklaşmada ILS establish olduktan sonra ikinci otopilotu da arm edersen EADI'de Dual channel ilan edilir, FLARE ise yer+500ft'de EADI'de gözükür.
RX36R, 36R pistinin 12 DME açığındaki bir noktadır, ARR sayfasından inilecek pist deçildiğinde RX36R ve MA36R (missed app.) otomatik olarak uçulacak bacaklara eklenir. Bu sayede Localiser'e establish olmak için mesafe ayırmış olursun, istersen RX36R waypoint'ini LEGS sayfasından silip manuel olarak LIMAN ints. girebilirsin.
Çift otopilot ile yaklaşma ve Flare için her iki NAV radyonun ILS frekansına set edilmiş olması gereklidir. Tek otopilot ve appr modu ile yaklaşmada ILS establish olduktan sonra ikinci otopilotu da arm edersen EADI'de Dual channel ilan edilir, FLARE ise yer+500ft'de EADI'de gözükür.
- THY177
- VIP Member
- Name: Ergenekon Kucuk
- PID: 177
Bozhan Bey ;
ilgine çok teşekkü ederim .Cmd deki ikinci ap 'yi ıls established olduktan sonra arm edeceğimi düşünmemiştim/bilmiyordum .
Bugün hemen deneyeceğim .
Çok teşekkürler .
Tk 177 Ergenekon Küçük
ilgine çok teşekkü ederim .Cmd deki ikinci ap 'yi ıls established olduktan sonra arm edeceğimi düşünmemiştim/bilmiyordum .
Bugün hemen deneyeceğim .
Çok teşekkürler .
Tk 177 Ergenekon Küçük