PROGRAM YARDIM

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
TK303
Rookie
Rookie

Arkadaşlar,
Daha önceki forum mesajlarında anlatılmış ancak daha teferruatlı bilgiye ihtiyacım var.SB ve FS2002 yi iki ayrı pc de çalıştırmak istiyorum.Wide FS lazım.Buldum ama key geçersiz.Register edemedim.Bu konuda Wide FS ve uygun FSUYPC elinizde varsa yönlendirebilir yada mail atabilirseniz sevinirim.Ayrıca bu olayı iki ayrı PC de çalıştırabilmem için tam açıklamalı bilgi verirseniz sevinirim.Mail adresim atilla_dinc@mynet.com.tr.Şimdiden teşekkürler.
bgurbuz
Newbie
Newbie

Bir süredir SB3 ü ve FS2004 ü iki ayrı PC üzerinden çalıştırıyorum. Sanırım aynı işlemi FS2002 ile de yapabilmeniz lazım. Konu ile ilgili daha önce bir topic açmıştım.

http://www.flyşy.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3024

Kolay gelsin.

Bora GÜRBÜZ
orhaner
Newbie
Newbie
Name: Orhan Erden
PID: 1391

Selamlar,
Bora Gürbüz Kaptanın iki pc ile çalışma topiginden sonra bende bu işe merak sardım, elimde mevcut configirasyonu daha düşük ikinci bir pc vardı FSUIPC ve WideFS programını register ederek (30 EURO)iki pc'yi birbirine bagladım. Daha önceki topikte de belirtildigi gibi Cocpit'ten çıkmadan herşeyi diger pc'den halledebiliyorsunuz.

Bir süre sonra diger Client programı olan FSInn'in Operation Manual'ini okuyunca FSInn ile de iki pc'nin birbirine baglanabilecegini ve bunun için herhangi bir para da ödemem gerekmedigini görünce manuel okumamanın cezasını 30 EURO ile ödedigimi anladım. Çok kolay bir şekilde FSInn'i kurdum daha önce kullanamadıgım bu programı ikinci pc'de çalıştırınca Squawkbox'u bırakıp FSInn kullanmaya başladım. Özellikle TCAS'ı olmayan uçakları yogun trafik oldugu zamanlarda da kullanabilir hale geldim.

Iki pc'nin avantajlarına gelince,

- Kokpit'i hiç bir zaman kendi haline bırakmıyorsunuz :)
- Masanızda zaten kısıtlı olan yerlerde bir de chartlarla boguşmuyorsunuz,
- FS'nin çalıştıgı PC tüm kaynaklarını FS için harcıyor ve ilave performans alıyorsunuz,
- vs vs vs.

Eger istenirse bu konuda daha fazla yardımcı olmaya hazırım.

Sevgiler Saygılar,

Orhan Erden
cydonia
Rookie
Rookie

Merhaba TK303. Adınızı da profilinizi araştırarak bulabildik Atilla Dinç Bey:))Aşağıdaki linkte bu iş ile ilgili bir kaç detay var ama makinenizin özellikleri de tutması lazım sanırım.

http://www.wideview.it/
http://www.wideview.it/my_cockpit.htm

Tabi bu adam işi abartmış biraz ama en azından yardımcı olur sanırım.

Ayrıca Google'de wideview fs veya fs wideview diye aratırsanız bir çok şey çıkar karşınıza. Tabi Bora Hoca'mın anlattıkları da yeter sanırım. Sevgiler...:)

Tuğrul Mustafa
TK942
Second Officer

lider_eagle
bgurbuz
Newbie
Newbie

Orhan Erden Kaptan'ın dediği gibi FSInn'i 2.PC üzerinde çalıştırdım. Gerçekten SB3'e göre üstün yönleri çok. Fakat FSInn'in içerisinde bir voice modülü olmadığından ayrıca bir voice programı (AVC/RogerWilco) kullanmak gerekiyor.

İşte benim sorunum burda başlıyor. FSSInn'in kurulu olduğu 2.PC'ye AVC'yi kurdum. Daha sonra AVC'yi daha pratik kullanabilmek için "AVC Tuner"e ihtiyacım olduğunu gördüm. Fakat "AVC Tuner" i kurduğumuz PC de FS'in de yüklü olması gerekiyor. Fakat o PC de FS yok.

AVC tuner olmadan da tüm ATC lerin voice serverlarının manuel olarak girilmesi gerekiyor AVC'ye.

Sorum şu: "FSInn'i kurduğumuz 2.PC de "AVC" ve "AVC Tuner" i kullanarak voice olayını çözmemiz mümkün mü?"

Bora GÜRBÜZ
orhaner
Newbie
Newbie
Name: Orhan Erden
PID: 1391

Selamlar,

FSInn client kurulu pc'ye AVC yüklemek kafi, AVC Tuner programını bende yüklemistim ama su an kaldırdım tek başına AVC SB3'deki gibi çalışıyor, Uçaktakı com menusunden VHF1'i ayarladıktan sonra otomatik olarak AVC açılıyor ve ATC ile iletişimi saglıyor.
Yalnız unutulmaması gereken FSInn/Options/voiceoptions menuden AVC dizinini tanımlamak gerekiyor.

Orhan Erden
bgurbuz
Newbie
Newbie

Bu kadar basit olabileceğini düsünmemistim acikcasi. Sorunsuz olarak 2.PC üzerinde FSInn'i kullanıyorum. Kesinlikle SB3'ten cok cok daha iyi bir yazilim.

Tesekkürler, Orhan Kaptan.

Bora GÜRBÜZ
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”