FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

General discussions focusing on the X-Plane Simulator. Help and user guidance on this simulator is available here. If you are an X-Plane user, please contribute to this new support forum for X-Plane

FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY4253 » 08 Nov 2019, 19:36

Herkese merhaba,
Öncelikle bu konu daha önce konuşulmuşsa kusura bakmayın.

FDR X-Plane'de bazen uçağın pistte olduğunu anlayamayabiliyor, bazen de LTFM pist 35L taksi rotasında olduğu gibi ATC pistin tam ucuna taksi vermeyebiliyor, veya pistin en ucundan kalkmak havaalanı prosedürlerine aykırı olabiliyor. Bu zamanlarda da uçak piste hizalanınca FDR, uçak pistin tam ucunda olmadığından uçağı kalkışta değil, takside olarak kabul ediyor.

Böyle durumlarda da FDR uçağı hala takside gördüğünden kalkışta MAX_SPEED_TAXI cezasını veriyor.

Bu sorunu çözmek için FDR'a pilotların böyle durumlarda basacağı bir "ON RUNWAY" butonu eklemek mümkün müdür? Böyle bir şey yapılabilirse çok yardımcı olur diye düşünüyorum.
User avatar
THY4253
Rookie
 
Posts: 40
Joined: 23 Jul 2018, 16:20
Location: Turkey
Name: Ege Teksöz
City: İzmir
PID: 4253
Vatsim ID: 1400927

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY3716 » 08 Nov 2019, 22:44

Hocam hayır buna gerek yok. Fdr pist doğrultusu kontrolü yapar sürekli. İlave olarak da pist başlarına mesafe ölçer. Siz bu cezayı yediğinize göre pistte hızlanmaya başladığınızda landing lights ve strobe lights yakmamışsınız demektir. Piste giren bir uçak neresinden girerse girsin bunları yakmak zorunda. Siz bu ışıkları yaksanız fdr gerekli kontrolleri yapar ve ceza yazmaz. Yakmadığınız için scenery farklılığı vs sebeplerle yanılmış olabileceğini düşünüp ceza yazar. Önce kuralları uygulayalım, sorun yaşamayalım
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1833
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY4253 » 09 Nov 2019, 07:55

Hocam anlıyorum ama ben FFA320 kullanıyorum. Ben piste girerken Strobe ve Landing lightları açıyorum ama bu uçakta FDR ışıkları algılamıyor.
User avatar
THY4253
Rookie
 
Posts: 40
Joined: 23 Jul 2018, 16:20
Location: Turkey
Name: Ege Teksöz
City: İzmir
PID: 4253
Vatsim ID: 1400927

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY3716 » 09 Nov 2019, 10:56

Ona yönelik bir lua dosyası hazırlandı. Uçakla sistemin uyumunu sağlayan bir dosya. Fikret Anıl kaptanım buradan sizi yönlendirecektir.
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1833
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY4253 » 09 Nov 2019, 12:43

Kapıların düzeltildiğini biliyordum da ışıkların düzeltildiğini bilmiyordum. Tamamdır, çok teşekkürler yardımınız için.
User avatar
THY4253
Rookie
 
Posts: 40
Joined: 23 Jul 2018, 16:20
Location: Turkey
Name: Ege Teksöz
City: İzmir
PID: 4253
Vatsim ID: 1400927

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY3716 » 09 Nov 2019, 17:26

Bu ff a320 xplane mi?
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1833
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY4253 » 09 Nov 2019, 17:27

Evet, Flight Factor'un.
User avatar
THY4253
Rookie
 
Posts: 40
Joined: 23 Jul 2018, 16:20
Location: Turkey
Name: Ege Teksöz
City: İzmir
PID: 4253
Vatsim ID: 1400927

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY3716 » 09 Nov 2019, 17:28

Xplane ise fdr install paketi içerisinde bazı eklentiler veriyoruz. Birçok xplane uçak ve helikopterinin fdr ile sorunsuzca kullanımı ve senkronizasyonunu sağlayan lua dosyaları ile ne yapmanız gerektiğini anlatan txt dosyasını veriyoruz. Hatta sorunsuz xpuipc de veriyoruz. Bunları yapın hiç bir sorun yaşamazsınız.
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1833
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY4253 » 09 Nov 2019, 18:46

Hocam şimdi FDR'ın en yeni versiyonunu tekrar indirip güncelledim, içindeki fdr.lua ve XPUIPC dosyalarını indirip yeniden kurdum. Ancak malesef yine aynı hatayla karşılaşıyorum. FDR bazı ışıkları tam algılayamıyor, zaten sanıyorum bu nedenle FFA320'de ışıklarla ilgili ceza yazmıyor, ancak kalkışta yine aynı sorunla karşılaştım. Bildiğim kadarıyla Flight Factor'un seçtiği farklı Dataref'ler nedeniyle lua dosyasıyla da olsa tam ışık senkronizasyonu sağlanamıyor.
User avatar
THY4253
Rookie
 
Posts: 40
Joined: 23 Jul 2018, 16:20
Location: Turkey
Name: Ege Teksöz
City: İzmir
PID: 4253
Vatsim ID: 1400927

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY3716 » 09 Nov 2019, 18:58

Deniz Mordoğan hocam Xplane konusunda uzman. Bildiğim kadarıyla yazdığı lua bu tür sorunlatı tamamen ortadan kaldırdı ama yine de kendisi bu konuda daha iyi bilgi verebilir. Okursa mutlaka cevap yazacaktır.
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1833
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY3716 » 10 Nov 2019, 08:56

Hocam Deniz hocamla konuştuk. Kendisi ff a320 ile bir sorun yaşamadığını belirtti. Bakın fdr ile verdiğimiz dosyalarda bir readme dosyası var. Sadece lua dosyasını scripts klasörüne koymanız yetmiyor. İlave olarak xpuipc dosyalarından birine bir işlem yapmanız gerekiyor. Onu yaptınız mı?
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1833
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY4253 » 10 Nov 2019, 10:09

Hocam evet yaptım. Ama Deniz Hocam ve başkaları bu sorunu yaşamıyorsa sorun benden kaynaklı olmalı. O zaman FDR'da böyle bir butona dediğiniz gibi gerek yok, ben de arada taksi cezası alsam bir şey olmaz :) Meşgul etmiş oldum sizi, tekrar teşekkürler yardımlarınız için.
User avatar
THY4253
Rookie
 
Posts: 40
Joined: 23 Jul 2018, 16:20
Location: Turkey
Name: Ege Teksöz
City: İzmir
PID: 4253
Vatsim ID: 1400927

Re: FDR Pist Algılama Sorunu İçin Buton

Postby THY3716 » 10 Nov 2019, 14:03

Hocam inanın bu tip sorunları aşmamız aslında Deniz hocanın xp için yaptığı lua sayesinde p3d sorunlarını çözmekten daha kolay oluyor. Deniz Mordoğan hocamı bir ara uçarken yakalarsanız mutlaka yardımcı olacaktır. Boşuna ceza puanı almanıza üzülürüm. Muhtemelen çok küçük bir ayrıntı kalmıştır. Ff kullanmadığım için bişey diyemiyorum. Belki diğer ff kullananlar da yardımcı olabilir.
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3716
Administrator
 
Posts: 1833
Joined: 25 Apr 2009, 22:33
Location: Turkey
Name: Bahadir ALKES
City: Istanbul
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118


Return to The X-Plane General Discussions Forum v10|v11

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron