FANTASTIC LANDINGS

Have a video that you would like to show case amongst your fellow simming enthusiast? Here is the place you can do so.
Post Reply
THY3817
Senior Member
Senior Member
Name: Fatih Çevik
City: Istanbul
PID: 3817
Vatsim ID: 1104588

6:00 :rock:
Fatih CEVIK
The engine is the heart of an aeroplane, but the pilot is it's soul.
THY2100
Advanced Member
Advanced Member
Name: Armagan BURCU
City: Antalya
PID: 2100
Vatsim ID: 973633

3:00'da inen şeyin ne olduğunu çözemedim devekuşu gibi bir evrim mi :D
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
THY3817
Senior Member
Senior Member
Name: Fatih Çevik
PID: 3817
Vatsim ID: 1104588

burcuarmagan wrote:3:00'da inen şeyin ne olduğunu çözemedim devekuşu gibi bir evrim mi :D
big boss :D
Fatih CEVIK
The engine is the heart of an aeroplane, but the pilot is it's soul.
delimawi
VIP Member
VIP Member
Name: İlker Değirmencioğlu
PID: 2445
Vatsim ID: 1011091

O dreamlifter ... :)
http://www.airliners.net/photo/Boeing-( ... 1834154/M/
"Boeing has modified three B747-400s into Large Cargo Freighters (B747-400LCFs) to carry aircraft parts for the the B787 Dreamliner project."

Onun airbus olanıda var; Beluga ...
http://www.airliners.net/photo/Airbus-I ... 1743835/M/
"The Airbus A300-600ST (Super Transporter) or Beluga is a version of the standard A300-600 wide-body airliner modified to carry aircraft parts and over-sized or awkward cargo."

Tabi her zaman olduğu gibi airbus olanı daha çirkin bence ... :D
FlyTHY IT Manager
THY2363
Junior Member
Junior Member
Name: Ahmet Efe YILDIRIM
City: İstanbul
PID: 2363
Vatsim ID: 1004720

6:00'da ki pilotların değil kontrolörün eli öpülür:) 737'ye kalkış izni verdikten sonraki sözü;

"** kaç kaaç kaççç geliyor MD" falan oldu herhalde :twisted: :lol:
THY2286
Average User
Average User
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286

delimawi wrote:O dreamlifter ... :)
http://www.airliners.net/photo/Boeing-( ... 1834154/M/
"Boeing has modified three B747-400s into Large Cargo Freighters (B747-400LCFs) to carry aircraft parts for the the B787 Dreamliner project."

Onun airbus olanıda var; Beluga ...
http://www.airliners.net/photo/Airbus-I ... 1743835/M/
"The Airbus A300-600ST (Super Transporter) or Beluga is a version of the standard A300-600 wide-body airliner modified to carry aircraft parts and over-sized or awkward cargo."

Tabi her zaman olduğu gibi airbus olanı daha çirkin bence ... :D
Bu arada dreamlifter uğramasa da buralara beluga 3-4 ayda bir TAI ye geliyor A400M parçaları almaya...Gürsel abi zamanını öğrenirse Akıncıya(LTAE) yakın köylerden birinden spotlanabilir,ama sonra jandarma yada inzibata falan yakalanırsanız ben bişi bilmiyorum onu baştan söyliyim :x :D :rock:
THY2286
Average User
Average User
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286

THY2363 wrote:6:00'da ki pilotların değil kontrolörün eli öpülür:) 737'ye kalkış izni verdikten sonraki sözü;

Öndeki uçak V1 "decision" speed geçtiği için artık kalkmış olarak kabul edilir ve daha pistte koştururken inen uçak da decision altitude a gelmeden iniş izni verilmiştir sanıyorum,buradaki tehlike eğer inen uçak pas geçerse pişti olurlar ama işte gerçek havacılıkta "hocam sesiniz gelmiyor" "tamam birazdan dönüyoruz söylediğiniz uçuş başına" yada geri okuma yapılıp 10 sn sonra uygulanması durumu olmadığı için direk risksiz ve limitler içinde bir operasyon oluyor :) :wasntme:

Ben birkaç kere bunu sanalda uyguladım trafiklere ama gelen ve giden trafiğe ne yalan söyliyim güvenmiyorsam veya pilotajını bilmiyorsam hiç denemeye kalkmadım bile...Bizim tecrübeli kaptanlarımızdan da denk gelenler vardır...Bu operasyonda esas kritik olan kalkan trafiğin kalkışa ne kadar hazır olduğu,kalktıktan sonra arkadakinin pas geçmesi durumunda ayırım için ne kadar hızlı komutları uygulayabileceğiyken arkadaki trafik de chartlardaki DA dan bir haber,1200ftten itibaren iniş izni almadığı için tutuşup kanalı sürekli meşgul eden ve hatta iniş izninden haberi olmayanlar olabiliyor ki öyle olunca iş daha da karmaşıklaşıyor... :? :worried:
THY2363
Junior Member
Junior Member
Name: Ahmet Efe YILDIRIM
City: İstanbul
PID: 2363
Vatsim ID: 1004720

THY2286 wrote:
THY2363 wrote:6:00'da ki pilotların değil kontrolörün eli öpülür:) 737'ye kalkış izni verdikten sonraki sözü;

Öndeki uçak V1 "decision" speed geçtiği için artık kalkmış olarak kabul edilir ve daha pistte koştururken inen uçak da decision altitude a gelmeden iniş izni verilmiştir sanıyorum,buradaki tehlike eğer inen uçak pas geçerse pişti olurlar ama işte gerçek havacılıkta "hocam sesiniz gelmiyor" "tamam birazdan dönüyoruz söylediğiniz uçuş başına" yada geri okuma yapılıp 10 sn sonra uygulanması durumu olmadığı için direk risksiz ve limitler içinde bir operasyon oluyor :) :wasntme:

Ben birkaç kere bunu sanalda uyguladım trafiklere ama gelen ve giden trafiğe ne yalan söyliyim güvenmiyorsam veya pilotajını bilmiyorsam hiç denemeye kalkmadım bile...Bizim tecrübeli kaptanlarımızdan da denk gelenler vardır...Bu operasyonda esas kritik olan kalkan trafiğin kalkışa ne kadar hazır olduğu,kalktıktan sonra arkadakinin pas geçmesi durumunda ayırım için ne kadar hızlı komutları uygulayabileceğiyken arkadaki trafik de chartlardaki DA dan bir haber,1200ftten itibaren iniş izni almadığı için tutuşup kanalı sürekli meşgul eden ve hatta iniş izninden haberi olmayanlar olabiliyor ki öyle olunca iş daha da karmaşıklaşıyor... :? :worried:

Aynısındann istiyorum Ufuk hocam 8)
Post Reply

Return to “Aviation and Flight Sim Videos”