XSQUAWKBOX Bağlantı Sorunu hk.

General discussions focusing on the X-Plane Simulator. Help and user guidance on this simulator is available here. If you are an X-Plane user, please contribute to this new support forum for X-Plane

XSQUAWKBOX Bağlantı Sorunu hk.

Postby THY4382 » 04 Apr 2020, 07:38

Merhabalar Kaptanlarım,

Geceden beridir XP11 de xsquawkbox ta bağlantı sorunu yaşıyorum. Dün hiç bir sorun yoktu. Ancak şimdi bağlanmak istediğimde "Unauthorized client sotfware (16)" uyarısı alıyorum. bütün serverlardan denememe rağmen başarısız oldum. Başına gelen veya çözümü olan varmı.

Geçenlerde VATSIM serverlarında problemden bahsediliyordu, her ihtimale karşı uçuşumu tamamladım ve ekran görüntülerini de aldım. Eğer mümkünse uçuşumunda geçerli sayılmasını rica ederim.

Saygılarımla
Last edited by artuncs on 04 Apr 2020, 10:50, edited 1 time in total.
Reason: The Topic has been moved !
User avatar
THY4382
Average User
 
Posts: 184
Joined: 04 Feb 2010, 12:45
Location: Turkey
Name: Eren DOĞAN
City: İstanbul
PID: 4382
Vatsim ID: 1138236

Re: XSQUAWKBOX Bağlantı Sorunu hk.

Postby artuncs » 04 Apr 2020, 13:40

THY4382 wrote:Merhabalar Kaptanlarım,

Geçenlerde VATSIM serverlarında problemden bahsediliyordu, her ihtimale karşı uçuşumu tamamladım ve ekran görüntülerini de aldım. Eğer mümkünse uçuşumunda geçerli sayılmasını rica ederim.

Saygılarımla


Vatsim de normalin dışında gelişen ve sebepleri bizce bilinen ancak bazı disqualfiy durumlarında bundan etkilenen pilotlarımızın uçuşlarını geçerli sayıyoruz. Geçen gün vatsimde yaşanan sorun nedeni ile uçuşları disqualify olan pilotlar listesinde siz bulunmuyordunuz, uçuşunuz yoktu maalesef. Bunun dışında disq olmanızı gerektirecek birden fazla sebep var. Hangi sebep ile disq olduğunuz şimdi artık bilmem imkansız ama disq sebepleri forum ve fdr manual de açıklanmıştır. Bunlara da dikkat etmenizi öneririm.

Ayrıca sitede kendi uçuşunuzun kırmızı işaretlenmiş olarak gördüğünüz de mutlaka uçuşunuzun üstüne basıp açılan pencerede neyin yanlış gittiğini görüp vatsim planınız'da düzeltmeniz gerekmektedir. ICAO ları yanlış yazmış olmanız dahi size disq getirecektir.

Diger sorunuz ile ilgili cok bir fikrim yok. Bilenler cevap verecektir. Tesekkurler
Erhan M. Artuc
User avatar
artuncs
Administrator
 
Posts: 2694
Joined: 07 Jul 2009, 10:47
Location: England
Name: Erhan M. ARTUC
City: London
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
Skype: erhan.m.artuc

Re: XSQUAWKBOX Bağlantı Sorunu hk.

Postby THY4752 » 04 Apr 2020, 18:45

selamlar;

XSQUAWKBOX ile aynı sorunu yaşadım, sitesine girerseniz bir guncelleme yapılmış. Yeni versiyonu (2.1) kurarsanız problem kalmıyor.
User avatar
THY4752
Average User
 
Posts: 249
Joined: 06 Nov 2010, 00:30
Location: Turkey
Name: Hakan PALIOGLU
City: Istanbul
PID: 4752
Vatsim ID: 1101377

Re: XSQUAWKBOX Bağlantı Sorunu hk.

Postby THY4382 » 05 Apr 2020, 01:24

Tekrardan Merhabalar;

XSB 2.1 yükledim ve VATSIMe bağlanıyor ancak bu seferde tuş atamalarını yapamıyorum preferences i seçtiğimde tuş atamalarını yaptığım ekran şimdi çıkmıyor. online iken ENTER tuşuna bastığımda her hangi bir şey olmuyor mesaj yazamıyorum. XSB 1.3.3 ü tekrar yüklediğimde tuş atamalarını yapabiliyorum ama bu seferde VATSIMe bağlanamıyorum. :((((
User avatar
THY4382
Average User
 
Posts: 184
Joined: 04 Feb 2010, 12:45
Location: Turkey
Name: Eren DOĞAN
City: İstanbul
PID: 4382
Vatsim ID: 1138236

Re: XSQUAWKBOX Bağlantı Sorunu hk.

Postby THY4752 » 05 Apr 2020, 01:37

Bu versiyonda tuş atamaları xplane menusu içine taşınmış
yıne aynı ayarlamaları xplane settıngs içinden keyboard alt menusu altında halledebilirsin.
User avatar
THY4752
Average User
 
Posts: 249
Joined: 06 Nov 2010, 00:30
Location: Turkey
Name: Hakan PALIOGLU
City: Istanbul
PID: 4752
Vatsim ID: 1101377

Re: XSQUAWKBOX Bağlantı Sorunu hk.

Postby THY4382 » 05 Apr 2020, 01:40

Teşekkürler hocam.
Peki bu automatic disconnect olma ile ilgili bi uyarı geliyo sürekli bunu kapatabilirmiyiz?

Saygılar
User avatar
THY4382
Average User
 
Posts: 184
Joined: 04 Feb 2010, 12:45
Location: Turkey
Name: Eren DOĞAN
City: İstanbul
PID: 4382
Vatsim ID: 1138236

Re: XSQUAWKBOX Bağlantı Sorunu hk.

Postby THY4752 » 05 Apr 2020, 01:45

onu kapatamadım malesef, bana da oldu. ben de fpsyı 25 altına ınmeyecek sekılde ayarladım.
User avatar
THY4752
Average User
 
Posts: 249
Joined: 06 Nov 2010, 00:30
Location: Turkey
Name: Hakan PALIOGLU
City: Istanbul
PID: 4752
Vatsim ID: 1101377

Re: XSQUAWKBOX Bağlantı Sorunu hk.

Postby THY4382 » 05 Apr 2020, 04:18

hangi ayarları kullansınız hocam. Sürekli Disconnect oluyor. Manuel olarak sim saatini 2-3 dakika değiştirmek zorunda kalıyorum. Özellikle iniş anında sorun teşkil ediyor.

Üstelik her bağlandığımda hava durumundan kaynaklı overspeed veya ani irtifa kaybıda cabası :?:
User avatar
THY4382
Average User
 
Posts: 184
Joined: 04 Feb 2010, 12:45
Location: Turkey
Name: Eren DOĞAN
City: İstanbul
PID: 4382
Vatsim ID: 1138236

Re: XSQUAWKBOX Bağlantı Sorunu hk.

Postby THY4752 » 05 Apr 2020, 09:34

bahsettıgınız durumlar bende olmadı overspeed vs bunlar ani rüzgar değişimleri yuzunden mi oldu acaba? tekrar baglandıgınızda hava degerlerını yuklediğinde olmus olabilir. ayarlar için settings den data output secip frame rate bilgisini açtım ve kendı sıstemıme gore grafik ayarlarını degıstırdım.
User avatar
THY4752
Average User
 
Posts: 249
Joined: 06 Nov 2010, 00:30
Location: Turkey
Name: Hakan PALIOGLU
City: Istanbul
PID: 4752
Vatsim ID: 1101377

Re: XSQUAWKBOX Bağlantı Sorunu hk.

Postby THY4752 » 05 Apr 2020, 12:13

Okuduğum haberlere göre VATSIM fps zorunluluğu getirmiş. Çözümde yardımcı olması için de bazı LUA scriptlerini önermiş;

https://www.vatsim.net/news/important-information-x-plane-users
User avatar
THY4752
Average User
 
Posts: 249
Joined: 06 Nov 2010, 00:30
Location: Turkey
Name: Hakan PALIOGLU
City: Istanbul
PID: 4752
Vatsim ID: 1101377


Return to The X-Plane General Discussions Forum v10|v11

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron